Pin It
Domov / Hazard / Poker – fenomén dnešnej doby

Poker – fenomén dnešnej doby

„Včera som mal na ruke 2 K-čka a hneď na flope (4,5,K) som chytil set , tak som zvýšil o 3 big-blindy  a týpek ma dorovnal. Ďalšia karta prišlo Q-čko, zvýšil som znova o 3 big-blindy a týpek že ALL-IN. Myslel som, že bluffuje alebo má dve Q-čka, povedal som si: mám najvyššiu možnú kombináciu kariet, toto nemožem prehrať, hovorím CALL. Tak sme ukázali karty on mal QQ, ja KK ,cítil som sa ako jasný víťaz, ale úsmev mi zamrzol, keď na river prišlo Qčko “ .

Pripadá vám tento rozhovor čudný a vôbec netušíte o čo sa jedná? Vy ste ešte nikdy nehrali poker ? Ako je to vôbec možné :)?

Poker a jeho najobľúbenejší typ hry Texas Hold’em sa v posledných rokoch rozrastá neuveriteľnou rýchlosťou. Pre niekoho je poker vzrušujúca adrenalínová zábava, pre niekoho možnosť ako „výpnúť“ hlavu, pre niekoho pravidelný mesačný príjem a pre niekoho dokonca nástroj, pomocou ktorého sa stal milionárom. Poker sa stal tak obľúbený, že ho hrávajú ľudia všetkých vekových kategórií. Dnes uvidíte hrať ženy, deti, študentov, dokonca dôchodcov. Prídete do baru a začujete štrngot žetónov, chcete sa ísť učiť do študovne na intráku, ale tam vidíte kričať týpka od radosti, pretože niekoho ošklbal o 2 eurá. Prečo sa poker stal obľúbeným až v posledných rokoch, a čo je na ňom vlastne také zaujímavé?

Nebudem vám tu vysvetľovať pravidlá hry, na to slúžia iné weby. Opíšem vám krásu, ktorá spočíva v tejto kartovej hre, kde sa kombinuje šťastie so stratégiou a vašimi skúsenosťami. Najlepšia vec na pokri je tá, že celá hra nie je o tom, aké karty dostanete na ruku, ale skôr ako ich dokážete zahrať a ako dobre viete bluffovať.

Neviem ako vám, ale mne sa najlepšie hrá poker s kamarátmi a ľuďmi, ktorých poznám. Nie je nič lepšie ako sa večer stretnúť, dať si pivko, pokecať a zasmiať sa na výrazoch tváre, keď niekto ide ALL-IN. Ale na to pivko pozor- po viac ako troch sa váš herný štýl mení brutálnym štýlom :D.

Na poker má veľký vplyv psychika človeka. Nemôžete ovplyvniť psychiku protihráčov, ale môžete ovplyvniť chovanie seba samého. Ďalšou výhodou pokru je, že priamo modeluje situácie, keď si musíte zachovať chladnú hlavu. Nie je nič lepšie ako pocit, keď  sa vám šialenou rýchlosťou rozbúcha srdce pri vašej stávke a vy nemôžete vydať ani len hlások, dokonca ani pohnúť ústami a naznačiť úsmev. Poker je hra o sledovaní súperov, o šťastí, o riskovaní a o psychickej odolnosti vo chvíľach, keď sa vám nedarí.

Pokiaľ už máte s pokrom nejaké skúsenosti, určite mi dáte za pravdu keď poviem, že poker má úroveň a zmysel až vtedy, keď sa hrá o peniaze. Pokiaľ sa nehrá o nič, každý si hrá ako chce a nie je to to pravé. Nehovorím, aby ste prehrali v pokri celú výplatu, ale keď sa stretnete 5- ti kamaráti a každý vloží do banku 1 €, hneď je hra o niečom inom.

„Další pokerová moudrost říká, že setká-li se v pokeru hráč s penězi s hráčem se zkušenostmi, pak ten s penězi odchází se zkušenostmi a ten se zkušenosti odchází s penězi.“( citát z poker24.cz)

Nie každému sa možno bude páčiť, keď ho pri hre všetci očumujú a sledujú každý jeho pohyb. Celý čas musí sedieť pri stole bez pohybu, so slnečnými okuliarmi, alebo mať nasadený „poker face“. Pre vás odporúčam dnes veľmi rozšírený online poker. Stačí napísať do Googlu“online poker“. Existuje obrovské množstvo online herní- spomeniem asi najznámejšiu FULL TILT POKER, ktorú som mal možnosť vyskúšať. Ale pravdupovediac, online poker ma veľmi neoslovil. Tento typ hry je už úplne o niečom inom, ako keď sedíte s kamarátmi pri stole. Niekomu možno vyhovuje, ale mne úplne nesadol.

Poker je podľa mňa jedná z najlepších kartových hier, akú kedy vymysleli. Odporúčam ju vyskúšať  každému. Možno sa vám nebude páčiť a možno pokru úplne podľahnete. Niekto tvrdí, že poker nie je hazard, ale podľa mňa všetko, kde sa hrá o peniaze je hazard a riziko prehry je tu vždy. Preto základné pravidlo znie:“ Hrajte iba s peniazmi, ktoré si môžete dovoliť prehrať.“

"Včera som mal na ruke 2 K-čka a hneď na flope (4,5,K) som chytil set , tak som zvýšil o 3 big-blindy  a týpek ma dorovnal. Ďalšia karta prišlo Q-čko, zvýšil som znova o 3 big-blindy a týpek že ALL-IN. Myslel som, že bluffuje alebo má dve Q-čka, povedal som si: mám najvyššiu možnú kombináciu kariet, toto nemožem prehrať, hovorím CALL. Tak sme ukázali karty on mal QQ, ja KK ,cítil som sa ako jasný víťaz, ale úsmev mi zamrzol, keď na river prišlo Qčko " . Pripadá vám tento rozhovor čudný a vôbec netušíte o čo sa jedná? Vy…

Hodnotenie

Uživateľské hodnotenie Budte prvý kto ohodnotí
0

2 komentáre

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*