Domov / Filmy / Rifle, ktoré vás môžu zabiť

Rifle, ktoré vás môžu zabiť

Po zhliadnutí tohto dokumentu si už nikdy nekúpite žiadne rifle. Dozviete sa zaujímavé informácie. Masová výroba „lacných“ riflí spôsobuje nesmierne škody na životnom prostredí, nehovoriac o tom, ako škodlivo vplývajú tieto látky na naše telo. Príjem pracovníkov v čínskych továrňach nepresahuje 300€ / mesiac. Pracovná doba trvá od 8:00 – 23:00.

Najviac riflí sa vyrába v Číne. Nemyslite si, že keď si kúpite značkové rifle za 50€ od firmy Mustang, že tým nepodporujete ničenie svojho zdravia a celej planéty. „Značkové“ rifle ako H&M, New Yorker, Mustang atď. – všetko vyrába Čína, za cenu približne 3,5 – 4€ za kus. Táto čiastka zahŕňa materiál i ľudskú prácu.

Máte radi ošúchaný vzhľad riflí? V dokumente sa dozviete, ako tento dizajn vzniká farbením pomocou rôznych chemikálií, bielidiel a iných „zdraviu prospešných“ látok. Na masovú výrobu lacných výrobkov doplácajú hlavne pracovníci tovární. To však nie je všetko. Odpad a chemikálie zamorujú okolité rieky a moria, ničí sa tak celá planéta.

Aká je teda cena za čínske rifle? Stoja nám za to najnovšie módne výstrelky? Myslím, že na túto dobu sa v budúcnosti ľudia budú pozerať s veľkým úžasom.

Ako sa toho zbaviť? Jednoducho nepodporovať tento zvrátený biznis. Každý jednotlivec dokáže urobiť zmenu. Už len tým, že nebudeme kupovať lacné a zdraviu škodlivé výrobky z Číny. Netýka sa to len oblečenia…Kto je teda skutočný vinník? Výrobca, čínska vláda, odberateľ, či nebodaj spotrebiteľ?

Len dve veci sú nekonečné. Vesmír a ľudská hlúposť. Pri tej prvej si však nie som taký istý.“ Albert Einstein.

Dokument Cena riflí 2012

Dokument Jedovaté topánky

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*