Domov / PR články / Pár tipov pri zariaďovaní spálne

Pár tipov pri zariaďovaní spálne

Vieme, že prespíme takmer tretinu života. Z toho vyplýva, že väčšinu tohto času strávime práve v spálni. V izbe, v ktorej by sme sa mali cítiť nielen pohodlne, ale aj príjemne.Zariadiť túto miestnosť je skutočnou výzvou. Na jednej strane ju chceme zladiť s ostatnými izbami a chceme, aby vyzerala moderne a reprezentatívne. Na druhej strane ide o miesto, ktoré slúži hlavne na oddych a spánok.

Ako tieto dva aspekty skĺbiť tak, aby bola spálňa nielen pohodlná, ale aj moderná a pekná? Určite si to bude vyžadovať pár kompromisov, no vedzte, že výsledok bude stáť za to. Niet nad ten pocit zobúdzať sa v dobre navrhnutom prostredí.

Posteľ podľa predstáv

Posteľ by mala byť najmä pohodlná a vhodná pre spánok. Najpoužívanejší rozmer manželskej postele 140×200 pozná snáď každý, ale obľúbené sú aj 120×200, 160×200. Pokiaľ Vás zaujíma tento rozmer, kliknite SEM. Tu treba zvážiť, akú priestrannú máte izbu. Výberom príliš veľkej postele do malej izby môžete znemožniť voľný pohyb po miestnosti a síce sa budete cítiť pohodlne, izba bude pôsobiť preplnene. Pokiaľ však disponujete priestrannejšou miestnosťou, veľká posteľ Vám zabezpečí nielen dostatočné pohodlie, ale Vaša spálňa bude vyzerať tiež honosne.

Farby stien a doplnkov

Farby sú kľúčom k vytvoreniu bezchybnej atmosféry. Práve pri zariaďovaní spálne je obzvlášť dôležitý výber farieb stien, zariadenia a dekorácií. Snažte sa jednotlivé elementy zladiť a nevytvárať prílišné kontrasty. Čo sa týka farieb stien, do spálne sa hodia skôr teplé (napríklad béžová, hnedá či oranžová). Oživiť ich môžete červenými doplnkami.

Teplo domova

Spálňa je určite izbou, ktorá by mala pôsobiť útulne, a preto by tu nemal chýbať ani koberec. Ak chcete skutočný luxus, veľmi obľúbené sú koberce s dlhým vlasom, tzv. shaggy koberce.

Výber šatníka

V prípade, že nedisponujete samostatným šatníkom, pravdepodobne budete riešiť aj umiestnenie nábytku. Budú to skrine na oblečenie a pokiaľ ste milovníkmi sledovania filmov v spálni, bude to aj stolík pod televíziu. Čo sa týka šatníka, môžete si vybrať klasické alebo tie s vysúvacími dverami. Ak je izba menšia, šatník s posuvnými dverami Vám ušetrí nielen priestor, keďže pri zariaďovaní nemusíte brať ohľad na jeho otváranie, no takáto skriňa pôsobí tiež veľmi moderne.

Nezabudnite na doplnky a dekorácie

Ako do každej inej izby, aj do spálne jednoznačne patria doplnky. Kvety, vázy, ale tiež obrazy. V prípade, že patríte medzi milovníkov umenia, tak Vás iste bude zaujímať, čo nájdete na tejto adrese. Toto všetko dokáže Vašu spálňu zmeniť na nepoznanie. Nič však nepreháňajte, niekedy je menej viac.

Želáme veľa kreativity pri zariaďovaní.