Pin It
Domov / Zaujímavosti / Život po smrti nekončí – duchovný svet

Život po smrti nekončí – duchovný svet

K napísaniu tohto článku ma inšpirovala kniha Michael Newton – Putovanie duší. Pomohla mi odpovedať na mnoho otázok a dá sa povedať, že mi zmenila celkový pohľad na svet. Odporúčam ju každému, koho zaujímajú otázky: Kto vlastne som? Aký je zmysel môjho života na Zemi? Kam pôjdem po smrti? Ako sa žije po smrti? Život ktorý momentálne prežívame na planéte Zem, sme si zvolili sami pred naším príchodom na svet. Prekvapivé? Podľa Michaela Newtona sme sa na našej planéte narodili už mnohokrát a každý život je iná životná skúsenosť  pre našu dušu. Pomocou týchto skúseností  sa naša duša vyvíja a napreduje. Zaujímavé je,  akým spôsobom Michael Newton k týmto poznatkom prišiel. Nedostal žiadne vízie, ani mu to neprišiel zvestovať anjel. Michael Newton je doktor a špecialista a certifikovaný hypnoterapeut. Začal vracať svojich klientov do ich minulosti, aby si spomenuli na ich predošlé životy. Vytvoril vlastnú regresnú techniku na vyvolanie spomienok z obdobia medzi minulými životmi.

Strach zo smrti

Po prečítaní tejto knihy som stratil strach zo smrti. Myslím,  že celé chápanie smrti  je postavené v našom svete na hlavu. Nedávno som sa dočítal, že niektoré indiánske kmene smrť oslavovali. Za zomrelými neplakali, naopak túto udalosť oslavovali. Oni veľmi dobre vedeli, že duša je nesmrteľná a existuje posmrtný život. Amazonskí šamani sa dokážu dostať do iného stavu vedomia, kde dokážu komunikovať s duchmi. To len západná „moderná“ civilizácia je odtrhnutá od duchovného sveta a zameraná na blahobyt a materializmus.

Michael Newton objavil pri svojich klientoch nečakaný objav. Do duchovného sveta možno nazrieť prostredníctvom duchovného zraku klientov, ktorí sú v hypnotickom, či vyššom stave vedomia. Klienti v tomto zmenenom stave vedomia vedia opísať, čo robí ich duša  v čase medzi životmi na zemi. V priebehu mnohých rokov priviedol autor do duchovného sveta stovky ľudí. Medzi 29-timi  predloženými prípadmi sa nachádzajú rozličné skupiny ľudí – od hlboko veriacich až po materialistov. Humorné je, že všetci odpovedajú na otázky o duchovnom svete v pozoruhodnej zhode.

Ak by smrť bola koncom všetkého okolo nás, život by naozaj nemal zmysel. Kniha nesie v sebe jasný dôkaz o posmrtnom živote.

Blízke duše

Zaujímavá pasáž je o našich známych, ktorých poznáme tu na Zemi. Určite sa vám mnohokrát stalo, že ste niekoho stretli a mali ste pocit, že sa poznáte celý život. Nie je to náhoda. V minulom živote ste spolu prežili mnoho rokov. Naši známi sa rodia na Zemi, ako naši bratia, sestry, bratranci, kolegovia v práci a kamaráti, aby nám boli počas života nablízku.

Čo sa deje po smrti

Po smrti necítite žiadnu bolesť, je to vyslobodenie z  fyzického sveta. Iste si pamätáte film “ Duch“ s Patrikom Schwayzem, kde jeho duch po smrti ešte chvíľu pobýval na zemi. Až keď vyriešil niektoré udalosti, odobral sa do duchovného sveta. Klienti opisujú, ako po smrti vidia svoje telo na nemocničnom lôžku, prípadne vidia pohreb a pochovávanie vlastného tela. Po chvíli ich začne akási neviditeľná sila ťahať do tunela, na konci ktorého je svetlo. Na konci svetla sa stretnú so svojím duchovným sprievodcom. Po smrti žijeme určitý čas v duchovnom svete, až kým nenastane čas sa znovu inkarnovať, alebo pokým sa naša duša nezotaví.

