Pin It
Domov / Motivácia / Na babete z Uherského Hradišťa k Baltskému moru a späť 2328km

Na babete z Uherského Hradišťa k Baltskému moru a späť 2328km

Minule som písal o expedícii do južnej Ameriky na Trabantoch. Dnes tu máme ďalší nadľudský výkon dvoch českých dobrodruhov. Radek (24) a Michal (25) z Jarošova (CZ) vyrazili dňa 7.6.2013 o 10:00 z Uherského Hradišťa s cieľom doraziť do mestečka Hel(Poľsko) pri Baltskom mori. Spolu prešli cez Poľsko až na sever k Baltskému pobrežiu a späť, úctyhodných 2328 km. Túto cestu absolvovalo už mnoho cestovateľov, avšak Michal a Radek boli prví, ktorí ju absolvovali na trocha netradičných strojoch – Babeta 210.

 

 

„Babetta tým Jarošov“

Chalani sa poznajú od základnej školy. Radek už absolvoval na babete dlhú trasu do Vysokých Tatier. Toto leto sa rozhodli spolu vycestovať k Baltskému moru.

Celý priebeh cesty dokumentovali na FB stránke Babetta tým Jarošov. Kde nájdete dobre hlášky typu:

  • Radkova Babetta již přišla o zrcátko.. ale zatím jedou
  • Michal hlásí, že mu v horách došel benzín a čeká na Radka…
  • po 5 minutách v Polsku se naši kluci vrací (tlačí) na hraniční přechod a na odpočívadle mění na obou Babettách pístní kroužky…

babetaNa pobrežie dorazili 12.6. a najazdených mali niečo cez 1000km. Zamierili do mesta Hel a na ruské hranice do Kalingradskej oblasti. V Poľsku zožali s babetami veľký úspech, pretože tam babetu nikto nepoznal. Poliaci boli ochotní vždy pomôcť.

Určite odporúčam pozrieť celý príbeh na FB. Chalani popisujú komplet celú cestu doplnenú o fotografie, informácie, opravy a zaujímavosti z ciest. Približne po 600km chalani hlásili, že babety sú v dezolátnom stave, oblepené lepiacou páskou :)

Najlepší bol asi status „Sedíme na hranici s Ruskom a rozmýšľame, ako sa dostaneme domov :)

Celá výprava sa predĺžila o 2 dni. Spiatočná cesta vlakom sa nekonala, personál poľských dráh nechcel pustiť chalanov s babetami do vlaku. O tretej ráno teda museli nasadnúť a ísť ďalej. Babety už boli po každodenných opravách v dezolátnom stave. Nakoniec šťastne dorazili 19.6.2013 o 22:20 hod. do Uherského Hradišťa.

Celý príbeh je veľmi inšpiratívny a motivujúci. Opäť platí: „Keď sa chce, tak to ide.“ Nezáleží koľko máte peňazí alebo aké máte vozidlo. Stačí nepoužívať slovo „To nejde“, stanoviť si nejaký cieľ a ísť za ním.

Želám chalanom veľa šťastných kilometrov na ďalších výpravách.

Fotografie z Výpravy

Viac fotografií nájdete na Facebook fan page Babeta

Zdroj: Facebook.

 

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*