Domov / PR články / Bývajte podľa horúcich dizajnových trendov

Bývajte podľa horúcich dizajnových trendov

Je pravda, že ten skutočný domov vytvorí iba príjemná rodinná atmosféra. No keďže človek je aj tvor esteticky cítiaci, nechá sa rád inšpirovať rôznymi trendami. V tomto článku sa pozrieme na horúce novinky pre rok 2015, ktoré zostavili poprední odborníci na interiérový dizajn. Ak ste ešte iba v štádiu plánovania svojho hniezdočka, alebo máte za sebou prvé práce jeho realizácie, potom vás možno bude tiež zaujímať, kde zohnať  zohnať lacné plastové okná. Poďme však už priamo nahliadnuť, aké zaujímavosti zaradili architekti a dizajnéri do svojho zoznamu tento rok.

Retro, ktoré nikdy nezostarne

Túto sezónu dostáva zelenú niekoľko tradičných prvkov. Prvým je zlatý odtieň s moderným nádychom. Jeho svetlý a elegantný lesk otvára nové možnosti. Majitelia domov sa nemusia viac obmedzovať striebrom či nerezovou oceľou. Pokojne experimentujte a kombinujte. Pozlátené vodovodné kohútiky, lustre, kľučky či zábradlia rozžiaria naše domovy na tej najvyššej úrovni. A čo takto zindividualizovať zlatým klopadlom kvalitné interiérové dvere? Aj malé detaily dokážu priniesť do bežnej domácnosti pocit luxusu. Ako materiál sa bude krásne vynímať tiež koža, presnejšie hovädzia useň. Je mimoriadne moderná a estetická. Dostane sa najmä na vankúše, koberce, no hodí sa aj ako materiál na prikrývky či na výrobu umeleckých diel. Očakávať tiež môžeme pompézny návrat tapiet, pričom sa ako mimoriadne štýlový ukazuje súzvuk modrých tónov alebo vášnivej Marsaly, ktorá bola spoločnosťou Pantone vyhlásená za farbu roku 2015. No možno si vás získa odtieň Coral Reef, ktorý odráža optimizmus krajiny. Na cik-cak motív, ktorý dominoval minulý rok, zabudnite! Dizajnéri sa tiež rozhodli skombinovať zdanlivo nekombinovateľné, pretože vytvorili priestor pre harmonické prelínanie futuristických prvkov so stredovekými motívmi a doplnkami. Pozor však, aby stredovek nedominoval, ale vytváral iba akúsi príjemnú inšpiráciu.

Priestor pre prúdenie energie a relax

I otvorené priestory sa môžu zdať už obohrané, ale niečo sa nikdy nezunuje. Spájajte miestnosti, búrajte steny a vychutnávajte si tú voľnosť. Pocit slobody navodia aj voľne stojace vane simulujúce viktoriánsku dobu, bohatstvo a ničím nerušenú intimitu. Toto dopĺňajú tiež iné kúpeľňové trendy- otvorené výklenky a samostatné umývadlá. Žulové prevedenia vystrieda kremenec, ktorý je horúcim uchádzačom o majstra novej sezóny. Sympatie si získal najmä svojou povesťou prírodného kameňa, ktorý je takpovediac nezničiteľný. Okrem toho sa podobá najviac na klasický mramor. Mimoriadne trendy sú aj porcelánové podlahy. Objednať sa dajú klasické malé dlaždice, ale aj dlhé lineárne dosky. V ponuke sú mnohé farby a textúry. Odporúčajú sa umiestniť najmä na miesta vystavené zvýšenej vlhkosti. Atmosféru domova určite dotvárajú krby, ale pokojne si môžete zvoliť i peletové kachle – kotol na pelety. Javí sa totiž ako mimoriadne ekologické a úsporné riešenie. Teplo, romantika a spolupatričnosť, to sú hodnoty, po ktorých túžime všetci. Čoraz častejšie hľadáme tiež alternatívy, ktoré by z nášho domova spravili súkromné wellness centrum. Preto sa nebojte inštalovať ventilačné systémy, vírivky, sauny a podobne. V prípade, že neustále zápasíte s nedostatkom miesta, určite by ste ocenili špeciálne „skladisko“. Bytoví architekti odporúčajú myslieť aj na toto. Do popredia sa dostávajú veľké šatníky a špajze. Viac už tiež nemusíte riešiť problém so zabudnutými kľúčmi, pretože v kurze sú biometrické dverové zámky otvárané odtlačkom prsta.

Oveľa viac prírodné a zdravé

Neustále apelovanie na prírodu nemohlo obísť ani bytové trendy pre tento rok. Príroda sa dostáva do vnútra a hlási sa o slovo. Prioritným je dostatok svetla, ale aj množstvo rastlín. V popredí je aj rustikálne drevo. Prírodnými materiálmi nemôžete nič pokaziť. Dizajnéri nemajú nič proti ani ohľadne korkových podláh. Netoxické materiály v súlade s vnútorným trendom sa dostávajú na vrcholové priečky. Vďaka ním predídete alergiám a urobíte správny krok k zdravému bývaniu.

Kontrasty pre extravagantných

Na záver nášho prehľadu horúcich dizajnových trendov by sme chceli spomenúť ešte niečo pre tých odvážnejších. V prípade, že radi experimentujete, kontrast bude to pravé. Kombinujte svetlú farbu s tmavou, starožitnosti s modernými prvkami, drevo s kovom a podobne. Miešajte, miešajte a všetko to potom ešte raz premiešajte. Základom je, aby ste si vytvorili prostredie, v ktorom sa budete cítiť dobre. Prajeme, aby ste docielili ten najlepší efekt a pripravili si skutočne útulne hniezdočko.

Zdroj: realtormag.realtor.org, idesigni.co.uk, zillow.com

Foto: freedigitalphotos.net