Duchovní sprievodcovia

Niekto ich nazýva aj strážni anjeli. Každá duša na Zemi má prideleného svojho duchovného sprievodcu, s ktorým sa stretne po smrti. Zaujala ma pasáž, kde sa po príchode do duchovného sveta duše vítajú so svojimi zosnulými príbuznými na uvítacej párty. :) Duchovní sprievodcovia sú vysoko vyvinuté duše, ktoré na nás dozerajú tu na Zemi. Každý sa môže stať sprievodcom, keď dosiahne určitú úroveň svojej duše. Michael Newton v niektorých rozhovoroch dokonca opisuje rozprávanie s duchovnými sprievodcami.

 

 

 

Úrovne duší

V knihe je to vysvetlené ako nejaké úrovne – st ará alebo mladá duša – podľa toho,  koľko absolvovala inkarnácií na Zemi, môže mať určitú úroveň. Nienadarmo sa vraví: „Už som unavený z tohto života.“ Znamená to, že duša sa inkarnovala, strašne veľakrát a stále sa nepoučila. :)  Pred každým narodením si sami zvolíme, aký život chceme prežiť. Pred zrodením dostaneme úlohy, ktoré by sme mali splniť. Hneď po narodení sa nám vymažú z mysle naše spomienky  na duchovný svet a minulé životy kvôli tomu,  aby sme mohli žiť nový život a nezaťažovali sa starými. Po smrti sa život každej duše zhodnotí pred Radou starších. Hodnotí sa, ako sa nám podarilo splniť svoj plán. Samovražda sa pokladá za neúspech a vlastne duša si bude musieť zvoliť iný život odznova.

Príprava pred inkarnáciou alebo zrodením do fyzického tela

 

Táto pasáž ma extra zaujala. Klient podrobne opisoval poradu v duchovnom svete tesne pre svojím zrodením. Do našej mysle vštepujú takzvané indikátory  alebo budíky,  ktoré majú zazvoniť,  keď stretneme napr. svoju životnú lásku. Klient uvádza, že v jeho prípade to bola vôňa parfému jeho vyvolenej, s ktorou sa prvýkrát videl a tancovali spolu. Hneď potom vedel, že je to jeho vyvolená spriaznená duša a má si ju zobrať za ženu. Kniha opisuje tzv. plánovačov osudu.  Ich úlohou je plánovať naše životy. Zaujímavá pasáž bola, kde klient popisoval, ako si na nejakom technickom zariadení prezeral svoj budúci život  alebo si vyberal fyzické telo do ktorého sa zrodí.

Duchovný svet

Duchovný svet sa nachádza v inej dimenzii. Nemyslite si, že sa po smrti budete nudiť. Pokiaľ ste už na dostatočne vysokej úrovni, môžete robiť niekomu duchovného sprievodcu, prípadne učiť skupiny duší na nižších úrovniach. Obzvlášť ma zaujala pasáž, kde klientka s vysoko vyvinutou dušou opisovala, ako sa učila  vytvárať nový život na iných planétach, konkrétne vytvárala nové rastliny. Ak je vaša duša na nízkej úrovni, budete sa učiť v menších skupinách spolu s ostatnými a pripravovať sa na ďalšiu inkarnáciu na Zemi alebo inej planéte.

Ostatné zaujímavosti z duchovného sveta

Veľmi ma zaujala jedna výpoveď, kde duša prežila pozemský život tyrana detí. Po smrti sám vyhodnotil svoj život ako neúspech a sám si zvolil ďalší život v utrpení, kde on sám bol týraným dieťaťom. Nik ho nenútil, sám si to vybral. Takzvané vyrovnanie karmy. Takže pokiaľ niekto ostane na vozíku celý život, nie je to žiadny trest. Je to práve skúsenosť, ktorú sme si sami zvolili.

Perfektná je pasáž, ktorá vysvetľuje výber pohlavia, fyzického tela, prípadne homosexualitu.

Ďalší zaujímavý príbeh, kde žena mala celý život bolesti v hrdle. Doktori jej nevedeli pomôcť. Nakoniec zistila že, v minulom živote zomrela násilnou smrťou pri prepade konvoja indiánmi, šíp jej prepichol hrdlo a ona umrela. Ostala jej spomienka alebo stopa  na duši na tento minulý život v podobe bolesti v hrdle. Po tejto terapii a spomienke na minulý život bolesť prestala.

