Domov / PR články / Tip na dovolenku – Malta

Tip na dovolenku – Malta

Malta sa rozkladá v Stredozemnom mori na niekoľkých ostrovoch. Príjemná dovolenka so stálym počasím a veľkým množstvom slnečných dní, to je Malta. Na malom území môžete vidieť mnoho zaujímavých miest. Pobyt na ostrove je príjemný aj v tých najhorúcejších dňoch, vďaka vlhkému morskému vzduchu. Na Malte prežijete príjemnú a hlavne aktívnu dovolenku. Dovolenka na Malte je vyhľadávaním odpočinkovým strediskom, najmä turistami zo západnej Európy. Na relatívne malom území je všetko po ruke.

Podrobnosti ostrova Malta

MaltaCelý ostrov malta má dĺžku len 27km a šírku 15km. Skladá sa z častí Malta, Gozo a jedného menšieho ostrova Comino. Pobrežie je členité a skalnaté. Malta je dôležitá lodná a obchodná križovatka, umiestnená na strategickom mieste medzi Talianskom, Tuniskom a Lýbiou. Hlavné mesto Malty je Valletta. Na ostrove nájdete polia, husté zástavby a krásne pláže. Budovy a domy sú postavené z miestneho žltohnedého kamňa, z ktorého je vlastne tvorený celý ostrov. Na Malte sa bez problémov dohovoríte po anglicky, aj s miestnymi obyvateľmi. V krajine sa jazdí vľavo. Či Vám dovolenku vybavuje cestovná kancelária, alebo zvolíte cestu vybavovačiek na vlastnú päsť, verím že prežijete krásnu dovolenku. Pred Vašou dovolenkou si nezabudnite vybaviť cestovné poistenie.

Prečo si vybrať dovolenku na malte

  • Krásne prostredie, nádherné piesočnaté pláže.
  • Stabilné letné počasie, aj v najväčších horúčavách je tu príjemne.
  • Kvalitný hotelový servis
  • Obrovské kultúrne a historické bohatstvo.
  • Slušnú povesť, nízka kriminalita.
  • Výborné domáce jedlo.
  • Nezabudnuteľná dovolenka.

Vraj neexistuje iné miesto, je možné na takom malom priestore vidieť také množstvo pozoruhodných vecí a udalostí z dlhej histórie ľudstva. Ostrov Malta je doslova veľké slnečné múzeum. Krištáľovo čisté more a horúce piesočnaté pláže, Vám zaručia nezabudnuteľnú dovolenku. V skratke táto dovolenka pre Vás znamená  slnko, more, pláže, potápannie, aquaparky s delfínmi, vynikajúce jedlo a pitie, hudobné festivaly, slávnosti a predovšetkým historické a kultúrne bohatstvo. Ak chcete zažiť niečo netradičné, chodte na Maltu a navštívte podmorské jaskyne,  ktoré sú veľkým lákadlom ostrova. Dovolenka na ktorú nezabudnete.

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*