Domov / PR články / Móda, ktorá šokuje!

Móda, ktorá šokuje!

Zdá sa, že moderného človeka nemôže už nič prekvapiť. V každej ére sa však nájde niečo, čo vyrazí dych a prinúti nás zastaviť sa. Iné to nie je ani s módou. Novinky rýchlo upadajú do zabudnutia a stará klasika vychádza opäť na povrch. Popritom sú tu aj okázalé trendy, ktoré sa hodia iba na prehliadkové mólo a nie sú vhodné na bežné nosenie. V prípade, že ste tradičný elegán, pravdepodobne Vás potešia napríklad originálne hodinky Tommy Hifiger. Extravagantnejšie typy pozývame na zoznámenie sa s kolekciou Jeana Paula Gaultiera, ktorá v súčasnosti šokuje svet. Či je (alebo nie je) vhodná na bežné nosenie, necháme na Vašom uvážení.

Okázalé šialenstvo, ktoré búra hranice

Ak ste ešte nikdy nepočuli slovo androgýnia, dovoľujeme si naň poukázať, pretože dokonale vystihuje horúci trend francúzskeho módneho návrhára. Keby ste hľadali definíciu tohto slova, dopracovali by ste sa k tomu, že vyjadruje akýsi chorobný stav, kedy sú druhotné pohlavné znaky vyvinuté opačným smerom ako pohlavné ústroje. Toto nás privádza k myšlienke, že pôjde o módu inšpirovanú niečím zvráteným. Tradičné pánske spodné prádlo si kúpte online, no Gaultierove modely si musíte vedieť vychutnať, inak na to nie ste zrelý. V návrhárovej kolekcii neexistujú žiadne hranice. Čo sa považovalo dosiaľ za ženské, tak to viac také nie je (a naopak). Všetko sú to iba predsudky, ktoré nám bránia slobodne dýchať. Módny svet zažil viacero prelomových momentov a teraz stojíme pred ďalším. Voľakedy vyvolali vlnu nevôle nohavice, do ktorých sa navliekli dámy, neskôr to bola podprsenka či plavky. Väčšinou šokovali iba ženy, v súčasnosti je rad na pánoch. Na mólach sa objavujú „dokonalé priateľky“, ktoré ale stvárňujú páni. Nejde o žiadnu grotesku, toto je realita.

Čo je moje, to je tvoje

ujoSexi manekýni predviedli prvýkrát Gaultierove návrhy na Gucci výstave v Miláne, ktorá sa uskutočnila v marci tohto roku. Doslova to tam bolo nabité čipkami, provokatívnymi blúzkami, šifónom a nohavicami ženského strihu. Kým muži odhaľovali svoju nežnejšiu stránku, dámy predviedli tzv. geek štýl, ktorým sa rozumie „tematický zápal“. V podstate ide o to, že oblečením vyjadríte, čomu fandíte a čo Vás zaujíma. Nech už si o tom myslíte čokoľvek, musíte uznať, že takéto stieranie rozdielov medzi pohlaviami má aj svoju svetlejšiu stránku. Javí sa totiž ako mimoriadne praktické. Partneri tak môžu mať spoločný šatník a vypožičiavať si odev navzájom.

Absolútne naruby

Môže sa zdať, že svet sa už celkom zbláznil a celé je to postavené na hlavu, no o nový trend prejavili záujem viaceré slávne značky. Pánska móda plná zženštilých modelov, a teda aj sukní, podpätkov a ružovej farby, ide na dračku. Pritom treba zdôrazniť, že zase nejde až o takú revolučnú myšlienku. Mick Jagger vystúpil na pódium v ženskom oblečení už koncom šesťdesiatych rokov. Možno je načase, aby sme u žien prestali vnímať iba krásu a sústredili sa aj na ich inteligenciu. Ani páni nemusia byť viac iba symbolom sily a bezpečia. Gaultier pripomína, že existujú typy oblečenia, kde jednoducho neexistuje rozdielnosť medzi pohlaviami či kultúrami. Ženy aj muži môžu vyzerať v rovnakom odeve elegantne a celkom príťažlivo. V neposlednom rade treba upozorniť na to, že internet zaplavila aj ponuka tzv. unisexovej spodnej bielizne. Páni si teda môžu celkom pokojne objednať podprsenku a čipkované nohavičky. Zatočila sa Vám z toho hlava a hľadáte radšej niečo „normálne“? Odporúčame boxerky z aqalogy.com. Dá sa očakávať, že bláznivá móda sa bude prijímať medzi širokou verejnosťou neľahko, no takýchto situácií už bolo v histórií neúrekom. V prípade, že Vám nechýba chuť experimentovať a zabávať sa, pokojne sa môžete uberať aj týmto smerom. Môžete si byť istý, že budete IN.

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*