Pin It
Domov / Recenzie / Nemáte optimalizovaný web pre mobilné zariadenia? Berte si príklad z cetelem.sk

Nemáte optimalizovaný web pre mobilné zariadenia? Berte si príklad z cetelem.sk

Podľa posledných vyjadrení Google webmasterov [1] by malo vyhľadávanie na mobilných zariadeniach dostávať relevantné výsledky. Keďže stále viac ľudí využíva mobilné zariadenia na prehliadanie internetu, v spoločnosti Google sa rozhodli zmeniť vyhľadávací algoritmus a prispôsobiť ho novému trendu. V minulosti boli vykonané niektoré zmeny, aby sa uistili, že stránky sú správne nastavené a prehliadateľné na smartfónoch i tabletoch.

Len pred pár rokmi začala doba smartfónov a tabletov. Mnoho ľudí dnes surfuje na internete pomocou svojho mobilu. Je to pohodlné a môžeme pristupovať na internet so všadiaľ. Ja osobne mobilné zariadenie využívam len na skontrolovanie emailov a sociálnych sietí. Pozrime sa bližšie na použiteľnosť, orientáciu, responsive dizajn a prehľadnosť webu pôžičkovej spoločnosti Celetem.

Použiteľnosť webu cetelem.sk na mobilných zariadeniach

Web cetelem.sk zobrazený na desktope

Web cetelem.sk zobrazený na desktope

Web využíva jemne ladenú farebnú schému. Ovládacie prvky sú jasné a uľahčujú orientáciu. V hlavnej navigácii máte na výber zo štyroch hlavných položiek. Ku každej sa dostanete pomocou šípok v hlavnom prepínači obrázkov, alebo v zelenej lište kliknete na jednu z možností:

  • Pôžička
  • Kreditná karta
  • Nákup na splátky
  • Poistenie

Hlavným prvkom webu je online kalkulačka, ktorá dokáže posúdiť vašu žiadosť o spotrebiteľský úver úplne autonómne. Kalkulačka má 6 krokov a je inteligentná a vo formulároch rozlišuje veľa formátov.

Mobilné zobrazenie – responsive design

Ako vypadá vaša firemná web stránka na mobilnom zariadení? Zamysleli ste sa niekedy nad tým, že ak nemáte pripravený web pre mobilné zariadenia, môžete prísť až pätinu potencionálnych zákazníkov? Je váš web pripravený na prílev návštevníkov z mobilných zariadení? Podľa niektorých prieskumov tvorí návštevnosť z mobilných telefónov okolo 20% všetkých návštevníkov webu. Konkrétne na mojom blogu je to 25% všetkých návštev. Web cetelem.sk zvláda zobrazenie na mobilných zariadeniach výborne. Všetky prvky na webe fungujú tak ako majú a vidno, že web-developeri odviedli vynikajúcu prácu. V galérii môžete vidieť niekoľko screenshotov urobených na zariadení Lenovo A536 s Androidom, prehliadač Google Chrome. Samotné vypĺňanie údajov prebehlo až do posledného kroku bez problémov. Hlavný prvok webu – online kalkulačka sa správala bezproblémovo a s vyplnením som nemal žiadne problémy.

 

Zaujímavosti z testovania formulára:

Keď sa pokúsite vyplniť nepravdivé údaje, napríklad falošné rodné číslo. Kalkulačka automaticky vyhodnotí, či máte pod 18 alebo nad 60 rokov. Celý proces vypĺňania kalkulačky je veľmi inteligentne spracovaný. Ďalšia zaujímavosť ak vaše nájomné + strava nepresiahla 70EUR systém neobdrží vašu žiadosť.

Záver: Mnoho spoločností sa začína zaoberať otázkou použiteľnosti a účelnosti svojho webu. Viete ako sa správa a orientuje potencionálny zákazník na vašom firemnom webe? Dnes už nestačí na web zavesiť telefónne číslo a jednou vetou popísať činnosť firmy. Nastala doba informačná, kedy je možné váš web aktívne využívať, ako predajný kanál. Vďaka dobre navrhnutému webu môžete zdvojnásobiť svoje predaje, alebo získať kontakty na potencionálnych zákazníkov. Podiel návštevníkov z mobilných zariadení a tabletov stále stúpa. Preto by ste mali minimálne otvoriť váš web na mobile a skontrolovať ako vypadá.

Web cetelem.sk  je z hľadiska použiteľnosti a dizajnu veľmi dobre navrhnutý. Orientácia a prehľadnosť ho robí použiteľným pre všetky skupiny užívateľov. Firmy zaoberajúce sa predajom, alebo službami, by si mali vo vlastnom záujme skontrolovať zobrazenie svojho webu na mobilných zariadeniach a konzultovať danú situáciu s odborníkmi. Web cetelem.sk ukazuje ako má vypadať firemná web-stránka, ktorá drží krok s novými technológiami.

[1] Q&A session for mobile-friendly ranking change  – https://www.youtube.com/watch?v=v-0Q4s9ThU0

Jeden komentár

  1. Kde sa točí obrovské množstvo peňazí tak tam je vôľa aj chuť robiť takéto kúsky. Ale majú to fakt pekne optimalizované :)

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*