Domov / PR články / Niekoľko nástrojov, ktoré nesmú chýbať v žiadnej dielni/sklade

Niekoľko nástrojov, ktoré nesmú chýbať v žiadnej dielni/sklade

Thomas Carlyle (esejista 19. storočia) napísal, že človek je „slabý sám v sebe a malého vzrastu„, no ak má tento malý tvor v rukách potrebné nástroje, dokáže „žulovú horu pretaviť do ľahkého prachu, more je jeho hladkou cestou, vietor a oheň jeho neúnavnými tátošmi“. A toto nám hovorí človek, ktorý nikdy v živote nedržal v ruke kotúčovú pílu a ani nepočul jej zvuk. Veľa sa zmenilo od doby Carlylea, avšak jedna vec zostala. Sú ňou nástroje na budovanie, opravy a údržbu. Aj keď môžeme povedať, že mnohé z nich si prešli svojím vývojom, ich podstata zostala, a teda uľahčujú pracovný postup. Teraz Vám predstavíme pár nástrojov a manipulačnú techniku, ktoré by nemali chýbať v žiadnej dielni alebo v sklade. S nimi zvládnete akúkoľvek prácu. Samozrejme, väčšie množstvo nástrojov vyžaduje aj veľa úložného priestoru. Toto zaručene vyriešia skladové regály, ktoré nájdete aj na tejto adrese.

Čo všetko treba majstrovi ku šťastiu?

Kladivá a skrutkovače– máloktorý nástroj kombinuje hrubú silu a obratnosť tak ako kladivo. Veľkou výhodou sú skrutkovače s vymeniteľnými koncovkami.

Nastaviteľne kľúče a hasáky– nastaviteľný kľúč umožňuje použiť širokú škálu matíc a skrutiek. Hasáky síce nemusia byť univerzálne, ale keď budete potrebovať uchopiť potrubie, zistíte ako ho veľmi potrebujete.

Sada nástrčných a zástrčných kľúčov– tieto kľúče sú veľmi potrebné, či už pri doťahovaní alebo uvoľňovaní.

Sada kombinovaných kľúčov– nikto nevie, kto vynašiel kombinované kľúče, ale vie sa, že boli propagované v USA už v roku 1930.

Priamočiare a kotúčové píly– vďaka použitiu kvalitných a ľahkých materiálov sú priamočiare píly veľmi praktické a obratné. Nič sa nevyrovná ani kotúčovej píle, jej rýchlosti a rovným rezom na rôznych materiáloch.

Vŕtačky a vrtáky– vŕtačky ľahko kombinujú rýchlosť, silu a prenosnosť. Dnes si môžete vybrať na vŕtanie dier vrtáky rôznych veľkostí.

Metre, lopaty, hrable– snáď môžeme povedať, že patria k najzakladanejšej výbave.

Zveráky– či už tie stacionárne alebo otočné, všetky sú silnými pomocníkmi pre zaistenie našej práce.

Nože– režú sadrokartónové dosky, lepiace pásky a používajú sa na rôzne druhy rezov.

Nemali by sme zabúdať ani na ochranné okuliare alebo klapky na uší, lebo poškodenie sluchu a zraku môže byť trvalé.

Nízkozdvižný vozík sa používa pri manipulácii s paletami a väčšími krabicami. V poslednej dobe sa objavujú aj elektrické vozíky na akumulátory.

Vysokozdvižný vozík  dokáže ukladať palety na seba alebo do regálov. Výška zdvihu u niektorých typov je až 7 metrov.

Domáci majstri iste ocenia aj nejaké tie aktuálne novinky z oblasti stavebníctva. Nájsť sa dajú aj na tejto linke.

Zručnosť je cnosť a práca šľachtí ľudského ducha, preto si všetci majstri, obzvlášť tí domáci, zaslúžia prinajmenšom pochvalu. Keď Vám jeden taký pomôže, nezabudnite sa mu odvďačiť aspoň úprimným poďakovaním. Možno máte svojho majstra doma, tak ho dnes prekvapte napríklad obľúbeným jedlom.

Zdroj: popularmechanics.com, skladovehospodarstvo.webnode.sk

Foto: freedigitalphotos.net

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*