Domov / PR články / Si absolvent? – Podnikaj!

Si absolvent? – Podnikaj!

Situácia na Slovensku je už raz taká. Absolventi sa musia strachovať, kde a ako sa zamestnajú. O niečo ľahšie sa k práci dostanú študenti remesiel alebo IT techniky. No zo študentských lavíc ich vyjde naraz niekoľko a miest je len zopár. Jednou z často využívaných možností je odchod do zahraničia. Aj Vám pri slove „úrad práce“ naskakuje husia koža? Či už ste absolventi alebo iní z „dočasne nezamestnaných“, tak zaiste Vám nepridá na sebavedomí vystávanie v dlhom rade a uspokojenie sa so smiešnou dávkou.

Možno chcete niečo dokázať sebe i svetu, nezakrpatieť. Prečo teda nevziať osud do vlastných rúk a nezačať podnikať? Pozor však, aby ste tak významný krok neuponáhľali a vykročili naozaj pripravení. Nemajte zbytočne „veľké oči“. Na začiatku trocha „schlaďte horúcu hlavu“, naštudujte si niečo o podnikaní na Slovensku, informujte sa, počúvajte. Úrady práce v súčasnosti ponúkajú kurz na rozbehnutie podnikania, dokonca môžete dostať aj „finančnú injekciu“. Keď sa už rozhodnete podnikať, tak iste máte akú – takú predstavu, čo bude predmetom Vášho podnikania. Podmienkou toho, aby Vám bola udelená dotácia je vypracovanie Podnikateľského plánu. Ak sa aj o dotáciu nezaujímate, tak plán si vypracujte. Mali by ste presne vedieť, aké sú Vaše ciele, kde sa vidíte o rok, päť, desať. Možno sa Vám zdá, že všetko tu už bolo a neviete, v čom by ste mohli uspieť. Neraz je však riešenie veľmi jednoduché.

podnikanieNezáleží na tom, v čom budete podnikať, ale ako to budete robiť. Staňte sa originálnym, vybudujte si vlastné meno, značku. Na štartovacej čiare by Vám tiež malo byť jasné, kto budú Vaši zákazníci, čo potrebujú a ako im to viete ponúknuť Vy oproti konkurencii. Viete, koľko Vás bude Váš nápad stáť? Koľko úsilia si vyžaduje jeho zrealizovanie? Potrebujete k  podnikaniu reálne sídlo alebo Vám stačí virtuálne, ktoré poslúži „len“ pri zápise do Obchodného registra? To je množstvo otázok, ktoré však stojí za to prebrať. Ak Vám postačí virtuálna „nízkonákladová“ kancelária, tak využite napríklad sídlo s.r.o. od venice.sk. Takéto sídlo je vhodné najmä pre začínajúcich podnikateľov, ale využívajú ho aj tí skúsení.

Nemusíte platiť drahý prenájom, ak skutočne nepotrebujete využívať kancelárske priestory. Podnikáte z domu, no nechcete uvádzať trvalé bydlisko ako sídlo podnikateľskej činnosti? Váš problém je teraz vyriešený. A čo takto využiť službu predaj firmy? Pokiaľ ste dostali dotáciu alebo máte v zálohe nejaké financie, tak je to naozaj skvelá voľba. Reč je o firmách s.r.o., ktoré boli založené iba za účelom predaja klientovi. Nemajú obchodnú históriu, tú začnete písať až Vy. Nikdy sa nevenovali žiadnej ekonomickej činnosti, sú bez záväzkov i pohľadávok. Bonusom je vyplatené základné imanie a splnené všetky daňové povinnosti. Ak si odkúpite takúto spoločnosť, tak môžete začať podnikať už do niekoľkých hodín. Tak čo, dáte sa do toho? Z peňazí, ktoré sa Vám podarilo ušetriť si môžete kúpiť tlačiareň, tonery HP a začať tlačiť prvé faktúry. Veľa šťastia a nech sa darí v biznise.

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*