Ďalší príbeh: žena mala veľké bolesti v nohách, pri hypnoterapii zistila, že v minulom živote spadla pod koč s koňmi a tí jej prešli kolesom cez nohy a ostala ochrnutá, aby sa mohla neskor stať spisovateľkou a venovať literatúre. Keby neochrnula, nemala by čas na literatúru.

Nepopísal som možno všetky časti tak ako v knihe, ale myslím, že myšlienka ostala. Kto sa chce dozvedieť viac, odporúčam mu knihu prečítať.  Poskytla mi vysvetlenie, prečo vlastne existuje zlo, nenávisť, vojny, utrpenie, lebo bez toho by sme nepoznali dobro. Pokiaľ splníme naše úlohy a dostatočne sa z toho poučíme, naša duša získa dostatočné znalosti a skúsenosti a už sa nemusí ďalej inkarnovať na Zemi. Náš život na Zemi je vlastne škola pre nás, aby sme mohli postúpiť ďalej v našom vývoji.

Pomohlo mi to pochopiť, prečo je na svete toľko utrpenia. Je to z toho dôvodu, že naše duše sa potrebujú učiť. Veľmi zaujímavá pasáž je o karme. Ale viac už nejdem prezrádzať . Na knihu si potrebuje urobiť každý svoj názor.

Možno je to úplne inak, ale výpoveď 29 ľuďí, ktorí sa nikdy nepoznali a v živote nestretli a opisovali posmrtný život rovnako, alebo veľmi podobne ma presvedčila, ako asi budeme žiť po smrti.

Na podobnú tematiku vznikol film Chico xavier – je to skutočný príbeh o brazílskom spisovateľovi, ktorí napísal za život 400 kníh, ktoré mu nadiktoval jeho duchovný sprievodca. Škoda, že žiadna nebola preložená do slovenčiny alebo češtiny. V jednej knihe taktiež opisuje posmrtný duchovný život.  S Chicom Xavierom súvisí aj film Náš domov, kde je detailne zobrazený posmrtný život a inkarnácia.

Hlavná myšlienka pre mňa z tejto knihy:

Nech žiješ akýkoľvek ťažký život, pamätaj si, že tvoj život má zmysel. Nič sa nedeje náhodou. Je tu nejaký vyšší plán stvoriteľa a my sme jeho súčasťou.

Nakoniec, všetko sa dozvieme sami po smrti .

Viac informácií o tejto tematike nájdete aj v mojej zbierke odkazov a dokumentov.

 

21 komentárov

  1. Dobry deň, rada by som požiadala o informaciu, kde by som sa mohla dozvedieť, aka alebo kto som bola v minulom živote. Ďakujem

    • Dobrý deň,
      To Vám ja neprezdradím :) ale existujú regresný terapeuti, ktorí sa zaoberajú regresiou – pohľadom do minulosti. Väčšinou si účtujú hodinový poplatok za svoj čas a prácu. Ak sa rozhodnete podstúpiť túto terapiu určite sa vyhnite ľuďom, ktorí za to pýtajú nehorázne peniaze. Dajte si do googla vyhľadať – regresná terapia.
      Ja osobne som sa bavil s jedným terapeutom ktorý bral 100-200 Kč na hod, čo je taká normálna taxa. Tí čo pýtajú viac, sú biznismeni :) Každopádne regresia podľa mňa môže pomôcť, ale aj nemusí a iba vyhodíte peniaze. Ja som osobne bol na jednej regresii a dozvedel som sa pár zaujímavých vecí z minulosti a dá sa povedať, že mi to pomohlo získať nejaké info a iný pohľad na život. Taktiež to bol pre mňa dôkaz o nesmrteľnosti duše a posmrtnom živote. Od vtedy sa smrti nebojím naopak sa na ten okamih teším :-p
      Ale na druhej strane načo sa hrabať v minulosti, keď ju aj tak nezmeníme. Práveže si iba prinesiete do života viac problémov, ktoré Vás budú trápiť. Dobrý regresný terapeut rozhodne či je pre Vás regresia vhodná alebo nie. Minulosť a minulé životy si nepamätáme z nejakého dôvodu, nie je to len tak zo srandy. Niekedy máme problém zvládať súčasný život a nie to ešte sa zaoberať niečím čo sa stalo v minulosti a aj tak to nezmeníme. Človek je však tvor zvedavý a ja som to robil hlavne zo zvedavosti, takže tak :)
      Asi najväčšie info o regresii podáva Marta Foučková vo svojich knihách JSEM a Já JSEM, taktiež má dobré prednášky. Takže odporúčam skôr možno prečítať nejaké knihy od nej alebo túto od Michaela Newtona a to Vám možno Viac napovie a ani nebudete regresiu potrebovať. Ak predsa do regresii pôjdete neskočte prvému šarlatánovi pod ruky :) ale na výbere terapeuta si dajte záležať. Nech sa rozhodnete akokoľvek, verím že to bude vaše správne rozhodnutie. Želám pekný deň. :)

