Pin It
Domov / PR články / Nepodnikajte povrchne

Nepodnikajte povrchne

Buďme k sebe úprimní, slovenské platy nie sú žiadna výhra. Niektorí preto odchádzajú za lepším zárobkom do zahraničia, iní zvažujú rozbehnutie vlastného biznisu. V čom však začať podnikať a nezblázniť sa z toho? Najčastejšie zvyknú ľudia staviť na remeslá, obchodovanie s oblečením, stravovacie, ubytovacie alebo relaxačné služby. Páči sa Vám predstava otvoriť si kaviareň alebo cukráreň? Možno obe spolu.

Uvažujete dokonca o reštaurácií? Čo urobiť, aby mal Váš podnik ten správny potenciál? Mali by ste mať akú – takú predstavu o tom, ako vyzerajú podobné zariadenia v inom meste alebo štáte. Sú vyhľadávané a hostia ich milujú? Pri zariaďovaní stavte na skúseného dizajnéra. Môžete mať vlastnú predstavu, ale nechajte si tiež poradiť. Možno si myslíte, že Vaša reštaurácia či malá kaviareň nebude potrebovať väčšie skladové priestory, opak je však pravdou. Pokiaľ ich nemáte, mohlo by sa stať, že sa Vám budú zásoby hromadiť pod pultom alebo za chrbtami hostí. Aby ste vždy dostali to, čo ste si objednali a v presnom množstve či váhe, tak si vždy dodávku skontrolujte.

restauraciaK tomu Vám môžu pomôcť i plošinové váhy, ktoré zmerajú Vaše došlé zásielky s detailnou presnosťou. Môžete si zvoliť, aký vzhľad dáte svojmu stravovaciemu zariadeniu, odieť ho do konkrétneho štýlu (slovenská koliba, mafiánska kaviarnička…). No rátajte s tým, že čím viac sa budete špecifikovať, tým viac si volíte aj špecifikáciu svojich zákazníkov. V istom zmysle môže netradičnosť zaujať, no pozor, aby neplatilo heslo „každá senzácia trvá tri dni“. Je dobré, ak máte overené, že takýto typ už funguje a dokázal pritiahnuť širšiu verejnosť. Dbajte na hygienické predpisy a štátne normy. Nechcete sa predsa dostať do nepríjemnosti s úradmi.

Miestnosť pre hostí, kuchyňu i sklad zariaďte tak, aby mohli byť dobre vetrané. Netreba však zabúdať ani na dodávku tepla. O vykurovanie skladov sa postará napríklad infracomfort.sk. Do kuchyne vyberajte spoľahlivého a profesionálneho kuchára. Stavte na takého, ktorý sa nebojí skúšať nové veci, a teda môže zaujať chutnou novinkou. Ak plánujete otvoriť kaviareň alebo cukráreň a nebudete si piecť sami, tak stavte na overeného dodávateľa. Môžete mať totiž perfektne zvládnuté priestory zodpovedajúce všetkým normám, no ak raz začnete so zlou reputáciou, tak svoje dobré meno získate späť len veľmi ťažko.

I „obyčajná“ káva musí byť naservírovaná a pripravená špeciálne, odborne a musí z nej cítiť vábenie, ba až búrku pôžitku. Ak sa Vám toto podarí, tak ste na tej najlepšej ceste začať dobre podnikať. Pôžitok z chutného jedla môžu znásobiť sviece ako prísľub romantiky a intimity alebo príjemné stropné svietidlá. S nimi Vám pomôže KPP Company. Každý zákazník a jeho názor je dôležitý pre to, aby ste mohli fungovať a úspešne podnikať. Aj kvôli tomu nevstupujte do svojho biznisu nepripravení či povrchní.

Nech sa Vám darí a Vaša práca je pre Vás i Vašich zákazníkov potešením.

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*