Domov / PR články / Posilňovanie – šport, vášeň, závislosť

Posilňovanie – šport, vášeň, závislosť

V zdravom tele zdravý duch. Koľko krát týždenne aktívne športujete? V prípade, že ste odpovedali na otázku 0. Niekde je problém :). Posilňovanie je dnes veľmi obľúbený šport. Aktívne sa posilňovaniu venujem, už niekoľko rokov. Posilňovanie nie je len drina v posilovni, ale je to zdravší spôsob života. Pre nárast svalovej hmoty musíte dodržiavať správny životný štýl. S posilňovaním ide ruka v ruke aj zdravá výživa a správne stravovanie. Svalovú hmotu nevybudujete slaninou ani rožkami :) Odporúča sa naštudovať z dôveryhodných zdrojov správne stravovacie návyky o zdravej výžive. 

Výživové doplnky a posilňovanie

PosilovaniePokiaľ Vám robí problém prechod na zdravú stravu, pre Vás sú vhodné výživové doplnky. Medzi výživové doplnky zaraďujeme všetky látky, ktoré prijímame do nášho tela, ale nie je to jedlo. Medzi výživové doplnky zaraďujeme multivitamíny, minerály, kĺbovú výživu, spaľovače tukov, proteiny, gainery, kreatíny, aminokyseliny, glukózu, maltodextrín apod. Bežná strava nám neposkytuje všetky potrebné látky, na budovanie svalov. Jednoducho povedané z bežnej stravy naberiete svalovú hmotu pomalšie, ako s podporou výživových doplnkov. Pre každého človeka sú vhodné iné výživové doplnky. Proteín alebo gainer slúži na to, aby sme dokázali v priebehu dňa prijať väčšie množstvo výživových látok (bielkovín a sacharidov), ktoré sú pre budovanie svalovej hmoty potrebné. Medzi doplnkami nájdete aj iné látky pre zvýšenie výkonu, lepšiu regeneráciu svalov, rýchlejšiemu spaľovaniu tukov. Pri výbere výživových doplnkov sa určite poradte s odborníkmi na posilňovanie, prípadne v diskusných fórach na internete. Vyhnite sa najlacnejším produktom.

Ak Vás posilňovanie začne baviť a ranný rituál, keď zapnete kávovar a uvaríte si kávu, vymente za miešanie 0,5L proteínu :) Podstatné je určiť si na začiatky priority a ciele, ktoré chcem dosiahnuť posilňovaním. Je rozdiel pokiaľ si chcete iba roztiahnuť svoje telo 2 krát za týždeň, alebo sa chystáte na súťaž v kulturistike. Každopádne akákoľvek vyvinutá snaha o posilňovanie sa cení a prvý úspech ste dosiahli hneď, ako ste vstúpili do posilovne.

Ak neviete ako správne cvičiť, kľudne sa opýtajte namakaných borcov v posilke. Taktiež na začiatku cvičte s menšími váhami a sústredte sa na techniku prevedenia cviku. Máte nejaké odporúčania pre overené výživové doplnky?

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*