Domov / PR články / Ako ustáť vzťah na pracovisku?

Ako ustáť vzťah na pracovisku?

Najnovšie výskumy ukazujú, že až 39% vzťahov vzniká práve na pracovisku. Niektorí sa snažia spočiatku vzťah skrývať, druhí city potláčať. Na základe čoho sa rozhodujete vy, ak ste sa ocitli v podobnej situácii? A čo radia odborníci? Pár rád, ako postupovať vám prinesieme v nasledujúcom článku.

1. Pokračovať či skončiť?

Ak ste sa zaplietli so svojím šéfom, budete mať povesť tej, čo vybudovala kariéru cez posteľ. Ak ste v pozícii šéfa, budete obvinený zo zneužitia právomocí, čo tiež nie je príjemné. A čo ak vzťah nevyjde? Niečo sa pokazí a v tomto pracovnom vzťahu sa budete cítiť po zvyšok dní pod tlakom. V takej chvíli by sme boli asi radšej, keby sídlom našej firmy bola len virtuálna kancelária na prestížnej adrese. Voči týmto myšlienkam asi nikto nie je imúnny. Ak ste založili firmu a páči sa vám asistentka, tak kým si nie ste istí svojím rozhodnutím, radšej to nechajte tak. Vyriešite jeden problém – ak to nevyjde, nemusíte sedieť v jednom priestore. A čo ak máte už svoje veľké sídlo? Jedna malá rada od nás: Zatvorte oči a predstavte si partnera svojich snov. Je to skutočne on/ona?

2. Zakázaná romantika

V niektorých firmách je flirtovanie či randenie s kolegom vyslovene trestným činom. Profesor sociálnej psychológie z Northwestern University – Eli Finkel však varuje, že pokusy potlačiť túžbu môžu viesť k depresii. Dodáva tiež, že výhodou, ktorá naopak plynie zo zakázanej lásky je, že tajné vzťahy bývajú spravidla vášnivejšie. Náš oficiálny názor je, že by ste sa v rámci možností mali navonok držať firemných pravidiel, ak sa nechcete ocitnúť na „koberčeku“. Avšak, ak sú vaše city silné, porozprávajte sa s vami blízkou osobou a skúste vymyslieť, ako ďalej. Možno je pre vás vhodné iné zamestnanie. Možno je čas na vlastné podnikanie. Tip od nás nájdete na tejto linke.

3. V posteli s konkurenciou?

Možno to na prvý pohľad bude vyzerať ako súperenie, ale romantický vzťah s človekom, s ktorým ste bláznivo zahľadení do rovnakej témy môže byť veľmi sľubnou situáciou. Napriek tomu, že ste konkurentmi, nehrozí, že sa každý deň uvidíte v jednej kancelárii. Domnievame sa, že je to omnoho jednoduchšie, ako stretávať sa s kolegom. Len pozor, aby vynášanie firemných informácií pod vplyvom hormónov neskončilo na súde!

4. Založiť spoločne firmu?

Podnikateľ Brian Strom bol ženatý so svojou manželkou Andreou po dobu piatich rokov, kým si otvorili spoločnosť v Minnesote. Neexistovali medzi nimi žiadne pravidlá, o čom doma hovoriť a o čom nie. Niekedy v zápale stresujúcich situácií v práce ich preniesli aj domov. Je síce fajn môcť doriešiť problém mimo kancelárie doma pri pozeraní filmu, ale pozor na mieru! Naša rada: ak chcete skutočne spolu tráviť 24 hodín denne, nerobte to! Nájdite si svoje záľuby, ktoré budete realizovať aspoň dvakrát do týždňa každý osobitne. Pre niekoho to môže byť tenis, pre iného rýchle autá či sledovanie akčných filmov, no niekto má možno rád písanie – zatvorený vo svojej izbe a ponorený do sveta fantázie. Ak patríte medzi tých, ktorí majú už rozpísaný román, určite vás poteší špičková spoľahlivosť atramentových kaziet do vašej tlačiarne. Vraj suchý marketingový ťah? Povedzte nám, keď dopíšete knihu.

 

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*