Pin It
Domov / Hazard / Tipy a rady pre stávkarov

Tipy a rady pre stávkarov

Športové stávkovanie je pomerne obľúbený druh hazardu, ktorý som si vyskúšal. Dnes existuje obrovské množstvo rôznych stávkových spoločností a každá ponúka obrovské množstvo rôznych typov stávok. Nemusíte stávkovať len na víťazstvo alebo prehru. Môžete staviť napr na počet gólov čo je častokrát výhodnejšie. Mal som obdobie, v ktorom som sa o stávkovanie celkom zaujímal a skúšal som rôzne finty a techniky niektoré úspešné a niektoré nie. Pre niekoho je stávkovanie pravidelný mesačný príjem, pre niekoho koníček a nestávkuje pre peniaze, ale pre radosť. Ako som študoval stávkovanie odhalil som niektoré nepríjemné fakty. Zo všetkých stávkarov je iba cca 2 % ziskových. Ostatný sú bohužiaľ v mínuse.

Ak chcete patriť medzi spomínané 2% musíte stráviť veľa času študovaním rôznych techník a štatistík. Každý zápas na ktorý chcete vsadiť musíte podrobne analyzovať a preštudovať veci ako sú: forma mužstva, zranený hráči, história hraných zápasov. Veľmi záleží kde mužstvo hrá, či je doma alebo vonku, či ide o ligový zápas alebo priateľský,dokonca aj také detaily aké bude počasie a každý tento faktor môže dosť značne ovplyvniť výsledok zápasu. Ak teda vyskúšate stávkovanie nikdy nestávkujte podľa kurzu, ktorý vypísala stávková spoločnosť, ale až po podrobnej analýze stretnutia.

Určite stávkujte radšej na internete, dnes už má online stávkovanie snáď každá spoločnosť. Cez internet je to pohodlnejšie, dostanete lepšie kurzy, môžete stávkovať kedy chcete, máte k dispozícii všetky tabuľky a štatistiky, môžete získať rôzne bonusy a hlavne neplatíte žiadne poplatky za podaný tiket. Dnes dokonca existuje už aj live stávkovanie počas zápasu čo je niekedy poriadny adrenalín :) .

Ak sa vám stávkovanie zapáči a chcete sa tomu venovať, potrebujete určitý obnos peňazí ktorý chcete do stávkovania investovať. Potrebujete si vytvoriť finančný plán. Základné pravidlo hovorí max 5% celého banku na jednu stávku. Ak sa budete tohto pravidla držať dokážete prežiť dlhšiu sériu prehier. Verte mi ona príde. Skúsený stávkari vám odporučia max 1-2 zápasy na tiket. Čím väčší počet zápasov tým sa zvyšuje pravdepodobnosť prehry. Taktiež nikdy sa nesnažte vyhrať prehrané peniaze späť. Väčšinou neuspejete. A obzvlášť si dávajte pozor na stávkovanie pod vplyvom alkoholu a iných omamných látok :)

Stávkujte iba na ligy a tými ktoré dobre poznáte, vyvarujte sa ligovým pohárom. Stáva sa že favorit zostaví B tým lebo sa sústredí na hlavnú ligu.

Kto to so stávkovaním myslí naozaj vážne mal by vyskúšať službu Betfair, výhoda tejto služby je že nestávkujete proti stávkovej kancelárii, ale proti ostatným stávkarom. Služba funguje podobne nabijete si na konto svoj obnos peňazí, ale rozdiel je v tom že tu nieje prirážka stávkovej spoločnosti a tým pádom dostanete oveľa vyšší kurz. V prípade výhry sa čiastka odčíta z konta užívateľa ktorý stavil proti vám + malé percento výhry ide spoločnosti betfair.

Stávkové spoločnosti vedia ako na to, kde a aké kurzy vypísať, preto sa na ne netreba spoliehať. Taktiež sa zo začiatku radšej vyvarujte kurzom menším ako 1,2, kde šanca na výhru je dosť vysoká, ale je tu vždy pravdepodobnosť že favorit ktorý hrá napr. vonku zaváha a prehrá alebo remizuje a to riziko je dosť veľké oproti malej výhre. Neexistuje zápas ktorý sa dá označiť ako tutovka, je to šport a tam sa môže stať úplne niečo nepredvídané. Kľúčový hráč sa zraní, alebo dostane červenú kartu. Náhle sa zmení počasie a zápas skonči remízou Veľkú rolu hrá aj psychika mužstva a tú často krát nevyčítate v žiadnych štatistikách. Stávkovanie je taktiež lotéria, len šanca na výhru je oveľa vyššia ak sa držíte určitých pravidiel.

Týmto článkom, chcem upozorniť na to, že stávkovanie nefunguje tak, že sa naučím jednu techniku a hneď budem milionár. Poznám pár ľudí ktorý pravidelne vyhrávajú pomerne vysoké sumy, ale oni sa vám pochvália len vtedy keď vyhrajú, takže radšej nechcem vedieť koľko už prehrali.

