Pin It
Domov / PR články / SAUNA JE OVEĽA VIAC AKO LEN RELAX – ČO VŠETKO POSKYTNE ZDRAVIU?

SAUNA JE OVEĽA VIAC AKO LEN RELAX – ČO VŠETKO POSKYTNE ZDRAVIU?

Posledný rok nám ukázal, ako veľmi je naše zdravie dôležité. Žijeme v hektickej dobe, stále za niečím utekáme, snažíme sa dosiahnuť svoje ciele a stres je naším verným spoločníkom na každom kroku. Relax organizmu neprináša len vítané vypnutie, ktoré potrebujeme ako soľ. Nabíja nás novou energiou a umožňuje telu regenerovať sa. Dnes opäť objavujeme tradičné možnosti oddychu, ako je napríklad pobyt v saune. Vedeli ste, že sauna dokáže poskytnúť oveľa viac ako relax? Objavte výhody infrasauny, o ktorých ste možno doteraz netušili.

Ako funguje infrasauna?

Skôr, ako sa pustíme do benefitov pre zdravie, charakterizujeme infrasauny. Na rozdiel od klasickej sauny, infrasauna nezohrieva vzduch okolo vášho tela. Sústava infračervených panelov využívajúcich elektromagnetické žiarenie zahrieva priamo vaše telo. Dokáže tak pôsobiť cielene a zároveň je vhodná i do bežných bytov, ktorým to priestorové dispozície uvoľňujú. 

Benefity, ktoré prinesie pravidelné používanie sauny organizmu

  • Lepší spánok – zaspávanie i vstávanie
  • Účinnejšia relaxácia pre telo i myseľ
  • Uvoľnenie ubolených svalov po náročnom tréningu
  • Redukcia príznakov reumatických ochorení
  • Prekrvenie pokožky a jej následné rozžiarenie – zlepšenie psoriázy (rovnaká štúdia odhalila i zlepšenie príznakov u pacientov s chronickou astmou)
  • Tlmenie príznakov chronickej únavy
  • Podpora redukcia hmotnosti
  • Zrýchlenie odbúravania škodlivých látok z tela – vylučujú sa prostredníctvom potu

Na druhej strane je však potrebné myslieť i na to, že pred pobytom v infrasaune by ste nemali konzumovať alkohol alebo ho podstupovať, ak cítite príznaky horúčky. Odporúča sa však zintenzívniť príjem vody alebo bylinkového čaju. Infrasauna vo vašej domácnosti podporí zdravie a jej prevádza rozhodne nie je náročná. Výhodou je, že sa môže pokojne sťahovať s vami z jedného miesta na druhé. Vždy sa pri jej sťahovaní obráťte na profesionálnu sťahovaciu firmu, ktorá dokáže zabezpečiť bezpečnú prepravu. 

A zároveň ak by vás zaujímal spôsob ako si zašportovať a veľmi sa pri tom nezničiť, pozrite si web zameraný na elektrobicykle