Pin It
Domov / PR články / Rebríček najzaujímavejších profesií

Rebríček najzaujímavejších profesií

Vstávate každé ráno do práce s pocitom, že doba je zlá a cez zuby sa tešíte zo svojho chabého zárobku? Vytáča Vás šéf do nepríčetnosti, alebo je Vaším dôvodom na slzy nekončiaca fádnosť? Podaktorým šťastlivcom stačí pre komfortný priebeh práce  a pokojné prežitie pracovného dňa len skromné náradie či malá dielnička. Svet profesií a pracovných miest sa však v posledných rokoch rapídne zmenil. Existuje množstvo lákavých a zaujímavých pracovných pozícií, ktoré dokážu človeka tešiť a zároveň sa dá na nich slušne zarobiť. Podaktorí už majú dosť bežných kariérnych ciest, a preto si zvolili povedzme dráhu umelca, ktorý vyrába rozkošné blahoželania, navrhuje šperky, alebo plánuje kreatívne výlety. Pozrite sa teraz s nami na profesie, ktoré pokladá väčšina z nás za zaujímavé.

Módny návrhár

Samozrejmosťou mnohých hotelov a pohostinstiev sú i sušiče rúk s automatickým zapínaním, ktoré sa dajú ľahko objednať TU. Neodmysliteľnou súčasťou moderného človeka je zase módny vkus. Dievčatá, ktoré vyrastali na Barbie, ale aj chlapci, ktorí sa na ne prizerali, snívajú o tom, aby prerazili v módnom svete. Na rozbeh tejto profesie potrebujete okrem obrovskej a originálnej dávky talentu aj kontakty či šťastie.

Detektív na voľnej nohe

Dobrodružstvo, adrenalín, spravodlivosť. I takto vidia povolanie detektíva mnohí laici. Pravdou však zostáva, že okrem profesionality, praxe v obranných zložkách a odvahy potrebujete aj klientelu, ktorá je ochotná zaplatiť Vaše súkromné služby.

Novinár

Kariéra žurnalistu je vo svete už dlhodobo veľmi vysoko cenená. Dobrý novinár by sa však mal držať toho, aby ľuďom podával pravdivé informácie. Vzdelanie a odbornosť sú nevyhnutnosťou. I novinárom sa musí človek narodiť. Neraz ide tiež o život ohrozujúcu prácu. Novinár sa vŕta v kontroverznej téme a to nemusí byť vždy príjemné. Pri tejto profesii je iste na mieste zmieniť sa i o kariére spisovateľacopywritera. Všetky tieto tri profesie by mali zastávať ľudia, ktorí si môžu právom hovoriť „majstri slova“.

 

Ayurvéda liečiteľ

Tradičná indická medicína ayurvéda je známa tisíce rokov, no v súčasnosti zažíva svoju zlatú éru. V školách vznikajú nové odbory, ktoré ponúkajú certifikát z tejto vedy. Otvárajú sa nové wellness a masážne salóny. Ide o profesiu, ktorá si vyslúžila vztýčený prst.

Color expert

U nás je táto profesia zatiaľ iba v plienkach, no vo svete sa teší veľkej obľube. Ako napovedá samotný názov, expert na farby Vám z psychologického hľadiska skombinuje tie najlepšie farebné prevedenia. Dbá tiež na súčasné trendy a štýl. Navrhne, aké farby by ste mali začleniť do projektu, aby zaujal, ale i to, ako si zladiť miestnosti v domácnosti.

Feng shui konzultant

Staroveké čínske umenie feng shui netreba asi nijako zvlášť predstavovať. Špecialista v tejto oblasti napovie, ako si zariadiť domácnosť či kanceláriu tak, aby ste nenarušili okolitú i svoju vlastnú harmóniu.

Hipoterapeut

Táto profesia vychádza z liečivej a prirodzenej sily koní. Hipoterapeut vytvára pokojnú a synchronizovanú hladinu medzi pacientom a zvieraťom. To napomáha k vyliečeniu, alebo zmierneniu rôznych fyzických i psychických problémov.

Cvičiteľ jahniatok

I takto by sa dala nazvať profesia inštruktora, ktorý pomáha ostýchavým chlapom majúcim problém s nadväzovaním kontaktu so ženami, aby sa z nich stali sebavedomí a úspešní muži. Takýto kurz by Vás mohol vyjsť aj na 3000 dolárov a koná sa po celom svete. Najznámejší inštruktor James Matador, ktorého preslávila jeho „Mystery Method“ sa pokladá za skutočného špecialistu v balení žien. Neváhal a spojil príjemné s užitočným. Jeho práca je i jeho hobby.

Zaujal Vás náš rebríček? Máte už plné zuby tej fádnosti? Voľné pracovné miesta nájdete aj na tejto linke. Možno práve tu na Vás čaká práca snov.

 

Foto: sxc.hu

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*