Pin It
Domov / PR články / Zateplenie domu bez problémov

Zateplenie domu bez problémov

8Samotné zateplenie je psychickým a fyzickým stresom pre všetkých zúčastnených  avšak predchádzajú mu kroky ako rozhodnutie vlatníkov, projekt zateplenia a obnovy, predrealizačná príprava, inžiniering, financovanie zateplenia a obnovy, schválenie vlastníkmi, výber zhotoviteľa, realizácia diela, kolaudácia.

Najdôležitejším momentom je vôľa vlastníkov bytov pustiť sa do obnovy svojho majetku. Treba si uvedomiť, že spolu s vlastníctvom bytu máte vlastnícke podiely aj na spoločných častiach domu a ste spoluzodpovední za ich stav.

Proces obnovy budovy si vyžaduje potrebné odborné znalosti problematiky, ako aj skúsenosti z obdobných projektov. Základné informácie vám môžu poskytnúť správcovské organizácie, odborne spôsobilí projektanti alebo spoločnosti zaoberajúce sa uvedenými prácami. Tu je priestor pre PSGROUP.

Základnou chybou pri zatepľovaní je to, že sa vymenia okná, vstupné dvere, namontuje sa videovrátnik, prebieha rekonštrukcia lógii a balkónov, ale zabudne sa  na šachty, bytové jadrá a v pivniciach.

Problematika rekonštrukcie ležatých a zvislých rozvodov v „stúpačkách“ bytových jadier je možno práve vo vašom bytovom dome aktuálnou témou. Nečakajte preto na havárie rozvodov a škody z nich plynúce, ale zahrňte aj tieto práce do komplexnej obnovy bytového domu. PS GROUP je i v tejto oblasti nápomocný.

V bytových domoch je potrebná rekonštrukcia existujúcich rozvodov: rekonštrukcia spoločných zvislých rozvodov v inštalačných šachtách (bytové jadrá), rekonštrukcia ležatých rozvodov v suteréne objektu.

Pri rekonštrukcii rozvodov musia majitelia bytov zabezpečiť prístup k rozvodom, ktoré sú spoločným priestorom. V prípade pôvodných umakartových jadier je demontáž a montáž jednoduchá.

Avšak pri likvidácii a rekonštrukcii je potrebné, aby pracovníci, nie len likvidovali odpad podľa legislatívy, ale dodržiavali ochranné postupy. Ochrannými postupmi,môžeme považovať i ochranné pomôcky. Najširší výber ELSTROTE.

 

 

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*