Domov / PR články / Chystáme sa do školy v prírode

Chystáme sa do školy v prírode

Koniec školského roka je okrem stresu z opravovania známok aj časom škôl v prírode a príprav na letné tábory. Víkendové či týždňové pohyby majú stmeliť kolektív aj učiteľov, donútiť deti poriadne sa hýbať a ukázať im, že učenie sa môže byť zábavné. Školáci zároveň aplikujú poznatky z prírodovedy a ďalších predmetov v praxi a spoznajú nové miesta aj ľudí. Program každého pobytu je iný a počasie nevyspytateľné. Rodičia majú preto neľahkú úlohu – zbaliť svoju ratolesť tak, aby jej nič nechýbalo.

Overeným návodom na to, ako nič nezabudnúť, je napísať si zoznam. Okrem toho, že ho deti dostávajú aj v škole (tento zoznam obyčajne zahŕňa veci ako pršiplášť, baterka, repelent a iné), mali by ste si pripraviť aj vlastný zoznam so všetkým oblečením, hygienickými pomôckami aj drobnosťami a elektronikou.

kempHovorí sa, že menej je niekedy viac a to platí aj pri balení do tábora. Deti sú veľmi zaneprázdnené hrou, takže sa prezliekajú maximálne raz denne alebo keď príliš zmoknú alebo sa zašpinia. Zároveň však treba myslieť na program, ktorý často zahŕňa aj diskotéku či karneval, na ktorý sa chcú drobci vyparádiť. Nezabudnite teda slečnám pribaliť slávnostnejšie šaty či štýlové legíny a tričko a chlapcom košeľu s krátkym rukávom a elegantnejšie nohavice. Samozrejme pridajte dostatočné množstvo ponožiek a spodného prádla, dvoje či troje športové tepláky, tričko s dlhým rukávom a pyžamko. Tričiek s krátkym rukávom zbaľte radšej viac a pre istotu pridajte aj plavky a šľapky. Z hygienických potrieb nezabudnite na krém na opaľovanie, gumičky do vlasov a pre istotu aj toaletný papier. Vítanými drobnosťami sú písacie potreby, náhradné baterky, fľaša na pitie na cestu, turistický batoh, spoločenské hry či malé sladkosti, ktoré sa netopia a dá sa s nimi podeliť, napríklad cukríky.

Všetky položky zo zoznamu si odškrtnite a tento papier pribaľte spolu s dôležitými dokumentami aj deťom, aby si vedeli veci pri balení sa domov skontrolovať. Ušetrite im niekoľko minút stresu. Dôkladne zvážte, či dieťaťu nachystáte kufor na kolieskach, športovú tašku či batoh. Ak sa musia z vlakovej stanice dostať k ubytovaniu pešo, pripravte sa na to, že kufor ľahko zničia, s taškou sa potrápia, ale batoh sa im bude nosiť ľahko.

Pred odchodom sa ešte porozprávajte s pani učiteľkou či učiteľom. Uistite sa, že vám dajú vedieť, keď deti dorazia a že majú všetky potrebné telefónne čísla. Vypýtajte si adresu ubytovacieho zariadenia a v prípade, ak má dieťa alergiu či iné zdravotné problémy, odovzdajte vyučujúcemu balíček s potrebnými liekmi označený menom.

Na záver už len malé odporúčanie – nebojte sa. Váš školák bude medzi svojimi, s dospelým doprovodom. Zvládne to určite skvele a domov príde plný zážitkov. Využite čas bez neho na oddych alebo veľké upratovanie. Tešte sa na pohľadnicu z tábora a pripravte doma drobcovi malé prekvapenie, aby vedel, že vám chýbal. Škola v prírode alebo tábor je dôležitá časť detstva. Nechajte deti, nech si tento čas užijú čo najviac.

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*