Pin It
Domov / PR články / Kariéra detektíva

Kariéra detektíva

Aj vy patríte medzi milovníkov kriminálnych seriálov alebo detektívnych kníh? Snívate o kariére súkromného očka? Štatistiky ukazujú, že Slováci majú o detektívne služby záujem. Preto, ak Vás táto cesta láka, tak si za ňou choďte. Pri vykonávaní tejto práce Vám stačí virtuálna kancelária, a teda využívanie lukratívnej adresy na zasielanie pošty, prenájmu rokovacej miestnosti, ako aj možnosť nechať si tu vypracovať účtovníctvo. Pre zriadenie takejto kancelárie si kliknite SEM. Detektív je aj tak neustále v pohybe a iste sami uznáte, že sedenie na zadku nie je pre neho.

Zhromažďovanie dôkazov a analýzu skutočnosti by mali mať detektívi v malíčku. Vo filmoch je neraz vykreslený negatívny vzťah medzi policajnými zložkami a samostatným detektívom. Opak je však pravdou. Dobrý detektív neustále s políciou spolupracuje, pomáha jej získavať cenné informácie a riešiť prípady. Aj keď ide o nebezpečnú a život ohrozujúcu kariéru, je to práca, ktorá je dobre ohodnotená. Ak ste pánom sám sebe, tak sa musíte vedieť oceniť sám a za svoju službu si zapýtať adekvátnu cenu. Súkromné očká sa neraz púšťajú tiež do prípadov, ktoré boli dávno uzavreté, alebo sa ich nepodarilo objasniť. Práve z toho dôvodu sa na nich ľudia radi obracajú. Poznáme viacero druhov detektívov. Môže to byť klasický policajný detektív, súkromný detektív, ako i lukratívny detektív FBI. Každý typ si vyžaduje špeciálnu kvalifikáciu a plnenie špecifikovaných pracovných povinností. Aj keď na vykonávanie takejto činnosti potrebujete okrem iného i poriadnu guráž, tak o „kreslá detektívov“ je veľký záujem. No iba hŕstka z hromady záujemcov je skutočne dobrá, čo znamená, že jedinci sa pre toto povolanie narodili a oddali sa mu telom a dušou. Ak Vás táto dráha láka už od detstva, tak najvhodnejším obdobím, kedy si ju začať plniť je už štúdium na strednej škole.

detectivePráve tu by ste mali naplno rozvinúť svoje duševné a fyzické schopnosti, ktoré budete neskôr potrebovať. Vedecké a matematické predmety by Vám teda nemali byť ľahostajné. Logické a analytické myslenie sú neodmysliteľnou výbavou každého detektíva. Štátne a federálne agentúry si zakladajú na vyhľadávaní detektívov z radov vysokoškolsky vzdelaných ľudí, ktorí majú vyštudovaný odbor trestného súdnictva, alebo odbory, ktoré s tým nejako súvisia. Takmer každý dobrý detektív začínal ako policajný dôstojník. Je dobré a priam žiaduce, ak si vyskúša túto prax po dobu aspoň päť rokov. Nadobudnete komunikačné skúsenosti, odborné znalosti z práva a zákonov. Uchádzač o túto nebezpečnú profesiu musí byť vo výbornej kondícií, vedieť rýchlo reagovať a robiť rozhodnutia v kritických situáciách a to neraz pod veľkým tlakom. Detektív je tiež psychológ. Musí jednať s rôznymi typmi ľudí, nesmie podľahnúť agresii a nechať sa vyprovokovať. Pre slovenského detektíva je snaha dostať sa do FBI skôr utópiou, no ak by ste sa predsa rozhodli zabojovať, mali by ste vedieť, že agenti majú zväčša 23 až 36 rokov a prechádzajú zložitými skúškami. Pokiaľ uspejete, tak Vás čaká 20-týždňové školenie v akadémií FBI.

Detektív takmer neustále pracuje s citlivými informáciami a materiálmi, preto by mal mať zvolené určité miesto, kde postaví bezpečnostné skrine, trezory, alebo inak zabezpečí svoje zdroje. Odborníka v oblasti bezpečnosti nájdete aj na tomto odkaze. Miestom, kde ukladáte cenné dokumenty by nikdy nemala byť oficiálna kancelária, ani miesto bydliska. Mal by o ňom vedieť len sám detektív, prípadne ešte jedna dôveryhodná osoba pre prípad, že dôjde k najhoršiemu.

Tak čo poviete? Idete do toho?

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*