Domov / PR články / Bezpečne do cieľa

Bezpečne do cieľa

Hlavná časť sezóny sa pomaly rozbieha nielen pre sezónnych motoristov vyťahujúcich svojich tátošov z garáže po zimnej prestávke, ale komunikácie začínajú byť brázdené znova zvýšeným počtom nákladných áut.

Nákladné autá sú na jednej strane veľkým a hlučným zlom, na strane druhej predstavujú životne dôležitú tepnu medzi trojuholníkom výrobca – predávajúci – kupujúci. V porovnaní s inými druhmi dopravy je presun tovaru kamiónovou dopravou v prepočte na kilometer najdrahší. Cenu však prevažuje rýchlosť transportu, ako aj neoceniteľná flexibilita a dostupnosť do často aj najodľahlejších kútov krajiny.

autoNáklady na prevádzku nákladných áut rastú, od pohonných hmôt, cez poistenia až po mýtne dane. Ako všetka technika, i tá nákladná je náročná na náhradné diely. Náhradné diely na nákladné auta patria k skupine vecí, ktorých nákup človek, teda majiteľ ovplyvniť nemôže – buď spraví výmenu dielu, alebo náklad bude stáť. Opravy pri kamiónoch nepatria k tým, ktoré sú lacné, preto v prípade zničenia, či opotrebenia dielu je rozumné poobzerať sa napríklad po repasovaných dieloch za priateľnú cenu. Repas brzdových strmeňov je jedna z vecí, o ktorej by mal majiteľ kamióna po určitom čase myslieť, keďže ich životnosť nielenže nie je nekonečná, ale i výmena za čisto nové aj nesmierne nákladná. A práve repasovaním určitých dielov sa dokáže usporiť pomerne slušný obnos peňazí, čo si musí pochváliť každý majiteľ.

Nielen brzdové strmene sú tým, čo je potrebné po čase treba vymeniť. Hodiny o tom dokážu hovoriť vodiči z povolania, ktorým spôsobili traumu zničené silentbloky. Také silentbloky od novotechno.sk ale dokážu vyriešiť i tento problém, ktorý síce zo začiatku môže predstavovať len zvýšenie chvenia, či vibrácií, ale neskôr i neúmerné zvyšovanie hluku dáva na známosť, že sa „niečo“ negatívne deje. Ak už ale ideme do hĺbky, nemožno nespomenúť upínacie a sťahovacie puzdrá, od ktorých sa neočakáva nič iné, iba dlhá životnosť a kvalitné vyhotovenie spĺňajúce technické normy. Keďže na cestách ide v prvom rade o bezpečnosť, žiadna investícia do nákladného auta nie je a nikdy nebude zbytočnou, pretože i najmenšie pochybenie môže byť rozbuškou veľkého nešťastia. Myslia na to policajti, myslite i vy, s vaším dodávateľom a servisom– oni vám predsa ručia za bezpečnosť!

 

 

 

 

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*