Domov / PR články / Dovoľte návštevníkom svojho webu, aby sa doň zamilovali!

Dovoľte návštevníkom svojho webu, aby sa doň zamilovali!

44Primäť ľudí, aby navštívili Vašu webovú stránku, nemusí byť až také ťažké. Vyhlásite atraktívnu súťaž, umiestnite reklamné bannery, billboardy, necháte si publikovať reklamný článok a podobne. Horšie to je ale s tým, aby ste si návštevníkov udržali a oni sa k Vám radi vracali. Na rozbehnutie sľubného biznisu dnes nepotrebujete veľký kapitál, ba ani extra priestory. Mnohí využívajú virtuálne sídlo v Bratislave, no pritom vedú svoj obchod z pohodlia domova na východnom Slovensku, alebo popri svojich cestách po svete. Dobrá adresa im robí meno, predáva ich výrobky a služby, no reálne nepotrebujú využívať kancelárske priestory, preto aj ten názov virtuálna. My chceme dnes tak trochu našepkať, ako zaujmete ľudí, aby si Váš web zamilovali. Skutočne pôjde iba o malé rady, ktoré môžu pomôcť, lebo v konečnom dôsledku je to najmä o originálnom nápade, ktorý dokážete predať.

Majte reálne očakávania

Hneď v úvode si treba uvedomiť, že Váš web nebude mať (pravdepodobne nikdy) miliónovú návštevnosť. Ak sa rozhodnete pre slovenskú webovú stránku, e-shop alebo blog, mali by ste sa pozerať reálne na skutočnosť, že sme malá krajina a nie je možné dosiahnuť úspech, aký dosahujú niektoré zahraničné weby. Ak im chcete skúsiť konkurovať, musíte viesť svoju stránku v anglickom (alebo inom) jazyku. Okrem iného je dobré, aby ste sa vyznali v internetovom marketingu. Zlátať stránku bez potrebným znalosti nemá zmysel. V prípade, že nemáte s niečím podobným skúsenosti, no uvedomujete si, že kto dnes nie je na internete, akoby ani neexistoval, k dispozícií je profesionálna tvorba www stránok, ktorej sa dnes venujú mnohé špičkové tímy. Jeden taký nájdete aj na tomto odkaze. Keď už máte svoj vysnívaný web hotový, nedovoľte ľuďom, ktorí sem raz zavítajú, aby odišli ku konkurencii. Ako to urobiť? Čítajte ďalej…

Zvádzanie a jedinečnosť

Keby sme chceli vedenie úspešného webu vysvetliť o niečo pikantnejšie, tak by sme ho prirovnali ku zvádzaniu. Ukážte, čím sa líšite od iných, poodhaľte svoje prednosti, buďte úprimný, zaujímajte sa a nespúšťajte objekt svojho záujmu z očí. Robte to však tak, aby ste nepôsobili lacno, ale naopak, neodolateľne a kúzelne. V praxi to znamená asi toľko, že hneď po kóde, prostredníctvom ktorého sa webová stránka vytvára, je dôležitý dizajn. Zároveň je to prvá vec, na ktorú návštevník po prekliknutí na Vašu stránku natrafí. Ľudia sú estetické bytosti, preto im treba v tomto smere vyjsť v ústrety, no nesnažte sa až príliš. Rovnaký význam má totiž aj prehľadnosť, postavenie prvkov, typografia, voľba farieb a podobne. Aj muž si zväčša vyberie radšej praktickejšiu ženu ako vyumelkovanú krásavicu. Zle umiestnený text dokáže zrušiť i to najlepšie dizajnérske prevedenie webu. Dôležité je vytvoriť si tiež identitu, byť niečím jedinečný, rozpoznateľný. Nechajte si vyrobiť logo, ktoré perfektne vystihne Vašu podstatu (dušu Vašej firmy). K logu môžete pripojiť aj slogan. Ukázalo sa, že až 70% ľudí si zapamätá nielen vizuálnu stránku webu, ale tiež slogan.

Komunikácia a dynamika

So založením spoločnosti Vám pomôžu aj TU. Dnes je to skutočne expresný a jednoduchý postup. V súčasnosti sa to dá celé vybaviť „ALL INCLUSIVE“, a teda všetky potrebné náležitosti môžete nechať na profesionálov, ktorí ich za Vás vybavia. Pokiaľ sa ale rozhodnete zriadiť a spravovať webovú stránku, také jednoduché to nebude. Je dôležitá neustála komunikácia s potencionálnymi klientami na kamennej stránke, ale i sociálnych sieťach. Vyžaduje to tiež pravidelnú aktualizáciu informácií, článkov a ponúk. Nezatajujte svoju adresu a kontakt na seba, viditeľne zobrazte dôležité informácie, aby ľudia vedeli, s kým majú tú česť.  Vaše úsilie iste nevyjde nazmar a vráti sa Vám niekoľkonásobne. Na záver treba ešte dodať, že webová stránka bez dynamiky nemá šancu udržať sa. Denne totiž vzniká veľké množstvo podobných, ktoré sa v tom vedia lepšie obracať. Nikdy nedovoľte, aby sa návštevník u Vás nudil, akoby ste to nechceli v prípade, keby sedel v kresle vo Vašej obývačke. Stavte na to, že ľudia milujú videá, obrázky a príbehy zo života. Pozor však na autorské práva.

Sme presvedčení, že každý web môže byť úspešný, ak sa k nemu pristupuje zodpovedne. Veríme, že medzi TOP stránkami uvidíme čoskoro aj Vás.

Foto: freedigitalphotos.net

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*