Domov / PR články / Chcete mať z kúpeľne malý raj?

Chcete mať z kúpeľne malý raj?

6Patríte medzi ľudí, ktorí uprednostňujú dlhý kúpeľ pred rýchlou sprchou? Považujete kúpeľňu za relaxačné stredisko domu a nie iba za miestnosť na vykonávanie bežných činností? Máte v kúpeľni dokonalý poriadok, všetko starostlivo uložené a prehľadné? V tom prípade Vám iste záleží aj na kvalite obkladov, vodovodných batérii, sanity a nábytku, ale aj na ich dizajne a energii, ktorú vyžarujú. Kvalitná vodovodná batéria so zaujímavým dizajnom dokáže očariť, zaujať svojou formou a funkcionalitou, no pritom sa nemusíte obávať o jej trvácnosť. Či už uprednostníte jednoduchšie ovládané pákové batérie alebo retro nádych kohútikových, určite svoj vysnívaný model nájdete aj TU. Podceňovať netreba ani samotný kúpeľňový nábytok, pretože aj ten plní svoje miesto v konečnej atmosfére Vášho domova.

Improvizujte

Kúpeľňové úložné priestory sa dajú navrhnúť a riešiť na množstvo spôsobov, najčastejšie je to však pomocou vodeodolných materiálov alebo spracovaného dreva, z ktorého sú vytvorené štýlové skrinky pod umývadlo, vysoké skrine alebo atypické úložné priestory. Stačí iba trochu improvizovať a Vaša kúpeľňa sa zmení na magický eden. Pestrú ponuku kvalitných skriniek nájdete aj na tejto adrese. Aké sú ale kúpeľňové trendy pre rok 2015?

Modernizujte

Medzi základné priority, ktoré budú dominovať v tomto roku, patrí výrazná dlažba a geometrické tvary. Nápadný dizajn dlaždíc vynikajúco vynikne pri farebne nenápadných stenách. Pri voľbe farby obkladov a dlaždíc v podstate neexistujú žiadne medze. Pokiaľ otvorene milujete prírodu, tak Vás iste poteší, že táto interiérová sezóna na ňu taktiež nezabúda. Okrem dreva môžete v kúpeľni využiť aj kameň (na stenách, podlahe či v podoby sanity). Nebráňte sa tiež umiestneniu rastlín do tejto miestnosti. Určite voľte také, ktoré milujú vlhké prostredie. Na pamäti by ste mali mať aj to, že sa nemusíte viac obmedzovať priečkami. Chcete do kúpeľne inštalovať aj práčku alebo sušičku? Potom sa kúpeľňa môže stať súčasťou inej izby (spálne, obývačky). Určite však treba zachovať intimitu, čo docielite napríklad posuvnými dverami. Keďže dnes každý myslí na úsporu, výnimkou by ste nemali byť ani Vy. Zaobstarajte si inteligentné úsporné dotykové či termostatické batérie, ktoré ustriehnu teplotu vody a jej spotrebu. Moderné sú aj dvojité sprchy umožňujúce individuálne nastavenie teploty vody, no tiež recyklovaný materiál. Zamerajte sa aj na voľne stojacu vaňu, pretože zabudované modely už vyšli z módy. Pôžitok by ste si mali dopriať i v sprche, ktorá bude modernejšia a vybavená wellness elementami. Nezabúdajte ani na štýlový luster, zrkadlá, svietniky či sviece. Povoľujú sa aj iné doplnky, a teda obrazy či sošky navodzujúce prímorskú atmosféru. Pozor ale na to, z akého materiálu sú vyrobené, aby sa pri vlhkom vzduchu rýchlo neznehodnotili.

Doprajte si intimitu

K dotvoreniu dokonalej relaxačnej a intímnej atmosféry v kúpeľni bezpochyby patrí aj vhodný svetelný zdroj alebo viaceré zdroje. V súčasnosti máte pred sebou obrovské možnosti vytvárania ľubovoľných svetelných vzorov pomocou LED pásov. Bodové svetlá sú tiež populárnym riešením, a to s tým, že ešte nedávno používané klasické žiarovky nahrádzajú LED žiarovky, ktoré sa vyznačujú vyššou úspornosťou, dlhšou životnosťou a nízkym zahrievaním. Štandardne používané žiarovky v bodových svetlách jednoducho nahradíte LED žiarovkami GU10, ktoré sa vyrábajú z rôznych LED čipov a ponúkajú široké rozpätie intenzít a nádychov svetla.

Nuž, čo poviete na takúto oázu pokoja? Celkom príjemné, však?

Foto: © [imagewell10] / Dollar Photo Club, freedigitalphotos.net

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*