Ešte upozorním na niektoré webové stránky ktoré ponúkajú úspešne tipy na zápasy za poplatok. Radšej to ani neskúšajte väčšinou ide o podvod. Samozrejme existujú aj seriózne weby ale tých je málo.

Na záver prezradím jedno základné pravidlo. Ako Pri každom hazarde je ho nutné aplikovať  a znie: stavím iba toľko koľko si môžem dovoliť prehrať. A taktiež v najlepšom treba prestať.Tento článok neslúži ako návod na zbohatnutie a autor nenesie žiadnu zodpovednosť za finančné škody spôsobené jeho používaním.

20 komentárov

  1. Ja osobne neverím, že je možné byť dlhodobo v pluse stávkovaním. Ak áno, tak pomer cena-výkon je aj tak veľmi zlý.

    • Zdravim, dakujem za nazor. Spomínal som v článku, že poznám niekoľko ľudí, ktorý vyhrajú občas pomerne dobré sumy (v stovkách eur), ale nikdy neprezradia koľko prehrali. Z osobnej skúsenosti mám rovnaký názor. Chcelo by to opýtať sa niekoho kto sa tým živý.

      • Osobne poznam cloveka ktory sa zivy tipovanim …ale jeho system je progresivny ziadne nahodne tipy a pod. Je to gambling, ale ak to robite tak ze si viete pravidelne zarobit par tisic ??

      • Stano, v clanku mas popisane aj znacne blbosti.
        Faktor pocasia, zostavy, zranenia a podobne veci maju vplyv asi 5-10%. Ja absolutne nesledujem zostavy, nepoznam hracov, nemam prehlad ktore kluby v akej lige hraju – je ich prilis vela a prilis casto sa to meni na to, aby som si to pamatal. To vsetko kvoli tomu, aby som nahnal nejakych 5%? Skratka blbost.

        Aby si vedel kto ti pise koment: rocne podam cca 50-60 000 stavok (mesacne cca 4-5 000), rocne zhodnotenie vkladu mam radovo v tisickach percent, atd atd…
        Ved na webe si mozes precitat…

  2. som zo srbska velmo vela penazi som vyhral ale mynuli rok som sa stal lakomni aj to išlo dole vodov teraz hravam min. na 1 e a predtim som bol pluse aj 5000e ale som sa stavkoval od 100 na hore.poenta -pokim som velkom pluse rozmišlaj aj dalej a neroširuj kridla.

    • A to ako???branislav

    • Dakujem vám všetkým za názor.
      Verím tomu že je možné byť úspešný v stávkovaní, ale človek musí byť hlavne psychicky veľmi odolný a musí mať pevne stanovené pravidlá, ktoré nemožno porušovať ! Problém vidím v Nás ľudoch a v našej psychike. Pretože ako náhle zistíme, že dokážeme zarobiť pár eur bez veľkej námahy. Chceme viac, sme chamtivý. Branislav pozdravujem do Srbska :) v tvojom prípade sa stala chyba pravdepodobne v money managemente. A ako som spominal treba si stanoviť pravidlá a nikdy ich neporušovať. Stávkovaniu zdar…

  3. pozdravujem všetkých tipérov,aj kolegu do Srbska,ktorých moc nemusím,pretože ma podvodne obrali o niekolko 100evri,ktoré som zaplatil za tzv.dohodnuté zápasy.Možno to niektorý poznáte,sú to tipy na výsledok 2/1 s kurzom okolo 30..Čo sa týka tipovania,moja osobná skúsenost hovorí jednoznačne za fakt,že ak chce byť niekto dlhodobo plusový,musí mat všetkých 5P.Tzn:Prácu,Peniaze,Predvídavosť,Prístup k informáciám a Pevné nervy..Priklánam sa k názoru,že dlhodobo je uspešných možno 2%ludí,stoho 1,5% sú podla mna ludia ktorý ovplyvnuju zápasy.Dnes som si prečítal na nejakom blogu článok o manipulovaní výsledkov v našom hokeji hráčmi,mafiou atď.Bohužial v takom prípade vám nepomože ani tých spomínaných 5P..

    • ohľadom toho tipovania na zápasy 2/1 s kurovm vyše 25 by som sa ťa chcel popýtať. Poslali ti tip po poslaní peňazí ? A neboli to náhodou zápasy nižších anglických líg ?

  4. Poprosím autora, nech si najprv preštuduje pravopis a až potom nech začne písať blogy. ďakujem.

  5. hm tipovanie neni sranda tipovat treba sa naucit a mat troska aj stastia :)

  6. takýchto buzerantkov ako si ty neznašam ty dement Ipsylon ked sa ti niečo nepačí možeš palit do piči ty jebko tu nejde o pravopis ty určite chodíš na gympel ach takýto ludia kde to žijeme prepáč ak som zabudol dat niekde čiarku ;/

  7. Dobrý večer.

    Práve som si prečítal tento článok, ktorý ma celkom zaujal. Stávkovaniu sa úspešne venujem už niekoľko rokov.Pokiaľ cieľom autora tohto článku bolo všeobecne oboznámiť čitateľa alebo začínajúceho stávkara / tipujúceho do sveta stávkovania, tak si myslím, že sa mu to určite podarilo. Je tu veľa užitočných a pravdivých informácii. Vymenujem ich v bodoch a upresním informácie, ktoré by som mierne poopravil.

