Domov / PR články / Detská izba – Raj na zemi

Detská izba – Raj na zemi

Každé dieťa je niečím individuálne a jedinečné. Z tohto treba vychádzať i pri plánovaní jeho izby. Nik nepozná Vašu ratolesť tak dobre ako vy. Bdiete nad tým malým stvorením, pozorujete jeho zdravotný stav i šťastie. Snáď najtradičnejším problémom je bolesť bruška. O jednej z príčin si môžete prečítať TU. Enzým laktáza je prírodný enzým, ktorý sa nachádza v tenkom čreve. Problémy a starosti Vás ešte viac zbližujú. Vy ste stále pri ňom a on má vo Vás istotu. Preneste úzku spätosť medzi Vami i do zariaďovania izbičky, ktorá by mala byť kráľovstvom pre sny, hry a detskú nevinnosť. Aby však mohla plniť aj úlohu bezpečnej a pokojnej náruče, mali by ste pri jej zariaďovaní myslieť i na tieto detaily:

  1. Umiestnenie detskej izby – za najvhodnejšie miesto sa pokladá predná časť domu alebo bytu. Vedeli ste, že ak umiestnite izbu v zadnej časti domu, tak môžu z Vašich detí vyrásť malí tyrani, ktorí chcú všetko riadiť? Okrem toho, že izbu naplánujete do predných častí, mali by ste vedieť, že za ideálnu sa tiež považuje východná strana. Slnečné lúče vlievajú do srdiečka Vášho miláčika dobrotu, lásku i pozitívnu energiu. Pokiaľ nie je možno situovať miestnosť presne na túto stranu, tak vhodnou alternatívou je i juhovýchod. Západná strana je vhodnejšia skôr pre hyperaktívnejšie deti.
  2. Dve línie izby – detská izba plní akoby dve funkcie, je to priestor pre spánok, ale i hru, v neskoršom veku pre učenie. Kútiky týchto línií by mali byť oddelené.
  3. Miesto pre posteľ – učenie feng shui predpokladá, že posteľ umiestnená na silovej stene bez okien podporuje dobrý vývoj a inteligenciu. Ideálny je čisto drevený materiál, ktorý zaručuje voľný priechod energií a nezachytáva elektromagnetické žiarenie. Za vhodnú voľbu sa pokladajú i postele s nôžkou. V súčasnosti je stále veľmi obľúbené poschodové spanie, no neodporúča sa, pretože dieťa je tak blízko pri strope. Súrodenec, ktorý spí dole, môže časom pôsobiť uzavreto. Čelo postele neumiestňujte pod okno. Nie príliš šťastným riešením je posteľ otočená smerom k dverám a oknu. Čo sa týka posteľnej bielizne, tak najideálnejším materiálom je bavlnená látka v harmonických farbách. Pestrú ponuku nájdete aj na tejto linke.
  4. Nábytok – nad posteľou by nemali byť umiestnené žiadne poličky či skrinky, pretože zbytočne narúšajú pokojné snenie. Písací stôl umiestnite tak, aby dieťa videlo na dvere. Najideálnejšia by bola východná strana podporujúca vedomosti. Pri sedení by tu mala byť možnosť oprieť sa o stenu. Opora symbolizuje celkovú istotu v živote. Ak môžeme poradiť, tak vyberajte drevený stôl so zaoblenými hranami a v svetlých odtieňoch. Pozor i na dostatok dopadajúceho svetla. Podobne postupujte aj pri skriniach. Svetlosť, farebnosť a kvalita dreva nemôžu nič pokaziť.
  5. Podlaha a steny – drevená podlaha a teplý, ľahko umývateľný, materiál sa javia ako výborná alternatíva. Bavlnené koberce s detskými motívmi sú priam žiaduce. Za najvhodnejší odtieň stien sa považuje modrá a zelená. Dbajte však aj na to, čo sa páči Vašim deťom.

Ako môže vypadať detská izba sa inšpirujte na tomto videu:

Novinkou pri zariaďovaní domov a bytov je i ekologický biokrb. Ten môže byť tiež príjemným doplnkom detskej izby alebo izby, ktorá s ňou susedí. Okrem dizajnu majú krby výhrevnosť 3-4 kW, a teda sú schopné vyhriať jednu väčšiu miestnosť. Pre viac informácií kliknite sem.

Kultúrna kritička anglickej literatúry Catharine M. Wallace povedala: „ Počúvajte pozorne všetko, čo Vám chcú Vaše deti povedať, bez ohľadu na čokoľvek. Ak nebudete pozorne počúvať ich malé veci, pokiaľ budú malinké, nepovedia Vám veľké veci, keď budú veľké, pretože pre ne sú to vždy VEĽKÉ VECI!“  Myslite na to i pri zariaďovaní ich súkromného priestoru.

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*