Pin It
Domov / Zaujímavosti / Mužská potreba slobody vo vzťahu (Ukážka z knihy Pravda o mužoch)

Mužská potreba slobody vo vzťahu (Ukážka z knihy Pravda o mužoch)

Potreba slobody, sebarealizácie a priestoru pre seba. Je to primárna potreba mužského princípu v nás. V pripravovanej knihe Pravda o mužoch píšem aké je dôležité, aby sa táto téma vo vzťahu oslovovala.

A prečo je pre mužov dôležitý čisto mužský kolektív a mužské priateľstvá. Oslovujem aj tému aby, partnerka muža podporovala v tom, aby mal svoj priestor pre seba a svojich kamarátov a nie mu to zakazovala ako jeho matka.

Občas si na konzultáciách vypočujem príbehy ako túto potrebu partneri vo vzťahu nerešpektujú. Sú jeden na druhom závislí a dokonca vydierajú svojho partnera, aby nemal priestor pre seba.

Muž potrebuje podporu od ženy, aby ho energeticky nedržala doma, keď chce tráviť čas s kamarátmi alebo sa venoval svojim koníčkom. Potrebuje, aby mu žena doslova fandila v tom, čo robí vo svojom voľnom čase. 

Po pravde to pomôže vo vzťahu obom, pretože to prinesie do vzťahu viac testosterónu. Navyše žena nemusí byť vo všetkom jeho „kamoš” alebo „parťák”.

Mnoho žien môže veriť tomu, že pokiaľ mu dajú príliš veľa slobody, tak ju opustí. Práve paradoxne pre väčšinu mužov, čím viac priestoru pre seba bude mať, tým viac sa bude rád vracať do vzťahu. Žena má tak viac priestoru pre seba, aby sa mohla venovať seba a „dobiť si baterky“ svojím spôsobom. Niekedy je veľmi liečivé vo vzťahu dovoliť si chýbať. Viac sa dozviete v kapitole: „Ako dosiahnuť aby sa mi viac venoval.“ 

Ako to máte vo vašom vzťahu? Podporujete toho druhého v jeho koníčkoch a aktivitách? Alebo dokonca fandíte a podporujete svojho partnera?  

P.S: Viac o tom ako o tejto téme komunikovať a čo je pre mužov dôležité vo vzťahu, v živote a v posteli sa dozviete v knihe Pravda o mužoch. Teraz extra výhodne aj s darčekom zdarma