Pin It
Domov / Návody / Ako zvýšiť počet prečítaných kníh z 1 na 10 za mesiac

Ako zvýšiť počet prečítaných kníh z 1 na 10 za mesiac

Bežne som prečítal približne 10 – 12 kníh za rok, čo nie je veľa. Pred nedávnom som však objavil jednu výbornú techniku. Táto metóda je vhodná pre každého kto chce prečítať viac kníh. Nie nemusíte sa učiť rýchlo čítanie, ani každý deň obmedzovať nejakú inú činnosť. V podstate túto techniku môžete aplikovať na akúkoľvek činnosť na ktorú nemáte cez deň čas. Jediné čo potrebujete je vstať o hodinu skôr. Áno to je celé tajomstvo. Ak vstávate do práce 6:30 od zajtra budete vstávať 5:30 a za hodinu stihnete prečítať aspoň tretinu tenkej knihy. Navyše chvíle po prebudení by ste sa mali venovať len sami sebe a ušľachtilejším myšlienkam.

Taktiež je dobré porozmýšľat a pouvažovať o vašom dni. Spravte si z prvej hodiny dňa vašu zlatú hodinu. Naplánujte si deň tak aby bol úspešný. Potreba osem hodinového spánku je pre mňa už dávno minulosťou. Momentálne mi úplne stačí 6-7 hodín spánku. Telo potrebuje predovšetkým kvalitný spánok, nie teda spánok kedy sa budíte každú hodinu a potom spíte pol dňa a aj tak ste ospalý. Čo teda robiť aby ste mali kvalitný 6-7 hodinový spánok namiesto 8-9 hodinového si prečítate v tomto článku, kde sa dozviete ako zatočiť s nespavosťou.

Knihy si nemusíte kupovať stačí zájsť do miestnej knižnice. Či už si vyberiete romány, fantasy, návody, alebo motivačnú literatúru nevadí, hlavne čítajte. Pretože:

Národ, ktorý málo číta, málo vie. Národ, ktorý málo vie, prijíma zlé rozhodnutia…doma, v obchode, na súde, pri volebnej urne. Nevzdelaná väčšina môže prehlasovať vzdelanú menšinu a to je veľmi nebezpečný aspekt demokracie…

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*