Pin It
Domov / Filmy / TOP 10 filmov, ktoré musíte vidieť

TOP 10 filmov, ktoré musíte vidieť

Sledovanie filmov je jedna z mojich záľub a je to pre mňa chvíľa, keď „vypnem“ mozog a chvíľu si oddýchnem od reálneho života. Dnes je však mnohokrát kvalita filmov pod úroveň a niekedy je človek znechutený, že vôbec strácal čas s takým odpadom. Preto vám prinášam rebríček TOP 10 mojich filmov, ktoré sa určite oplatí pozrieť a garantujem vám, že nebudete sklamaní :). Každý má obľúbený svoj filmový žáner, ale v mojom rebríčku sa nachádza z každého niečo.

 

 
 

1. The Prestige – Dokonalý trik – po vzhliadnutí tohto filmu som asi 10 minút ešte pozeral na monitor s otvorenými ústami. Ten koniec ma úplne odrovnal a prekvapil.Nechápal som, ako to tak skvelo dokázal Christopher Nolan natočiť. Všeobecne mám rád Nolanove filmy, tento je u mňa už dlho ako najlepší film vôbec a ešte bude trvať ,kým ho nejaký iný prekoná. Príbeh pojednáva o dvoch kúzelníkoch, ktorí medzi sebou súperia a sú ochotní prekročiť aj hranice zákona, aby získali Prestíž. Herecké výkony sú absolútne geniálne.

recenzia: Dokonalý trik

 

2. Saving private Ryan – Zachráňte vojaka Ryana – Tento film priniesol podľa mňa revolúciu v akčných filmoch. Hlavne použitím obyčajnej ručnej kamery, čo pôsobí na diváka autenticky, ako keby sa v boji sám nachádzal. Čítal som pár článkov o tom, ako sa film natáčal a samotní herci si doslova museli prejsť peklom skoro ako vojaci. Príbeh sa odohráva v Normandii počas druhej svetovej vojny. Skupina 8 mužov obetuje svoje životy, aby zachránila ďalší.

recenzia : Zachránte vojaka Ryana

 

 

3. Matrix – Taktiež revolučný film, ktorý urobil dieru do sveta filmov. Ohúril najmä doposiaľ nevydanými digitálnymi efektami. Taktiež príbehom. Niektorí diváci po vzhliadnutí tohto filmu fakt mysleli, že žijeme v matrixe. Výborné digitálne efekty, herecké výkony a neustála akcia vás úplne vtiahnu do deja.

recenzia: Matrix

 

 

4. Osudový dotyk – The Butterfly Effect – Film som prvýkrát videl približne pred rokom a neskutočne ma zaujal svojim nápadom. Teória o existencii paralelných vesmírov, kde každý funguje nezávisle na základe našich činov je zaujímavá a možno aj pravdivá.  Prikláňam sa k myšlienke, že sami sme tvorcami svojho osudu. Opäť herecké výkony nesklamú a koniec vás opäť odrovná :).

recenzia: Osudový dotyk

 

 

 

5. The hangover – Pařba ve Vegas – Pre mňa naj komédia, ktorá kedy vyšla. Dávno som sa tak nenasmial ako pri pohľade na tie 4 ksichty :D Najvtipnejší je hlavne  Zach Galifianais so svojou nevinnou tvárou. Príbeh je o štyroch týpkoch, ktorí sa lúčia so slobodou v Las Vegas. Na tomto road tripe zažijú také veci, ktoré by vás ani len nenapadli. Určite sa budete pri filme dobre zabávať. Herci dokonale zvládli charaktery jednotlivých postáv.

recenzia : The hangover

 

 

 

6. The Bourne ultimatum – Bourneovo ultimátum – Film nabitý skvelou akciu, pri pozeraní ostanete stále v napätí, so zatajeným dychom. Neustále sa tam niečo deje. Odporúčam však pozrieť celú trilógiu agenta Bourna. Tretí diel je taká čerešnička na torte. Príbeh je o agentovi Jasonovi Bournovi, ktorý odhaľuje pravdu o svojej minulosti. Matt Damon  skvelo stvárnil hlavnú postavu. Garantujem- nebudete sklamaní.

recenzia: Bourneovo ultimátum

 

 

7. Taken – 96 hodin – Opäť film plný akcie a nečakaných zvratov. Určite sa tu nebudete nudiť. Prestrelky striedajú divoké naháňačky po európskych mestách. Liam Nesson skvelo stvárnil úlohu otca, ktorý sa až priveľmi bojí o svoju dcéru. Ona však neposlúchne jeho rady a odíde na výlet so svojou kamarátkou do Francúzska. Tam sa bude odohrávať celý príbeh. Viac však neprezradím, aby ste neprišli o filmový zážitok.

recenzia: 96 hodin

 

 

8. Obecná škola – Nie každému sa bude tento film páčiť, ale pre mňa je to klasika a vždy keď ho vidím, zaspomínam si na časy, keď som bol dieťa. Podobné vylomeniny, ktoré praktizovali deti v tomto filme, sme robili aj my :). Sú to také nostalgické spomienky na detstvo. Podobný režim ako praktizoval Igor Hnízdo, by som zaviedol ako povinný na každú základnú školu. Aby sa dnešná mládež naučila trocha poslušnosti.

recenzia: Obecná škola

 

 

9. The Illusionist – Iluzionista – Filmy s touto tematikou ma veľmi zaujímajú a taktiež tu hrá moja obľúbená herečka Jessica Biel. Príbeh sa odohráva v minulosti, kde nadaný kúzelník Eisenheim ohromuje viedenských obyvateľov svojimi vystúpeniami. Na scéne sa objaví jeho detská láska, v ceste im však stojí cisár. Opäť totálny dejový zvrat na konci. Film vrelo odporúčam.

recenzia: Iluzionista

 

 

10. How to train your dragon – Jak vycvičiť draka – Ak chcete ozaj „vypnúť mozog“, odporúčam vám túto podarenú animovanú komédiu. Zabavíte sa, aj keď nemáte 10 rokov. Je to podľa mňa najlepšia komédia od Dream Works, aká kedy vyšla. Príbeh je o malom chlapcovi – vikingovi, ktorý sa spriatelí so svojím odvekým nepriateľom drakom. Odporúčam pre všetky vekové kategórie.

recenzia: Jak vycvičiť draka

 

 

Ak ste niektorý film ešte nevideli, určite nebudete sklamaní. Želám vám príjemný filmový zážitok.

PS: U niektorých filmoch ma prekvapili preklady :)

4 komentáre

  1. No neviem… ale ok… pre mna najlepsie filmy su jednoznacne Mr. Nobody, Vanilkove nebo…

  2. How to train your dragon nie je od Pixaru, ale od Dream works. To je podstatný rozdiel v ich animáciách, filozofii, a ideách v animovaných filmoch!!!!! (tým nechcem povedať, že je to zlý animák, ale som čistokrvná „Pixáčka“, a netreba pliesť hrušky s jablkami prípadne iným ovocím)

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*