Domov / Filmy / Abrakadabra 5 najlepších filmov o kúzelníkoch, ktoré sa oplatí vidieť

Abrakadabra 5 najlepších filmov o kúzelníkoch, ktoré sa oplatí vidieť

Máte radi fantasy, mysteriózne filmy a kúzelnícke triky? Máte radi ten pocit, keď po skončení filmu musíte ešte hodinu rozmýšľať, ako sa to vlastne skončilo? Ak ste odpovedali áno, tento článok je presne pre Vás. Filmy o kúzelníkoch jednoducho musíte vidieť :) Jednoducho nemám rád staré filmy, preto mi dúfam skalný fanúšikovia filmov z dávnych dôb odpustia. Zameral som sa teda na nové filmy o kúzelníkoch ktoré sa oplatí pozrieť. Rebríček nasleduje od najmenej výborného, po najlepší.

 

 

5. Sólokapr (Scoop) 2006

Iluzionista (Woody Allen) pri vystúpení vyberie z davu dobrovoľníčku – študentku žurnalistiky (Scarlett Johanson). Vyberie si ju ako pomocníčku pre svoj trik. Ona však zažije skutočné prekvapenie, keď sa jej v tmavej bedni zobrazí duch zavraždeného novinára. Jediné čo jej duch stihne povedať je to, že vie, kto je „tarotový vrah“ a že má nájsť dôkazy. Začínajúca novinárka začína vtipné pátranie.

Oddychová komédia s divným českým prekladom „Sólokapr“ od režiséra Woodyho Allena. V hlavných rolách uvidíte samotného režiséra, prekrásnu Scarlett Johanson a charizmatického herca Hugha Jackmana. V roli zomretého novinára uvidíte Iana McShanea

Profil na čsfd.cz: http://www.csfd.cz/film/221858-solokapr/videa/

4. Podfukáři (Now You See Me) 2013

Film plný namakaných filmových efektov a trikov. Dej opisuje skupinu štyroch špičkových iluzionistov v napínavej hre na mačku a myš. Skupina kúzelníkov sa okrem zábavných vystúpení zaoberajú tiež efektnými bankovými lúpežami, zameraných proti skorumpovaným ľuďom. Môžme sa na nich pozerať, ako na novodobého Robina Hooda, keď v priamom prenose, nechajú ukradnuté peniaze pršať na ľudí…

Profil na čsfd.cz: http://www.csfd.cz/film/292555-podfukari/

3. Hugo a jeho veľký objav (Hugo) 2011

Film Hugo Vás celý čas drží v napätí. Dej sa odohráva v Paríži tesne po prvej svetovej vojne. Hugo Cabret je mladý a neobyčajný chlapec. Po otcovej smrti žije na vlakovom nádraží v Paríži. Živí sa prácou údržbára hodín. Jediné čo mu ostalo je robot s kľúčovou dierkou v tvare srdca. Očakáva, že robot ožije keď nájde ten správny kľúč a odovzdá mu odkaz od mŕtveho otca. Hugova zvedavosť ho privedie k starému predavačovi hračiek. Celý príbeh je jedno veľké tajomstvo. Vo filme vystupuje aj vtipný staničný strážnik „Borat“ – (Sasha Baron Cohen), ktorý chce Huga strčiť do sirotinca.

Profil na čsfd.cz: http://www.csfd.cz/film/242004-hugo-a-jeho-velky-objev/

2.Iluzionista (The Illusionist) 2006

Príbeh filmu Iluzionista sa odohráva približne v 18. storočí, kde talentovaný iluzionista Eisenheim (Edward Norton) ohromuje viedenské publikum svojimi vystúpeniami.  O jeho vystúpeniach sa dozvedá princ Leopold. Spolu so snúbenicou (Jessica Biel) navštívia Eisenhaimovo vystúpenie. Ona si hneď uvedomí, že kúzelníka pozná z detstva. Nezabudnuteľný milostný vzťah ožíva a tajný milenci sa rozhodnú spolu ujsť. Na druhý deň je Sofia nájdená mŕtva. Eisenheim zoberie spravodlivosť do svojich rúk. Nikto ale netuší že chystá najväčšie vystúpenie sovjej kariéry…Film Vás na konci veľmi prekvapí :)

Profil na čsfd.cz: http://www.csfd.cz/film/214386-iluzionista/

1. Dokonalý trik (The Prestige) 2006

Príbeh sa odohráva v minulosti a pojednáva o dvoch kúzelníkoch, ktorí medzi sebou súperia a sú ochotní prekročiť aj hranice zákona, aby získali Prestíž. Existuje tajomstvo, kvôli ktorému by ste zabíjali? Herecké výkony sú absolútne geniálne. Dvaja kúzelníci sa snažia predbehnúť jeden druhého a tento súboj sa zmení v smrteľnú pascu. Na svoje si prídu aj fanúšikovia vizionára Nikola Tesly. Ktorý svojimi vynálezmi predbehol dobu a bez neho by ľudstvo pravdepodobne bolo technicky veľmi zaostalé. Tento film ostáva stále u mňa ako najlepší film všetkých dôb.

Profil na čsfd.cz: http://www.csfd.cz/film/223160-dokonaly-trik/

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*