Domov / PR články / Životné poistenie

Životné poistenie

Rozmýšľate nad životným poistením pre seba alebo svoje dieťa? Neviete sa rozhodnúť? Obrovským plusom pri „životke“ je okrem iného aj to, že zodpovedne a s istotou zabezpečíte svoju rodinu či oprávnené osoby. Ak sa nevyznáte v aktuálnych „trendoch“ a neviete sa rozhodnúť, ponúkame Vám jednoduché riešenie. Sami zistite, čo je pre Vás najvýhodnejšie cez porovnanie-poistenia.sk

 

 

 

Hierarchia životného poistenia

Pokiaľ ešte stále nemáte jasno v tom, čo všetko životné poisteniezahŕňa, tak Vám možno troška viac napovie aj táto prehľadná hierarchická tabuľka.

Bývalý hráč amerického futbalu David Russell Logan povedal: „Predstavte si život ako hru, kde 24 hodín denne žonglujete s piatimi loptičkami – prácou, rodinou, zdravím, priateľmi či zmyslom života a snažíte sa ich udržať vo vzduchu.“ Takto vyzerá „každodenná rutina“ väčšiny z nás. Človek sa vyvíja, speje k určitým cieľom, buduje si kariéru a zodpovednosť. Práve z tohto dôvodu by ste nemali zanedbať výber správneho poistenia, na ktoré sa dá plne spoľahnúť.

Bežný človek sa v konkurenčnom boji medzi bankami a poisťovňami iba ťažko zorientuje. Nedokáže s istotou odhadnúť, čo je skutočne výhodne. Nikto z nás sa určite nechce stať „otrokom drobučkých písmen“ pod čiarou, ktoré zaväzujú k niečomu nevypovedanému. Ako si teda vybrať z ponúkaných životných poistení také, ktoré najdôvernejšie vystihne Vašu individualitu? Koľko ľudí, toľko chutí. Čo je výhodné pre Vášho suseda, nemusí byť aj pre Vás. Základom je stanoviť si cieľ a definovať očakávania, až potom si prezrite ponuky náležitých inštitúcií. Každá z nich prezentuje inú minimálnu výšku vkladu, dobu poistenia, úrok, poplatky… Určite netreba pripomínať, koľko času strávite tvárou v tvár s byrokraciou.  Ak si chcete ušetriť nielen nejaké tie „hodiny“, ale aj nervy a zabrániť zbytočnému vyhadzovaniu peňazí na to, čo vlastne ani nepotrebujete, tak si to celé zjednodušte aj prostredníctvom expresného porovnania.

Asi nikto zo zdravých jedincov plných elánu neplánuje svoju smrť, ale ani žiaden úraz. Život je ale proste taký. Stavia nás pred nečakané udalosti a vážne rozhodnutia. Rozumný moderný človek sa chce poistiť i z toho dôvodu, aby v prípade náhlej „zmeny plánu“  pripravil svojim blízkym istú budúcnosť. V prípade životného poistenia platí dvojnásobne staré známe „nevyčítaj si to, čo si vyskúšal, ale to, čo si nevyskúšal“. Pokiaľ viete, čo sa skutočne oplatí vyskúšať, tak je to bezpečná cesta za istotou.

Obrázky: aegon.sk, spsest.sk, ihps.eu

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*