Pin It
Domov / Zaujímavosti / Brnenské koleje PPV rozžiarila svetelná LIGHT SHOW

Brnenské koleje PPV rozžiarila svetelná LIGHT SHOW

Tisícky študentov sa prišlo pozrieť 11.4.2012 na koleje pod Palackého Vrch, ktoré sa rozžiarili  svetelnými efektami. Program Light Show sa začal o 18:00 koncertom študentských kapiel. Samotné rozsvietenie okien kolejí Vysokého Učení Technického sa konalo o 21:00. O 19:30 ma milo prekvapila česká skupina Side effect. Zaujali ma výborným hlasom a hlavne vizuálnou stránkou. Baby sú zlaté a spievajú a hrajú tak pozitívne. Samotná Light show trvala zhruba hodinu. Počas hodinového premietania sa vystriedali rôzne efekty spojené s hudbou, hlavne upútavky z filmov a rôzne najznámejšie pesničky. Light show je známa hlavne u Poľských študentov. S netradičným nápadom chceli študenti VUT zaujať a prilákať pozornosť na koleje PPV, ktoré sa uchádzajú o prvé miesto v súťaži Kolej roku. Na facebookovskej stránke súťaže Kolej roku umiestnili usporiadatelia aplikáciu, v ktorej si mohol každý vytvoriť osobitnú animáciu.

Organizátori vytvorili malú LCD obrazovku s rozlíšením 9×13. Každé okno slúžilo ako 1 pixel obrazovky a vedelo zobraziť 4 farby (červenú, žltú, zelenú, modrú). Zariadenia komunikovali pomocou Wifi technológie so zariadením na chodbe každého poschodia. Na návrhu svetelnej show sa podieľali aj študenti. Inštaláciu žiaroviek zabezpečili Poľský autori s názvom PIWO z Technickej univerzity v Poľskej Vratislave. Autori sa projektom zaoberajú už 5 rokov.

 

Jedno zo zariadení na každej izbe, ktoré sa staralo o LIGHT SHOW

Svetelná SHOW Brno PPV 52 min FULL

edit: oficiálne video:

 

 

Ukážka projektu PIWO LIGHT SHOW v Poľsku

Po svetelnej show cca 22:00 pokračovala AFTER PARTY v areáli PPV VUT Brno. V študentských kluboch Yacht a Terč.

Mne osobne sa LIGHT SHOW až tak nepáčila. Hlavne kvôli nečitateľnosti jednotlivých obrazcov. Na pohodlné pozeranie jednotlivých efektov bolo potrebné sledovať SHOW z väčšej vzdialenosti. To sa nedalo kvôli zavádzajúcemu bloku A04. Oveľa lepšie by sa pozeralo na SHOW na bloku A03. Verdikt: nebolo také zlé, pomohli sme si mobilmi. Jediná animácia mi ale fakt vadila Rytmus – zlatokopky. To si organizátori fakt mohli odpustiť (Bolo počuť aj piskot z hľadiska). Na obrazovke mobilu celá SHOW vyzerala už lepšie a jednotlivé animácie boli čitateľné. Každopádne akciu hodnotím kladne. Atmosféra bola výborná, taká typická študentská :)

Copyright: David Christian Lichtag

PS: štvrté svietiace okno zľava a tretie z dola je moje :)

Ďalšie fotografie Autor: Ľuboš Sanoba

 

 

 

Pozrite si: Fotogaléria z light show

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*