Pin It
Domov / Zaujímavosti / Tepovanie na Horehroní a v meste Brezno

Tepovanie na Horehroní a v meste Brezno

Veľká noc je predo dvermi. Automaticky k tomu patrí aj upratovanie domácností. Mnoho ľudí vezme kefu, trocha čistiaceho prípravku rozmaže ho po koberci a ostáva vo viere, že koberec je vytepovaný a čistý. V skutočnosti sa špina len rozmazala po koberci a vsala sa ešte viac do vnútra. Bez silného tepovacieho stroja špinu, prach a roztoče z koberca nedostanete.

Hĺbkové tepovanie vás dokáže zbaviť roztočov, prachu a špiny z vašich kobercov, alebo sedačky. Roztoče síce nevidíme, ale sú to skutočný škodcovia, prenášajú rôzne mikróby a plesne. Svetová zdravotnícka organizácia berie roztoče ako neuveriteľný problém. Pre alergikov sú obzvlášť nebezpečné roztoče bytového prachu. Najväčší problém prichádza, keď tieto zdraviu škodlivé zložky vdýchneme. Podľa zistení iba v jednom grame prachu z matraca bežného lôžka sa skrýva približne pätnásťtisíc roztočov. Okrem matracov a kobercov sa roztoče radi ukrývajú aj v plyšových hračkách, v pohovkách a v čalúnenom nábytku. Vezmite si to takto. Posteľ je akýmsi semenišťom a koberec špajzou. Klasické alergie môžu prerásť i do astmy.

Vysávanie sa problém nevyrieši. Prach sa iba viac rozvíri a roztoče zostávajú prilepené na spodku koberca. Dôležité je časté pranie a tepovanie. Parné vysávače preniknú do hĺbky, no dôležité je i do hĺbky vytepovať a zbaviť tak koberec či nábytok usadenej nečistoty. Základnou bojovou technikou proti roztočom je teda čistota.

Aj takto môže vypadať interiér vášho auta po hĺbkovom tepovaní

Tepovanie Brezno

 

Takáto špinavá voda ide bežne z matraca alebo postele

tepovanie brezno

Tepovanie má výhodu nielen v odstránení škodlivých mikroorganizmov, taktiež veľmi dobre esteticky upraví vaše auto, alebo sedačku. Škvrny od kávy, či kapustnice? Blato, prach a špina to všetko vieme odstrániť z vášho vozidla alebo gauča.

Ak vás teda tepovanie zaujalo pozrite si služby firmy tepujem.sk ktorá má na starosti tepovanie v okrese Brezno.

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*