Pin It
Domov / PR články / Hurá na lyžovačku!

Hurá na lyžovačku!

Zima je v plnom prúde a s ňou aj lyžiarska sezóna. Milovníci zimných športov si určite prídu na svoje v niektorom zo slovenských alebo zahraničných lyžiarskych stredísk. Pokiaľ ste si lyžovanie zamilovali práve túto sezónu a ešte nemáte kvalitnú výstroj, budete musieť siahnuť hlbšie do peňaženky, no výsledok bude určite stáť za to. Sneh, vietor vo vlasoch, čerstvý vzduch a doslova kopec zábavy, to je to, čo väčšina z nás na tomto športe miluje. Počas chladných dní sú naše možnosti na aktívny pohyb máličko obmedzené, preto urobíte dobre, ak si z toho, čo zima ponúka, vezmete maximum. Určite nechcete začiatkom jari znova frflať, ako ste sa zaguľatili.

Jasná

Najznámejším lyžiarskym strediskom v našej republike je zaručene Jasná. Ponúka lyžovačku pre rodiny, expertov aj začiatočníkov. Už samotné prostredie Nízkych Tatier je neodolateľné, nehovoriac už o príležitostiach, ktoré nám ponúka v každom ročnom období.

Nízke Tatry sú súčasťou národného parku NAPANT. Najvyšší vrchol je Ďumbier a hneď po ňom Chopok, známy tiež ako lyžiarsky a turistický kopec. Najväčšia lyžiarska aréna ponúka výborné podmienky pre zimné aj letné športy. Lyžovať môžete na severnej i južnej strane Chopku a na vrchol sa dopravíte najmodernejšími lanovkami funitel. Lyžiarska sezóna tu trvá od decembra do konca apríla a za hodinu sa tu môže previesť až 30.000 osôb.

Vysoké Tatry

Padli Vám do oka skôr naše veľhory? V tom prípade môžete lyžovať v Starom Smokovci a v Tatranskej Lomnici. Ak patríte k menej skúseným lyžiarom, Starý Smokovec je pre Vás ako stvorený. V prípade, že sa tu chcete skutočne hľadáte dobré ubytovanie v Tatrách, kliknite SEM. Vysoké Tatry sú najvyšším pohorím na Slovensku a jediným horstvom s podobným charakterom ako Alpy. Pokiaľ si zakúpite spoločný skipas, vstup do menšieho strediska v Liptovskej Tepličke máte zadarmo.

Štrbské pleso

Park Snow Štrbské Pleso je Mekkou zimných športov a disciplín. Vynikajúce podmienky na lyžovanie, skvelé trate na slalom, možnosť bežkovania a snowbordingu, a to všetko v tom najvyššom štandarde. Za spomenutie stojí aj lanovka na Solisko, odkiaľ vedie trať dlhá až 2,5 km. No a svoje si tu nájdu aj milovníci adrenalínových športov (paraglidingu alebo bunge jumpingu).

Malinô Brdo

Niečo pre odvážlivcov! Skipark Ružomberok nerobí výnimočným jeho dĺžka či skvelé podmienky, návštevníkov láka najmä svojom náročnosťou, ktorá je tu najvyššia, preto je označovaná aj ako čierna obtiažosť. Využívajú ju športoví lyžiari, pre ktorých sú tu vytvorené skvelé podmienky na profesionálny tréning.

Pezinská Baba

Toto lyžiarske stredisko je zo všetkých spomenutých najmenšie, a preto je vhodné skôr na krátku lyžovačku. Ponúka celkom tri trate, pritom najdlhšia meria presne kilometer.

Za hranicami

Ak Vás však viac láka zahraničie, za návštevu určite stojí Kaprun a Zell Am See, české Krkonoše, talianske Dolomity, poľské Zakopané alebo nemecké stredisko Garmisch – Partenkirchen.

Či už bude Vašou konečnou stanicou Jasná, ubytovanie v Tatranskej Lomnici alebo u Vás zvíťazí nejaké lyžiarske stredisko mimo Slovenska, prajeme príjemnú zábavu a veľa krásnych spomienok.