  2. Autor článku výstižne opísal obsah knihy, čítala som ju tiež a dala mi veľmi veľa. Vždy som mala záujem a nepochopiteľnú potrebu poznať duchovný svet, to, čo sa deje po živote. Po prečítaní tejto knihy som odštartovala novú kapitolu života. Verím, že knihu mi podstrčil moj Anjel a vykríkol „konečne, to ti teda trvalo !“ :)
    Postupne si skladám „životné puzzle“ , to, čo bolo niekedy z môjho pohľadu nelogické už tak silno neprežívam, pretože nie všetko musí mať zaručene logiku :)

  3. Dobrý deŇ,pred týždnom umrel moj snúbenec .Mal smrteľný pracovný úraz,ktorý nezavinil on.Strašne sme sa milovali,naše rodiny boli užasnuté nad tým,a akej harmonii žijeme,a vlastne obaja sme si často pripomínali ,že aké máme šťastie,že sme sa našli,že nepoznáme ešte jeden pár ,ktorý si tak rozumie ako my-Bol to človek s neuveriteľne dobrým srdco..Rada by som vedela,prečo si ho pán boh k sebe povolal v období nášho najintenzívnejšieho šťastia.Ďakujem za odpoved

    • je mi luto vaseho snubenca uprimnu sustrast ja chcem len to povedat že ja mam tiež užasnu ženu a taktiež sme si hovorili ake mame štastie , ale a tU je ta odpoved. čim vedsie stastie mame tým vedsich neprajnikov mame , zavist , zloba a hnev je to co nam ubližuje aj ked to nerobime fyzicky , sory za pravopis, len tolko nebola to jeho vOlba odist stohto sveta.ale zlo druhych, tzv. neprajnikov.
      Nemusite to brat ako pravdu ,sam som si to zažil ale nastastie nie stakym tragickym koncom aj ked pre mna bi rozvod bol ako smrt , nam tiež robili zle ohovarali a pchali do nas hnev, nie som nejakzy moc veriaci ale verim život po živote, precitajte si tu knihu a pochopite že sa snim stretnete len v inaksej podobe .pochopil som o čom je život a dnes som rad že sme s manžekou spolu a nesmierne sa mame radi ,držim vam palce lebo určite to bola len skuška aj ked uznavam že tvrda . s pozdravom cvrko1971

  4. Ešte by som chcela dodať,že bol zdravý,plný elánu do života,chceli sme sa v septembri vziať,mali sme aj dovolemku zaplatenú.Hovorieval mi,že už nečakal že by mohol nájsť niekoho,pri kom by našiel zmysel života,a konečne ho našiel,pretože jeho doterajší život bol plný sklamaní a trápenia.Boli sme spolu tri roky.Stále si dávam otázku,prečo?Jeden môj známy,ktorý je na pomerne vysokej duchovnej úrovni tvrdí,že mu prišla informácia,že neodišiel odomna,že sa stal mojim anjelom strážnym a bude pri mne celý môj život.môže to byť?prosím,keby ste mi mohol odpovedať na moje otázky.Ďakujem pekne

