Domov / PR články / Vitajte v Bojniciach

Vitajte v Bojniciach

Cestujeme za krásami sveta, no dobre nepoznáme ani tie naše. Prečo nás láka cudzina, keď doma máme hotové poklady? Zarezervujte si ubytovanie v Bojniciach na tomto odkaze a poďte sa presvedčiť, že i v rodnej krajine sa máme na čo pozerať i čo zažiť.

Pri návšteve tejto lokality nesmiete vynechať Bojnický zámok – najromantickejšiu pamiatku v strednej Európe. Bojnický skvost je pýchou Slovenska. Pôvod tejto našej najstaršej a najvýznamnejšej pamiatky siaha do roku 1113, kedy sa spomína v listine zoborského opátstva. Pôvodne išlo o drevený hrad, no v priebehu 13. storočia bol vybudovaný z kameňa a radil sa medzi majetok vplyvných Poznanovcov. Renesančnú vizáž mu dali Thurzovci. Vo svojej držbe ho mal aj iný známy rod a to Pálfiovci, ktorí mu dodali romantický šmrnc. Konkrétne to bol posledný majiteľ zámku – gróf Ján František Pálfi.  Navštívte teda unikátne zámocké múzeum, ktoré očarí každého nadšenca histórie. Za srdce Vás iste chytí aj povestná lipa kráľa Mateja, ktorá rastie v parku Bojnického zámku. Ide o chránený prírodný výtvor, ktorý má viac ako 700 rokov.

bojniceZámok pripravuje pravidelne lákavé podujatia. Najbližšie to bude Mikuláš na Bojnickom zámku, Šľachtické Vianoce a Traja králi na zámku.

Druhou veľkou atrakciou Bojníc je ZOO, ktorá patrí k zoologickým záhradám všeobecného typu, čo znamená, že nemá vyhradenú špecializáciu. V milosti sa o niečo väčšia pozornosť venovala rysovi ostrovidovi, jeleňom, bežcom a turovitým kopytníkom. Dnes ide skôr o zameranie sa na vzácne a ohrozené druhy. Najmä deti určite ocenia nádherné i komické zvieracie tváre, ktoré ukrýva bezpečné plexisklo a mreže. Už tradične sa môžu Vaši malí potomkovia tešiť tiež na sokoliarov. Vystúpenie s dravcami, ohňová show, ale i šermiari sú neodmysliteľnou súčasťou Bojníc.

Ak by deťom stále nestačilo, tak ich vezmite do Dino parku, na koníky alebo do múzea praveku. Zo skúsenosti môžeme potvrdiť, že počas teplých mesiacov deti milujú aj atrakcie v podobe nafukovacieho hradu či elektrické motorky pre deti. Tu však hrozí reálne „nebezpečenstvo“, že takéto niečo budú chcieť mať i doma. Ak sa im rozhodnete urobiť radosť, tak kliknite SEM.

A čo takto staviť na relax Bojnických kúpeľov? Pokojná poloha, výborná klíma a unikátne zloženie termálnych vôd vytvárajú ideálne podmienky pre regeneráciu a oddych. Harmónia prírody a termálnych prameňov dostane do psychickej rovnováhy i Vás. Špecializáciou bojnických kúpeľov je zlepšenie látkovej výmeny a imunologických reakcií v bunkách, funkčnosť tkanív a ich zásobovanie kyslíkom. Liečivá voda zase pozitívne reaguje na nervový systém.

Adrenalínové Bojnice – nielen romantiku a relax nájdete v tejto lokalite. Celkom pokojne sa môžete prihlásiť na vyhliadkové lety a tandemové zoskoky. Turistika, cyklistika a lyžovanie určite nezaostávajú.

Nečakajte a navštívte toto kúzelné miesto plné najrôznejších možností. Každý si tu príde na svoje a zamiluje sa. Bojnice idú totiž ruka v ruke s pohodou, zábavou i dobrodružstvom.

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*