Pin It
Domov / PR články / Zdravé a účinné chudnutie

Zdravé a účinné chudnutie

Máte za sebou rad menej či viac úspešných diét? Presvedčili ste sa, že väčšina z nich vedie k jojo efektu? Najlepšou prevenciou proti obezite je pohyb, šport a aktivita. Zoberte loptu, bicykel, hokejku, tenisové rakety Wilson, badmintonové rakety,alebo sa prihláste na kurz zumby, plávajte. Áno, ono sa to ľahko povie. Ale čo v prípade, ak máte tak nabitý program, že si každý deň líhate do postele okolo polnoci a to natoľko vyšťavený, že sa nezmôžete ani na bežné radosti života?

Pokiaľ ste sa rozhodli chudnúť zdravo, tak by ste mali prehodnotiť najmä svoje stravovacie návyky. Základom redukčných diét je prijímanie menšieho množstva jedla. Takto však často organizmus zbytočne oslabíte a ochudobníte o prísun životne dôležitých bielkovín, a teda proteínov, ktoré sú však pre chudnutie veľmi dôležité. Ku spaľovaniu kalórií dochádza totiž priamo v svaloch, ktoré pre správne fungovanie potrebujú práve bielkoviny. Ak Vám chýbajú, tak nikdy nedosiahnete krásnu a zdravú postavu. Tým, že telu nedodáte bielkoviny mu neberiete iba tuky, ale aj svalovú hmotu. To potom vedie k tomu, že ak pridáte do tela nejaké tie kalórie, tak sa hneď ukladajú do tukových rezerv. Je pravda, že pri chudnutí treba prísun kalórií obmedziť, ale je dôležité, v akých zložkách potravy tak urobíme. Chcete predsa schudnúť natrvalo a nepoškodiť si pri tom svoje zdravie, nie?Čím viac budete telo trápiť hladovaním, tým väčšie zásoby energie si bude robiť. Úbytok váhy je potom krátkodobý a kilá sa Vám vrátia dvojnásobne.

sportBudete sa cítiť unavene, zhorší sa Vám kondícia i celkové zdravie. Napríklad taká sójová bielkovina je veľmi kvalitnou alternatívou zdroja bielkovín, ktoré sú základným stavebným materiálom živej hmoty, a preto ich prísun netreba podceňovať. Všetky bielkoviny majú rastlinný pôvod. Ako súčasť krmiva pre hospodárske zvieratá vstupujú do ich svalov a odtiaľ sa ďalej pretransformujú cestou mlieka alebo mäsa do tráviaceho traktu človeka. Preto by ste ani pri chudnutí nemali z jedálnička vypustiť vajcia, kravské mlieko, ryby, pšenicu či sójové bôby.

Jedným zo skutočne kvalitných a obľúbených výživových doplnkov na chudnutie je i L-karnitín. Hoci je na trhu veľmi dlho a poznáme rad spaľovačov, ktoré sľubujú rýchlejší efekt chudnutia, tak nestratil na popularite a to najmä preto, lebo má svoje obzvlášť silné stránky. Karnitín si vie telo vyrobiť aj samo. Je to teda prirodzene sa vyskytujúca látka. Kedysi sa zvykol označovať aj ako vitamín T. Pre normálny beh tela ho nepotrebujeme veľa, no ak sa chystáme telo zaťažiť procesom chudnutia, musíme ho posilniť pridávaním karnitínu zvonka. Prirodzeným zdrojom je mäso, to však obsahuje aj inú energiu a najmä pre chudnutie nežiaduci tuk. Za najideálnejšie a najdiétnejšie sa pokladá králičie mäso. Alternatívou je aj užívanie výživových doplnkov, ktoré sú k telu šetrné v tej najvyššej miere. Najprirodzenejšia forma pre užívanie karnitínu je tekutá, pretože sa rýchlo vstrebe. Tento kvalitný výživový doplnok si môžete objednať aj TU.

Špecialisti však dodávajú, že akýkoľvek výživový doplnok je iba doplnkom k cvičeniu. Preto ak chcete chudnúť, mali by ste si nájsť čas pre seba. Naučiť sa relaxovať, ale i aktívne pohybovať. Zožeňte si teda stopky, puzdro na mobil a ide sa športovať. Zaiste môžete niektoré veci vybaviť i počas behu. Kardio tréning,  zmena životosprávy, ako aj podpora chudnutia karnitínom Vás priblížia k úspešným vrcholovým športovcom a to nielen telom, ale i duchom.

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*