    • Zdravím Gabika, človek mieni Pán Boh mení. Necítim sa v pozícií, aby som Vám rozdával rady. Poviem Vám však môj názor, ako si myslím, že sa veci majú. Smrťou nič nekončí, je to len premena. Voda existuje v troch skupenstvách, ľad, tekutina a para. Smrť je premena „vody“ na „paru“. Duchovný svet začína 10 cm nad našou hlavou, našimi obmedzenými zmyslami ho však nedokážeme vnímať a je to správne, má to tak byť, aby sme sa mohli učiť.
      Môžem Vás uistiť, že náhoda neexistuje. Za všetkým existuje plán, my si to nemusíme uvedomovať, ale celý život je súhrn okolností, ktoré sme si pritiahli do života zámerne. Je to kvôli tomu aby sme zmaturovali z predmetu „Život“ a záleží na nás či dostaneme jednotku, alebo prepadneme. Ak sa to nepodarí, nevadí, prídeme znova a budeme to mať o niečo zložitejšie. Všetko sa nám deje zámerne, aby sme sa niečo naučili a naša duša postúpila na vyššiu úroveň.
      Keď sa duša rozhodne, že sa už v tomto živote nemôže nič naučiť, odchádza preč… Smrť nie je zlá ani zákerná, je to normálna súčasť, života. Každý tu máme vymeraný nejaký čas, a keď sme už splnili všetky úlohy, ktoré sme si predsavzali pred narodením, odchádzame. Pozrite sa do prírody, ako to tam funguje.
      To čo Vám povedal Váš známy, môže byť kľudne pravda aj nemusí, hovorím, že nie som v pozícii aby som vysvetlil zákony vesmíru. Ja som len prečítal pár kníh a vypočul niekoľko prednášok a veci mi postupne zapadajú do seba. Váš snúbenec je možno stále s Vami…
      Mne keď zomrel relatívne mladý otec, mal 55 rokov. Dlho som si pokladal otázku prečo. Bol to človek s veľmi dobrým srdcom, tiež odišiel nečakane. Všetci ho mali radi, dokonca farár (jeho dobrý priateľ) povedal na pohrebe, že odslúžil veľa pohrebov, ale už dávno si nepoložil otázku prečo Bože? Prečo si ho povolal? S jeho smrťou som sa nevedel dlho vyrovnať, no časom som všetky pochopil.
      Ak by ste si predsa chceli zodpovedať otázku „Prečo?“ kontaktujte ľudí, ktorí sa dokážu spojiť s duchovným svetom. Existujú tkzv. „médiá“ – veľmi citlivý ľudia, ktorí dokážu komunikovať s mŕtvymi. Záleží na Vás, ako to cítite.
      Strata blízkeho človeka bolí a sme z nej smutní, ale to len preto, že nie sme schopní chápať zákony vesmíru.
      Duša je nesmrteľná a smrť je len premena. Na záver Vám odporučím knihu Jan Van Helsing – Kdo se bojí smrti. Je to rozhovor s Anjelom Smrti, ktorí sa nazýva Anjel premeny. Mne tá kniha strašne veľa dala, a napokon zistíte, že smrť vlastne nie je zlá :) Verím, že Vám môj názor aspoň trocha pomôže na vašej ceste životom :)

      • Dobry den, dakujem za Vas nazor a hlavne za doporucenie knihy Kto se boji smrti. Prosim ak mozete, doporucte mi viac takychto titulpo. Velmi pekne dakujem!!

      • Stando, akurat tu knihu citam! sam by som to lepsie neopisal :) je to naozaj tak..

        aspektov, ktore v tomto pripade moze byt viac: necakana smrt, jeho cesta tu uz skoncila, alebo ste si vy sama ako dusa vybrala tuto cestu, aby ste sa poucila z vlastnych skutkov z minulych zivotov.. mozno ste niekomu tak vzacneho niekedy vzala zivot a teraz si vasa dusa niecim podobnym chce prejst aby pochopila, aby sa poucila.. vsetko su to len dohady.. Dufam, ze ma za tento komentar neodsudite, nebolo to myslene v zlom.. kazdopadne Vam prajem vela vela pozitivych dni do zivota, vela lasky a aj ked to bude vyzniet absurdne, dakujte kazdy den zivotu, ze Ste mohli takeho vynimocneho cloveka spoznat

    • neviem ci sato da ak nazvat ale ano je tam a straži vas, a mate žit na plno čas je len relatyvny odkazuje.

  5. Dobrý deň,ďakujem za Vaše odpovede a verím tomu ,čo ste mi napísal.Ale ked bol tu na zemi s nami taký šťastný a mal tolko plánov a tešil sa zo života,tak prečo si jeho duša vybrala radšej odísť.vedel,ako ho veľmi milujem a nielen ja,ale všetci,musel vedieť ako nám svojim odchodom veľmi ublíži.Keby bolchorý a trápil sa ,tak si povieme,no,konečne sa netrápi,jeho dušička našla pokoj.Ale on sa netrápil,bol šťastný ako nikdy za svojich 46 rokov života!Prepáčte,prosím,že Vás obťažujem takýmito otázkami,ale prosím,skúste mi ešte odpovedať ak viete.ďakujem a prajem všetko dobré!

