Domov / PR články / Aj Európa má svoj Karibik

Aj Európa má svoj Karibik

Za akýsi európsky Karibik môžeme oprávnene považovať taliansky autonómny administratívny región, ktorý tvorí ostrov Sardínia a niekoľko menších ostrovov. Tento zabudnutý raj Stredomoria patrí k najstaršie osídleným častiam Európy. Z tohto dôvodu tu nájdeme aj množstvo historických a kultúrnych pamiatok. Aj keď ide o druhý najväčší taliansky ostrov, pokladá sa za najmenej osídlený. I toto je dôvod, prečo sa stáva magnetom pre turistov. Idylka a relax v súkromí iste padne každému vhod. Okrem intímnosti, ktorú tento ostrov ponúka, iste oceníte aj neodolateľné pláže, tradičné mestá a mestečká, ale aj bohatú ponuku unikátov, ktoré boli svedkami dávnych dejín.

Pokiaľ chcete toto miesto navštíviť, tak kliknite sem. Cestovanie s travelpoint je zárukou kvality. Určite si nenechajte ujsť hlavné mesto Cagliari. Medzi vychytené letoviská patria tiež Olbia, Smeralda, Alghero či Costa. Na ostrov sa môžete dopraviť lietadlom alebo trajektom. Len čo ucítite pod nohami sardínsku zem, odrazu budú všetky problémy a starosti preč. Vaša myseľ i telo chcú už iba odpočívať a prevetrať sa v atmosfére, ktorá sa nedá opísať slovami. To musíte zažiť.

Milovníci histórie sa zaiste nechajú zlákať kamennými kužeľovitými a vežovitými stavbami, ktoré sa zvyknú nazývať aj nuraghi. Tieto záhadné stavby sú jednou z najcharakteristickejších zaujímavosti Sardínie. Nájdete ich po celom ostrove. Ich pôvod sa datuje už do 2. storočia pred Kristom. Predpokladá sa, že plnili obranný účel pre sardínsky národ. Je ich tu niečo okolo sedemtisíc. Medzi klasické pamiatky patria aj obrie hrobky, rímske mosty a divadlá, antické domy čarodejníc, gotické stavby a baziliky. Miesto, ktoré si nesmiete nechať ujsť je i národný park Genargentu. Ide o najvyšší horský masív a zároveň o národný park. O Vašu priazeň sa tu budú uchádzať neskutočné vulkanické útvary, muflón, daniel a široké spektrum vtáctva.

Pokiaľ ste priaznivci festivalov, tak Sardínia ich má v zálohe tiež niekoľko. Jedným z najvýznamnejších je Cavalcato Sardo, ktorý sa koná od druhej do poslednej májovej nedele v meste Sassari. Zo všetkých kútov Sardínie sa tu stretnú jazdci na koňoch a pripomínajú si dávne časy tohto ostrova. Nechýbajú tu tradičné kostýmy, amulety, šperky a veľa farebných doplnkov. Festival sa koná už od roku 1899. V ponuke je toho však oveľa viac, stačí si vybrať.

Aj vy ste sa nechali uniesť a prichytili ste sa pri tom, ako vstupujete do tohto stredomorského raja? Nuž, skontrolujte, v akom stave je Vaša taška na cestovanie. Nenašli ste ju? Potom kliknite TU a začnite baliť, pretože toto miesto musíte vidieť.

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*