Pin It
Domov / PR články / Rybolov v zime? Skúste Nórsko!

Rybolov v zime? Skúste Nórsko!

Neskúsení v rybolove by povedali, že rybárčenie je športom výhradne letných dní. Kto si už len predstaví čudáka, ktorý presedí hodiny na brehu jazera, či na palube lode, kým vonku je mínus desať? Ako reagujú na zimné počasie ryby a kam sa vybrať za famóznym zážitkom, ak chceme mať kvalitný úlovok?

Tisícky rybárov sú zväčša milovníkmi malých vodných plôch – jazerá, rybníky, mŕtve ramená riek. Málokto si trúfne na nevyspytateľné hĺbky mora. V našich podmienkach pri teplote ovzdušia pod nulou môže byť ale celkom problematické nalákať rybu na svoj rybársky naviják.  Ak ste však skutočným milovníkom rybárčenia a začnete viac gúgliť, zistíte, že niektoré podzemné pramene s teplotou vody okolo 38 stupňov celzia vám prinesú pozitívny výsledok. To však môže byť v našich podmienkach celkom problematické. Náš tip? Skúsili ste niekedy našetriť peniaze a vyraziť do Nórska? Aj keď u nás prichádza tento rok zima pomerne pomaly, kliknite na nasledujúci odkaz a možno vás  inšpriuje ku kúpe kvalitných zimných pneumatík, ktoré majú vynikajúci záber, pomocou ktorého zdoláte aj Nórsku prírodu. Istotne by to stálo za zážitok, ktorý vám odprezentujeme vo videu, ktoré zaručene nadchne skutočného milovníka rybárčenia.

Samozrejme, že v chladnom počasí na skalách, či lodi je potrebné poriadne sa aj vyzbrojiť nielen kvalitným oblečením, ale vhodným navijákom. Dôležité je, aby bol naviják odolný a správne nastavený. TU nájdete rôzne druhy navijákov s kvalitnými brzdami, vďaka ktorým je možné zdolať aj veľkú rybu, tak ako šikovní rybári v predchádzajúcom videu. Je skutočne potrebné nepodceniť počasie a terén. Na trhu je k dispozícii niekoľko typov navijákov, ktoré splnia očakávania podľa spôsobu lovu. Niekedy zažijete priam zázrak v kombinácii skalnatého pobrežia so slnečným poludním. Skaly doslova lákajú menšie ryby a plytké skaly ohrievajú vodu, čím je vaša šanca na úspech vyššia.

Ak rybačka v Nórsku, tak jednoznačne odporúčame ostrov Garten, ktorý sa nachádza v Tronheimskom fjorde – druhom najdlhšom nórskom fjorde. Ostrov sa nachádza na začiatku zrhuba sto kilomentrov dlhého fjordu, neďaleko otvoreného mora. Ak však chcete zažiť skutočne divokú prírodu, vyberte sa na ostrov Soroya na severe Nórska. Tento ostrov je známy medzi rybármi na celom svete. Ak chcete uloviť obrovské tresky či halibuta, vaše cesty by mali viesť práve sem, za polárny kruh s hrejivým polnočným slnkom. Len pozor: možno budete mať šťastie aj na žraloka. V takom prípade je lepšie nepodceniť situáciu a zaistiť si predbežne ročné cestovné poistenie na tejto adrese. Ako sa vraví: trikrát meraj, ale raz rež!

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*