Pin It
Domov / PR články / Top zamestnávatelia sveta

Top zamestnávatelia sveta

Hospodársky a spoločenský vývoj sa ženie dopredu nezadržateľným tempom. Rastie obchod a napreduje technologický pokrok. Denno-denne sa na trhu objavia nové patentované výrobky, výrobný proces sa zjednodušuje, spotrebitelia sú ohúrení originálnymi novinkami. Obchodu sa darí, spoločnosti sa rozrastajú. Pozrime sa detailnejšie na top spoločnosti, ktoré majú pobočky vo viacerých krajinách a zamestnávajú obrovské množstvo ľudí. Týmto si vyslúžili prívlastok „najväčšie“. Možno Vás inšpirujeme k rozbehnutiu vlastného biznisu a vy si začnete hľadať sídlo firmy napríklad aj cez mojesidlo.sk. No aby ste sa vyrovnali svetovému štandardu, museli by vo Vašej práci pokračovať i Vaši potomkovia. Možno nebudete „najväčší“, ale aj tak Vás naplní radosť z vykonanej práce.

  • V roku 1962 bola Samom Waltonom založená sieť diskontných predajní Wal-Mart. Dnes vlastí viac ako päťtisíc predajní a pracuje v nich cez dva milióny ľudí.
  • V štatistike najväčších firiem nesmie chýbať Sinopec Limited – jedna z najväčších ropných rafinérií založená v roku 2000. Ročne v nej pracuje cez šesťstotisíc zamestnancov.
  • Čínsky energetický gigant PetroChina zamestnáva zase viac ako päťstotisíc pracovníkov.
  • Francúzsky maloobchodný reťazec Carrefour SA je absolútnou jednotkou v Európe a hneď po Wal-Marte svetovou dvojkou. Priamo alebo prostredníctvom partnerov prevádzkuje 15 500 obchodov a zamestnáva takmer pol milióna ľudí.
  • Spoločnosť podnikajúca v oblasti informačných technológií International Business Machines (IBM) bola založená v roku 1911 a odvtedy sa drží na špičke svetových inovácií v odbore. Zamestnaných je tu cez štyristotisíc zamestnancov.

ujoToto je prvá päťka najväčších a extrémne úspešných spoločností. Zahanbiť sa však iste nedá ani elektrotechnický koncern Siemens či Hewlett – Packard Company -najväčšia nadnárodná IT spoločnosť vo svete so sídlom v Kalifornii.

Tak ako? Motivovali sme Vás a zatúžili ste urobiť dieru do obchodného sveta? Na začiatok Vám možno postačí virtuálne sídlo firmy Bratislava, ktoré môžete nájsť na tejto linke. Hlavné mesto Vám poskytne prestížnu adresu a stane sa tak výborným odrazovým mostíkom za Vaším úspechom. Pri napredovaní Vám možno pomôžu aj slová, ktorými sa riadil Tomáš Baťa: „Žiadny podnik nevyrastie do veľkosti, pokiaľ nenájde spôsob, ako meniť robotníkov v riaditeľov.“ Prajeme mnoho pracovných úspechov.

 

 

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*