Pin It
Domov / PR články / Príjemná a produktívna kancelária

Príjemná a produktívna kancelária

Chcete si založiť firmu, no máte zimomriavky zo všetkých tých byrokratických komplikácií a časových obmedzení? Predaj spoločnosti a jej kúpa novým majiteľom je skutočne zložitý proces. Počuli ste už o „Ready Made“ spoločnosti? Môžete ju kúpiť už niekoľko hodín po tom, čo vo Vás skrsne nápad založiť si firmu a hneď začať vykonávať svoju činnosť. Takéto spoločnosti sú založené iba za účelom ďalšieho predaja a majú takpovediac „čistý štít“, čo znamená, že sú bez obchodnej histórie. Tu si začnete písať až vy.

Základné imanie je splatené a sú zapísané na príslušných miestach. Tak nech sa páči, pustite sa do rozvoja svojej kariéry, plňte si sny. Pre začiatok si stačí kliknúť SEM.

kancelariaPočiatočný problém máte vyriešený. No ak chcete, aby Vaša kancelária pritiahla produkciu a efektivitu, tak si ju skúste zariadiť tak, aby v nej prúdila pozitívna energia. Iste túžite byť úspešným v tom, čo robíte a chcete, aby Vaša snaha bola patrične ocenená. Vložte preto tieto svoje predstavy do zariadenia kancelárie. Nech sa stane akýmsi zrkadlom Vášho vnútorného biznis sveta. Úplne na začiatku by ste mali dobre zvážiť výber miesta, kde bude Vaša budúca kancelária umiestnená. Kritérium výberu a využitia priestoru patrí medzi prelomové. Voľte miesto, kde je sústredených viacero úspešných firiem, stráňte sa okrajovým a nevkusným bodom mesta. Feng šuej odporúča steny vymaľovať farbami ohňa, dreva, zeme, kovu či vody. Priestor nesmie klásť odpor toku energie. Najvhodnejšie sú preto odtiene ako béžová, svetlo zelená a žltá farba. Nemalý vplyv na prúdenie energie má i voľba svetiel. Skúste zvoliť osvetlenie, ktoré je nielen úsporné, ale berie ohľad i na celkový vzhľad priestoru, kvalitu svetla či komfort a navyše spĺňajú najprísnejšie štandardy. Kde také nájsť? Skúste nové osvetlenie do kancelárie.

Manažéri by mali mať stôl umiestnený čo najďalej od vchodových dverí. Zo svojho miesta by mali vidieť nielen na dvere, ale aj na väčšinu priestoru v kancelárií. Za nevyhovujúce sa pokladá, ak sú okná a dvere umiestnené oproti sebe. Rovnako negatívny efekt majú i podobne rozmiestnené stoly. Miestnosť by nemala mať žiadne záhyby, stoly pod policami, ale ani nízky strop. Feng šuej nám hovorí o harmónií, vyváženosti, kombinácií oblého a hranatého, ako aj o kontraste medzi svetlom a tmou, drevom a kovom. Ak chcete, aby Vaša kancelária vypovedala o pohybe a živote, tak si tu umiestnite napríklad akvárium alebo fontánku s tečúcou vodou. Voda okrem iného tiež priťahuje peniaze. Na stole si nechajte iba veci, ktoré denne potrebujete, ostatné uložte do zásuviek. Poriadok na stole sa totiž rovná poriadku v mysli. Vyhnite sa L-kovému alebo U-čkovému tvaru stola, ako aj stoličke, ktorá má menšiu opierku ako Váš chrbát. Do kancelárie sa hodí čierny alebo antracitový nábytok. Na stenách môžu byť obrazy hôr, ktoré symbolizujú pevnosť a istotu. Steny alebo pracovný stôl si tiež môžete ozdobiť povzbudivými heslami. Dbajte na to, aby káble v kancelárie nebudili dojem chaotickosti.

Pokiaľ ste majiteľom firmy, kde je nutné, aby pracovníci nosili osobné ochranné pracovné pomôcky, tak im ich nielen zabezpečte, napríklad TU, ale sami im buďte príkladom. Pri každej návšteve pracovnej haly, kedy opustíte piedestál svojej kancelárie, sa dostávate na úroveň svojich pracovníkov. Preto i vy dodržujte to, čo vyžadujete od nich. Odrazte produktivitu a efektívnosť zobrazenú vo Vašej kancelárií do každej činnosti Vášho biznisu.

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*