Pin It
Domov / PR články / Kupujete svoje prvé auto?

Kupujete svoje prvé auto?

Prešlo už niekoľko rokov, čo ste v rukách držali horúci vodičský preukaz? Stále jazdíte na požičanom aute od otca či priateľa? Od osemnástky ste za volantom nesedeli? Možno sa Vám konečne podarilo našetriť si na svoje prvé auto a zvažujete ponuky autobazárov. Ako si vybrať naozaj dobre? Poradíme Vám, ako vyberať, aby Vaše prvé auto stálo naozaj zato.

Máte záujem o konkrétnu značku alebo typ? Čítajte komentáre, zistite si postrehy tých, čo už majú skúsenosti. Pokiaľ ste si istí, že má vybraný automobil výborné referencie, tak si dohodnite stretnutie s predajcom a termín Vašej skúšobnej jazdy na aute Vašich snov. K výberu auta si vždy niekoho prizvite. Kamarát alebo rodinný príslušník môže dobre poradiť v prípade neistoty. Pánom nemusí byť na škodu ani prítomnosť nežnejšieho pohlavia, ktoré vie intuitívne odhadnúť to pravé pohodlie. Ženy majú na dobré veci nos. Buďte voči svojmu novému autu pozorní a počúvajte, čo Vám chce povedať. Vyberáte si predsa partnera na dlhé roky. Pristupujte k nemu zodpovedne.

nove-autoUž testovacia jazda by Vám mala prezradiť, či niečo neprirodzene nevŕzga, nepíska, nezadrháva sa. Zaručene by nemalo nič hrkotať. Volant nesmie ťahať do jednej strany. Všímajte si i tie najmenšie detaily. Hoci i to, či nie sú nakrivo deflektory. Môžete včas odhaliť, či nechce predajca zakryť búrané auto, ktoré má na sebe len „zlatý plášť“, ale inak je na rozpadnutie. Nestáva sa to síce často, no predsa. Dôkladne si preverte, ako často bol na aute menený olej, čo všetko je na ňom nové, či má servisnú knižku, ale aj koľko majiteľov už vystriedalo. Neostýchajte sa tiež opýtať, či nie je automobil náhodou v exekučnom konaní. Vyhnete sa tak veľkým problémom, ktoré môžu mať nemalé následky. Pokiaľ sa Vám na novom aute niečo nepáči, ale aj tak ste presvedčení, že ho chcete, skúste sa s predajcom dohodnúť na znížení ceny. Nenechajte sa odradiť tým, ak sa predajca ohradí, že má aj iných záujemcov. Pokiaľ niečo v aute chýba, skúste sa tiež dohodnúť na nižšej cene. Vybavenie ako autorohože, poťahy alebo hasiaci prístroj si môžete doobjednať na autovybava.sk. Pokiaľ nemáte predstavu o tom, akú značku chcete, tak sa riaďte svojimi financiami. S hotovosťou 1000 EUR si môžete kúpiť auto Honda Civic, Škoda Felícia či Fiat Punto. Za 2000 EUR sa Vám otvára ponuka ako Toyota Corolla, Renault Clio alebo Peugeot 206. Samozrejme, čím viac financií, tým väčšia „frajerina“.

Pri kúpe auta sa tiež odporúča pozrieť i pod kapotu. Je motor čistý? Netečie niekde to, čo nemá? Nemalo by Vám byť ľahostajné, koľko kilometrov má auto najazdené, alebo či nehrdzavie karoséria. Na záver si nezabudnite podpísať povinné zmluvné poistenie a uistiť sa, či pôvodný majiteľ automobil odhlásil. Následne si ho prihláste na seba. Potom si môžete pokojne sadnúť za volant a odštartovať Vaše šťastné kilometre. Keď je už auto Vaše, tak je iba na Vás, či si obhliadnete vkusné kompresorové chladničky a vyberiete sa na dlhú cestu za dobrodružstvom. Pokiaľ chcete potešiť Vášho štvorkolesového miláčika takouto „drobnosťou“, tak kliknite Sem. Zapnite si štýlové rádio, rozozvučte repárky, no najmä nezabudnite na dodržiavanie rýchlosti a zapnuté pásy.

Prajeme príjemný zážitok z jazdy na Vašom novom tátošovi.

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*