Domov / PR články / Ako vybrať správny hosting

Ako vybrať správny hosting

Výber kvalitného hostingu by mala byť priorita, pre každého tvorcu webových stránok. V nasledujúcom článku nájdete niekoľko rád a tipov ktorých sa držať pri výbere hostingu. V prvom rade si treba ujasniť jednu vec, dnes nič nieje zadarmo. A ak nechcete mať nízku kvalitu služieb, žiadnu zákaznícku podporu a na webe umiestnené cudzie reklamy v tom prípade zabudnite na hosting zdarma. Samozrejme netreba skočiť hneď po najlacnejšej ponuke. Je dôležité vedieť aké služby využijem. Je zbytočné vyberať neobmedzený hosting pokiaľ, nevyužívam niekoľko emailových schránok, desiatky databáz MySQL a gigabajty priestoru. Dnes hostingy umožňujú vytvoriť hosting na mieru, presne podľa vašich požiadaviek.

Dostupnosť služieb a zákaznícka podpora

Web-HostingNezáleží či chcete prevádzkovať e-shop, kde sa predáva náplň do tlačiarne, mobily alebo notebook. Pamätajte si, najdôležitejšia je kvalita a dostupnosť služieb. Elektronický obchod Vás bude živiť, tým pádom je kvalita a dostupnosť hostingových služieb priorita. Ak má hosting časté výpadky, prípadne pomalé servery a dlhú odozvu, verte mi na takomto webe zákazník odchádza do pár sekúnd. Niekedy je dobré prečítať si Facebook stránky hostingu, prípadne firemný blog, kde nájdete verejnú diskusiu, alebo odozvu spokojných/nespokojných zákazníkov. Zákaznícka podpora je druhý najdôležitejší faktor. Ak budete potrebovať niečo zmeniť, prípadne doplniť rýchla odozva zákazníckej podpory na vaše požiadavky, je kľúčová pri výbere hostingu. Ak Vám na vaše dotazy odpovedajú s oneskorením niekoľkých dní, tento hosting určite nieje vhodný.

Výber vhodného hostingu

Ak sa chystáte prevádzkovať jednoduchý prezentačný web, informujte sa u svojho hostingového dodávateľa o najmenších balíkoch služieb. V prípade, že sa chystáte prevádzkovať viac domén a nechce sa Vám stále predplácať nový hosting pre novú doménu, využite multihosting. Neobmedzený hosting nie je nikdy neobmedzený :). Zistite si dopredu, koľko databáz, koľko emailových adries, koľko priestoru na FTP ponúka daná spoločnosť, koľko tisíc návštevníkov server za deň utiahne. Dôležitá je aj odozva alebo umiestnenie serverov. Ak sa chystáte prevádzkovať web pre Slovensko určite si nekupujte hosting v Južnej Amerike :) Taktiež si zistite aktuálnu verziu PHP a MySQL, možnosť nastaviť mod_rewrite, URL, kešovanie, gzip.

Dúfam že Vám tento článok pomôže pri výbere vhodného hostingu.

 

 

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*