  6. Prečo,ked boh chce len to aby ľudia žili v láske aharmonii,a ked videl,že my tak žijeme,tak prečo nám to ukončil?

  7. Zdravím vospolok! Iba taká skromná pripomienka: reinkarnácia neexistuje! Uvažovanie o takomto spôsobe „putovania“ je len zbavovaním sa zodpovednosti za svoj terajší život a za ľudí, ktorí sú nám zverení. Možnosť rozhodnúť sa ako žiť máme viacero ale len pre jeden jediný život. Nenechajme sa oklamať, že budeme v inom živote lepšími alebo sa prevtelíme do nejakej rastliny, alebo naša duša odletí na inú planétu atď. Spevák by chcel žiť non-stop, ale asi zabúda, že každý musí zomrieť. Čo chceme a čo musíme je často v rozpore, je to aj v tomto článku a aj v tej relácii na ČT 1. Treba však konať vždy z lásky, lebo iba láska nikdy nezanikne. Avšak je známe aj toto: Miluj a rob čo chceš! V tejto vete sú určené aj hranice čo vlastne môžeme chcieť.

    • Toto je Váš pohľad a vy sami si tvoríte vašu realitu. Ja Vám ho neberiem, pre Vás to možno platí takto, no ja to mám inak. Ak by po smrti nič neexistovalo tak by život nemal zmysel. A čo zážitky klinickej smrti? Existujú milióny dôkazov. To že každý musí zomrieť je tiež milná predstava a je to len chybné presvedčenie. Prečítajte si knihy Hovory s bohem, Jan Van Helsing – Kdo se bojí smrti. Thovt – Projekt lidstvo a mnoho ďalších…

      • To su neni ziadne dokazi, ach uz sa konecne zobudte, prestante snivat a zite realitov!!! ja verim v zijucu existenciu a nie v tieto vymyslene spiritualne bachorky… je vam tazke prijat realitu, tak od nej unikate a utapate sa v tich dristoch o reinkarnacii a podobne pretoze je vam to lachsie prijat ako zit krutu realitu… treba sa s tim zmierit!!! a aj tak mnoho s vas zije iba v pokriteckom sebaklame…

        „Ak by nič po smrti neexistovalo tak život nema zmyseľ“… tak potom život nema zmysel :) za nasu existenciu vdacime len velkej zhode nahod, clovek take nieco nedokaze pochopit tak je pre neho lachsie zit v tich bachorkach ktore vymysleli nejaky zhuleny samani v davnych dobach…

        • ale ved v pohode zi tento zivot naplno, uzivaj si
          tak to ma byt a preto si tu.
          aby si ziskal skusenosti a mohol si svoj zivot vychutnat
          neublizuj inym, pomahaj im. vrati sa ti to :)

          nikto ti nehovori, ze sa mas setrit „do buducna“
          tes sa a zi ho teraz!

          a o to viac sa budes tesit na ten dalsi ;-)
          ci uz na dalsi zivot veris alebo nie :-P

          • Sto ludi sto chuti to to je ludska rasa telo tvori 73%vody srdce pracuje na elektrickych impulzoch ked nastane smrt srdce zastane v tele konci kolobeh zivota voda sa odpary a energia uvolni to je nasa dusa nie je ju tu vidiet a co clovek nevidi tomu neveri ani elektrinu nevidime ale zato ju citime dva najdvolezitejsie dni naseho zivota su den ked sme sa narodili a den ked prideme na to ze preco

    • clovek sa reinkarnuje len do cloveka

  8. Som súkromný veriteľ, ktorý poskytuje pôžičku s veľmi nízkou úrokovou sadzbou 3%. Poskytujeme všetky druhy pôžičiek, ako sú školské pôžičky, obchodné pôžičky, pôžičky na bývanie, poľnohospodárske pôžičky, osobné pôžičky, pôžičky na autá a ďalšie dobré dôvody. Poskytujem tiež pôžičku vo výške 5 000 USD – 10 000 000,00 USD so sadzbou 3%. Trvanie 1-15 rokov v závislosti od sumy, ktorú potrebujete ako pôžičku. Pre viac informácií nás kontaktujte na: (vadez.torres.financialcompany@gmail.com)

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*