    Informácie autora :
    (idem postupne podľa textu)

    1. Podrobná analýza zápasu. ( zistiť všetky dostupné informácie)

    2. Vyvarujte sa najsledovanejším udalostiam vyberte si menšie ligy alebo turnaje. ( Pri tenise napríklad challangre. Pri ATP turnajoch využívam veľmi často a úspešne stávku vyhrá aspoň jeden set v zápase).

    3. Online stávkovanie : Určite áno. Odporúčam si spraviť účet. Má to veľa výhod, kt. sú spomenuté aj v článku. Jednu z nevýhod by som videl v Live stávkach, kde je veľké riziko popálenia sa hlavne u začiatočníkov a môže to značne narušiť váš systém stávkovania pokiaľ sa necháte ovplyvniť.

    4. Budget : Na každý mesiac alebo týždeň si stanovte rozpočet : napr. 100eur , ktoré chcete vložiť do stávkovania. Vždy si starostlivo analyzujte zápas, na ktorý chcete staviť. Stávkujte pravidelne ale pokiaľ v daný deň, nevidíte zápas, ktorému by ste verili, tak si dajte v ten deň radšej pauzu. Verte mi viem o čom hovorím. Keby ste náhodou váš budget na dané obdobie prehrali a boli by ste na nule, tak počkajte do ďalšieho obdobia, kedy si stanovte nový budget.

    5. Citujem autora :(Základné pravidlo hovorí max 5% celého banku na jednu stávku.) Ja by som vám odporučil vypísať si pri každej analýze zápasu – vašu dôveru – k danému zápasu od 1/10. Kde 5 znamená váš priemerný vklad. Čo pri budgete 100 eur je asi 10 eur. Hodnota 10 sa pri tipovaní ani nepoužíva, keďže to by ste museli mať tzv. inside information ( vnútorné informácie) ako dopadne zápas. Nevypisujte si dôveru k vašemu zápasu na základe kurzu ale na základe vašej podrobnej analýzy.

    6. Maximálne 2 zápasy na tiket : S týmto pravidlom naprosto súhlasím. Nekombinoval by som viac ako 2 zápasy na jeden tiket. Niekedy je najlepšie staviť na solo zápas.

    7. Taktiež súhlasím, že v športe je veľa faktorov, ktoré môžu ovplyvniť zápas. Čím viac o danom športe, tíme alebo hráčoch viete tým je to pre vás lepšie.

    8. Ako posledné pravidlo by som uvideol : Robte si štatistiku. Keď chcete vedieť či ste v stávkovaní ziskový alebo stratový, tak si počítajte váš yeld. Yeld by malo byť pre vás hlavné merítko, ktoré sa nedá nijak oklamať. Keď nechcete klamať sami seba samozrejme. Link a návod na výpočet yeldu tu : http://www.1x2tip.com/view-clanok.php?idtc=399

    Prajem veľa šťastia pri tipovaní.

    Filip

    • Dobrý večer pán Filip.Začal som si na internete pozerať dáke komentáre a recenzie ohľadom tipovania.Píšete,že sa stávkovaniu úspešnš venujete už niekoľko rokov.Mal by som na Vás pár otázok,ak Vás môžem poprosiť.Mohli by ste mi napísať Váš email.Dakujem

  8. Nejaké rady a tipy ako tipovať resp. stávkovať sú aj na http://www.otipovani.com/ako-tipovat/ Ak ste nováčik, ktorý chce začať stávkovať na internete odporúčam prečítať fórum http://www.otipovani.com/tipovanie-otazky-novacikov/

  9. Máte niekto skúsenosti s tipovaním surebets?
    Tu je tipovanie popísané celkom podrobne:
    http://tipforum.cz/viewtopic.php?f=35&t=378
    http://www.betportal.eu/surebets-navod/
    ale radsej sa opytam ake su vase skusenosti s tipovanim surebets ak nejake su

  10. Zdravim mate nekto skusenost stymto jokerfix13.blogspot.com ras sme s kamaratom kupili zapas a vysiel ale druhy krat sme uz nebrali

  11. Samozrejme ste absolutne vsetci mimo. Neni potreba poznat ziadnu formu hracov, nemusite nic sledovat, tipovanie su cisla a matematika. Staci si vsadit kurz vyssi ako je pravdepodobnost vysledku. Napr si zoberte mincu. Moze padnut cislo alebo znak. Dojdete do stavkovky, oni vam daju kurzy 1.9 a 1.9 hocijako vzdy prehrate dlhodobo. Staci, ked najdete kurz 2.01 a vyssi najlepsie 2.1 a budete stavkovat na tento kurz aj keby 100 krat za sebou padol znak :)

  12. Rovnako, ako poniektorí si myslím, že tipovať sa dá aj úspešne. A nieje to len o šťastí, ale aj o vedomostiach… Tipovaniu sa venujem od 1998 a som v pluse… Klik na meno a pozri stránky

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*