Pin It
Domov / Šport / Rady a myšlienky prečo športovať

Rady a myšlienky prečo športovať

„Pán učiteľ ja nemôžem cvičiť“ takto znie neraz veta mnohých dnešných teenegerov na telesnej výchove v škole. Človek je lenivý tvor a v prípade že má vyvinúť nejakú námahu, tak radšej bude sedieť za kompom a skrolovať Facebook hore dole. Naše telo je od prírody pripravené na pohyb a aktivitu. Tak prečo to nevyužiť. Existuje obrovské množstvo športov, stačí si len vybrať. A kvôli čomu teda vlastne športovať ? Urobíte niečo pre svoje zdravie a pre svoje telo, ktoré sa Vám za to určite odvďačí. Naše telo robí pre nás denne tisíce úkonov a procesov, ktoré si ani neuvedomujeme. Mali by sme sa mu za to odvďačiť pohybom.

Aký šport si teda vybrať ? Niekto si povie šport je drahý treba mi oblečenie, peniaze na vstup do posilňovne, športové náradie topánky atď. To sú všetko len výhovorky. Keď sa chce všetko je možné. Ak ste študent určite využite výhody, ktoré vám ponúka vaša škola. Poradím Vám zožeňte si niekoho, kamaráta/ku v dvojici, alebo v skupine sa športuje lepšie. A hlavne zvoľte si taký šport ktorý Vás baví a cítite sa dobre po tréningu. Pre mňa je to posilňovanie a plávanie.

Šport má aj ďalšie výhody, spoznáte nových ľudí, objavíte nové miesta, nájdete si nové hobby, vylepšíte si svoju postavu. V prípade že ste single, určite skôr nájdete partnerku s vypracovanými bicepsami, ako pivným bruchom :). K športovaniu určite patrí aj dobrá strava, ale o tom pripravujem druhý článok. Garantujem vám, že výsledky sa dostavia do mesiaca ak budete poctivo športovať aspoň 2x týždenne. Budete sa cítiť omnoho lepšie. Vaše telo si na pohyb zvykne a nezadýchate sa v prípade že vybehnete 10 schodov.

Ak v nejakom športe objavíte záľubu, alebo dokonca vášeň určite si o ňom naštudujte čo najviac. Nikto učený z neba nespadol, tak kľudne absolvujte aj nejaký kurz, alebo sa porozprávajte s niekym kto daný šport ovláda. Ak zlepšíte svoju techniku, zväčší sa aj váš výkon a výdrž.

Moje odporúčania na záver sú:

Kondičné posilňovanie – asi najlepší šport pre mňa venujem sa mu cca 5 rokov a človek sa dokáže v posilňovni úplne zničiť. Vhodný pre obe pohlavia.

Plávanie – druhý najobľúbenejší šport, skvele zvyšuje kondičku a postavu.

cyklistika – pripadá mi skôr pre tých lenivejších športovcov

bojové športy – box, kickbox, sebaobrana…najlepší šport na kondičku aký existuje odporúčam pre obe pohlavia.

Futbal, Hokej – tiež dobrý na kondičku ale potrebujete na to partiu.

Hlavné je začať, všetko ostatné potom príde samo. Tak odpojte si kábel od internetu a choďte vybehnúť niekam na kopec. Športu zdar.

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*