Domov / Motivácia / Nikdy nepoužívajte frázu „nedokážem to“

Nikdy nepoužívajte frázu „nedokážem to“

 Nikto vám to nikdy neuverí, ale šťastie je vecou voľby. Môžete byť šťastní hneď. Áno, hneď teraz. Ako? Stačí sa rozhodnúť, že budete šťastní. Nepotrebujete viac peňazí, aj keby to bolo milé. Nepotrebujete schudnúť, aj keby sa vám to asi páčilo. Nič vám nechýba, napriek tomu,  že možno ešte stále všeličo chcete. Stačí jednoducho povedať: „Hneď teraz budem šťastný.“ Tento trik pozná málokto, lebo málo ľudí má tento návod na šťastný život. Veľmi dôležité je myslieť na to, čo chcete, nie na to, čo nechcete. Ak si stále budete  hovoriť “ ja to nedokážem“, je to vaše želanie a sila myšlienok je neuveriteľná. Všetko na čo sa zameriavate,  sa vám vyplní. Uvediem niekoľko príkladov úžasných silných osobností, ktorí celý čas nenariekajú, prečo im osud nenadelil krásne telo a bohatstvo. Svoj boj nikdy nevzdali a robia všetko pre svoj osobný rozvoj a inšpiráciu ostatných. Je to krásny príklad, ako nenariekať nad zbytočnosťami, ale radšej sa sústreďovať  na to,  ako uspieť a byť vďačný za to, čo mám. Pretože častokrát si ani len neuvedomujeme, aké bohatstvo je chodiť, počuť, vidieť, bežať a byť zdravý.

I-can-do-it-young-entrepreneur

Američanka Jessica Cox – bez rúk

Narodila sa bez obidvoch rúk.  Napriek tomuto hendikepu v jej živote neexistuje takmer nič, čo by nedokázala. Je držiteľkou čierneho pásu v takewonde, potápačka, pianistka a pilotka lietadla v jednom. Chce inšpirovať svet aj prostredníctvom nového pripravovaného dokumentárneho filmu.

Jessica Cox má odkaz pre všetkých  ľudí na celom svete. Často sa jej pýtajú, ako to všetko dosiahla. Ako a kde na to našla silu? Jessica odpovedá: Zo svojej slovnej zásoby som jednoducho vylúčila dve slová – nedokážem to. Pretože keď raz tieto slová vyslovíte, už ste zlyhali. „Mojím najväčším osobným úspechom, na ktorý som hrdá, bola schopnosť dospieť z človeka nahnevaného na svet za to, že je hendikepovaný, na takého, ktorý si dokáže vážiť a využiť príležitosť inšpirovať druhých,“ povedala 30-ročná Američanka, ktorá sa bez problémov naučila riadiť auto, písať na klávesnici, hrať na klavíri či potápať sa.

Nick Vujicic – bez nôh, bez rúk, bez starostí…

Nick sa narodil 4. Decembera 1982 bez nôh a rúk. Mnoho ľudí, ktorí ho stretnú na ulici, si pomyslí:  tento muž to nemá v živote ľahké. Ako si nájde prácu? Aká ho čaká budúcnosť? Má vôbec priateľov? Aký je zmysel života bez rúk a nôh? Ožení sa vôbec? Nick sa však na svoj život takto nepozerá a napriek svojmu hendikepu, žije svoj život naplno a navyše pomáha ľuďom v núdzi. Nick Vuicic

V utorok 12.2.2013 uplynul jeden rok, kedy sa Nick Vujicic a Kanae zosobášili. A v stredu 13.2.2012 Nick Vujcic, riaditeľ organizácie Life Without Limbs (Život bez končatín), oznámil narodenie ich syna.

Nick má dnes 29 rokov a pomáha ľudom na celom svete svojimi prednáškami. Jeho prednášky navštevuje mnoho ľudí, ktorí takisto ako kedysi on, stratili VIERU v seba. Nick prednáša po celom svete, dokonca bol aj v Českej republike. Snaží sa ľuďom dať odkaz, aby sa človek nikdy nevzdával, nech ho už postretne čokoľvek, asi to má istý dôvod. Ak by ste sa ho opýtali, či si praje mať nohy a ruky,  odpovedá – NIE. Je vďačný za to, čo už má. Vraví to stále: byť VĎAČNÝ za to, čo máme. Akonáhle sa sústredíte na to, čo by ste chceli, zabudnete na to, čo už máte. Vyžaruje z neho neskutočná energia a charizma. Neskutočná chuť žiť a pomáhať ďalej. Stal sa z neho úspešný podnikateľ a investor.

Arthur Boorman – pripútaný na vozík.

Arthurovi Boormanovi, 47-ročnému veteránovi z Vietnamu, povedali lekári, že bez barlí a výstuží už nikdy nebude môcť chodiť a behať. On to prijal ako fakt. Natrafil však na článok o Diamondovi Dallas Pageovi (DDP), bývalom wrestlerovi a joge, ktorý mu pomohol opäť chodiť. Za necelý rok sa Arthurovi doslova otočil život o 180 stupňov. Schudol 64 kíl, chodí, behá a zmenil sa na nepoznanie. https://www.youtube.com/watch?v=qX9FSZJu448   Nikdy, naozaj nikdy sa nevzdávajte. Svet nie je len samé slnko a dúha. Je to veľmi zlé a drsné miesto. Je jedno,  aký drsný si, on ťa zrazí na kolená a nechá ťa kľačať ak mu to dovolíš. Nikto nerozdáva tak tvrdé rany ako život, ale nejde o to, ako silno vieš udrieť späť, tu ide o to,  koľko rán dokážeš inkasovať a aj napriek tomu sa znova postavíš na nohy. Ide o to, koľko rán dokážeš prijať a žiadna ťa nezastaví. Len tak sa dá zvíťaziť. Chce to poznať svoju cenu a ísť húževnato za svojím cieľom. Ale musíš vedieť znášať rany a nie sa stále sťažovať, že nie si tam,  kde si chcel byť a ukazovať na toho, alebo na toho, že to oni zavinili – to robia zbabelci – a to ty nie si.  Si lepší, to si pamätaj!   motivation Na obrázku je ukážka cesty k úspechu. Zvyčajne si úspech treba tvrdo odmakať. Záver: Najväčšie prekážky, ktoré ľudí brzdia, ležia v ich mysli. Nikdy si nehovorte, že niečo nezvládnete, že nie ste dosť dobrí, že za nič nestojíte. „Keď nájdete niečo, čo vás naplňuje tak, že by ste to robili celý deň zadarmo, potom ste na správnej ceste. Keď nájdete niekoho, kto je ochotný vám za to aj zaplatiť, máte pred sebou kariéru.“ Nejde o to,  aký máte cieľ. Chcete spraviť svetový rekord, uspieť v práci, mať dobré vzťahy, alebo vylepšiť svoje zdravie?Musíte si vytýčiť svoj cieľ a tvrdo ísť za ním. Nevšímajte si reči ostatných, chodte proti davu. A splňte si svoje sny. Nezáleží,  v akej ťažkej situácii sa nachádzate, verte mi,  má to svoj zmysel. Dúfam, že týmto článkom som vás dostatočne namotivoval. :) Poznáte nejaké ďalšie motivačné videá ? Podeľte sa s nimi v komentároch…

Zdroje:

http://www.dobrenoviny.sk

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*