Domov / PR články / Praskajúca romantika

Praskajúca romantika

Aj vy patríte medzi tých šťastlivcov, ktorí majú doma krb? Alebo sa chystáte zaviesť ho do vášho domu či chaty? Prečo váhať? Nie je nič krajšie ako čaro „praskajúcej romantiky“. Tí, čo už krby majú, sa takmer nevedia rozlúčiť s vykurovacou sezónou. Praskajúci oheň a horiace plamene dodávajú domovu neopakovateľnú atmosféru. Pokiaľ staviate nový dom, tak sa dá umiestnenie krbu pekne naplánovať. Ak však dostavujete, nemáte veľmi o čom premýšľať, pretože krb musíte dať tam, kde je komín, alebo ho jednoducho dostavať. Možno by vás nenapadlo, na aké drobnosti treba pri výbere krbu myslieť.

Jednou z takýchto nenahraditeľných detailov sú aj krbové vložky. Sú akýmsi srdcom každého moderného krbu. Laik sa rozhoduje ťažko, pretože na trhu je mnoho značiek, ktoré nie vždy férovo súťažia o zákazníka. Čo takto vyskúšať krbové vložky z PALOMINO KRBY s.r.o.?  Osvedčili sa už v nejednej domácnosti. Zvýšia výhrevnosť krbu, zabezpečia oheň za dvierkami. Vložka sa v krbe obstavia alebo obloží. Inštalácia je ešte zložitejšia ako výber, preto (ak nie ste majster v odbore) si radšej zaobstarajte odborníka. Vedeli ste, že krbové vložky vám môžu ušetriť mnoho práce? Existuje totiž niečo také, ako automatické krbové vložky, ktoré majú akýsi zásobník, z ktorého je „podávačom“ pridávané palivo do horáku, a preto nemusíte tak často prikladať. Pri výbere krbu zvážte, či ním chcete naozaj vykurovať alebo vám ide iba o dekoratívny prvok. Nepodceňte ani veľkosť a stavbu krbu vzhľadom k veľkosti vykurovacej miestnosti. Namiesto dreva môžete použiť drevené brikety, ktoré sú vhodné do väčšiny typov krbov.

fireplaceBrikety majú skvelú výhrevnú vlastnosť a vydržia horieť až päť hodín. Popol z brikiet sa považuje za kvalitné hnojivo. Ak vám však výrobca odporučil konkrétne palivo, držte sa jeho rád. Nikdy neprikladajte vlhkým drevom, pretože uvoľňuje množstvo dymu a dechtu. Taktiež má oveľa nižšiu výhrevnosť. Pokiaľ používate do vášho krbu vlhké drevo neustále, tak znižujete jeho životnosť. I pri krbe a romantike s ním spojenej platí staré známe „oheň je dobrý sluha, ale zlý pán“. Dodržujte aspoň základné bezpečnostné pravidlá. Oheň nenechávajte bez dozoru. Nezanedbávajte pravidelnú údržbu. Súčasťou každého krbu by mala byť krbová doska. Ak si chcete byť stopercentne istí, tak si zaobstarajte kurivové čidlo a čidlo oxidu uhoľnatého. Hneď ako zistia dané množstvo látky, začnú vydávať signál, ktorý vás bude varovať. V neposlednom rade netreba zabúdať na krbové náradie, ktoré je praktické pri nakladaní do krbu či vymetaní.

Keď už máte krb nainštalovaný a ste si istí bezpečnosťou, tak stačí už iba dobrá kniha, veľká kožušina alebo pohodlná pohovka a môžete si „praskajúcu romantiku“ naplno vychutnať.

Príjemným spoločníkom vám môžu byť aj pohovky Magenta Investment s.r.o.. Už nám zostáva len popriať príjemné leňošenie a nenahraditeľnú romantiku.

 

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*