Pin It
Domov / PR články / 10 najúspešnejších firiem sveta v roku 2013

10 najúspešnejších firiem sveta v roku 2013

Naštartovanie novej firmy a spustenie sľubného biznisu dnes už nie je nič náročné. Jednou z možností je aj služba založenia TU. Otázkou je, či dokážete svojím biznisom zaujať a preraziť v obrovskom poli konkurencie. Pozývame Vás pozrieť sa na desať firiem sveta, ktoré to dokázali a ich úspech im priniesol nemalý zisk. Dominujú tu ropné spoločnosti, banky a technologické monopoly. Je pravdepodobné, že tieto odvetvia budú ovládať obchodný svet i v najbližších rokoch.

Apple
Aj keď je to už nejaký ten mesiac, čo Apple navždy opustila jeho ikona Steve Jobs, spoločnosť si stále udržuje výsadné postavenie vo smartphonoch a tabletoch.

Exxon Mobil
Ide o najväčšiu ropnú spoločnosť v Spojených štátoch a tiež o štvrtú najväčšiu ropnú spoločnosť na svete. Každému je jasné, že ropa sa rovná zlatu.

Chevron
Tak ako je to u iných gigantických ropných a diverzifikovaných energetických spoločnosti v USA, väčšina príjmov Chevron-u pochádza zo zámoria.

Microsoft
Zlatý dol Billa Gatesa je i napriek dobrému umiestneniu na ústupe. Ani v tomto roku sa neočakáva zmiernenie ťažkých časov. Microsoft vynaložil veľké investície, aby prerazil do sveta tabletov a smartphonov, ale stále zaostáva za iOS a Androidom.

JP Morgan Chase
Hoci bola táto firma v uplynulom roku formálne stratová, nič to nemení na skutočnosti, že sa ocitla na zozname najviac ziskových firiem. I toto je podnikanie. Stratiť, nepotopiť sa a pritom rásť.  

Wells Fargo
Ide o jednu z komerčných bánk tvoriacu „veľkú bankovnícku štvorku“. Okrem nej sú v spolku Citigroup, Chase a Bank of America Corporation. Cena jej akcií prekonala svojich konkurentov a drží si svoje stabilné postavenie už päť rokov.

IBM
Spoločnosť IBM je jedna z najväčších technických firiem v USA. Má však zabehnuté aktivity aj v Európe a Ázií. Predáva hardvér, softvér a IT služby.

General Electric
Aj keď spoločnosť prosperuje, kritici jej vyčítajú pomalý rast, ktorý ju môže voviesť do pasivity a následnému poklesu ziskov.

Pfizer
Do desiatky najúspešnejších firiem minulého roku sa dostala aj jedna z najväčších farmaceutických spoločností sveta.

Walmart
Táto americká nadnárodná maloobchodná spoločnosť, ktorá prevádzkuje reťazce veľkých diskontných obchodných domov, zamestnáva viac ako 2 milióny ľudí, čo jej pomohlo zaradiť sa medzi najväčšie spoločnosti v Amerike.

Zaujalo? A čo takto urobiť prvý krok? Založte si svoje registračné sídlo. Pre svoj biznis možno nepotrebujete vlastné kancelárske priestory. Vykonávate svoju prácu na vidieku alebo v zahraničí? Zvýšte prestíž svojej firmy lukratívnou adresou. Možno budete chcieť mať svoje miesto podnikania uvedené na tejto adrese v Bratislave.

Ako povedal Peter Drucker, jeden z hlavných mysliteľov 20. storočia v oblasti riadenia podnikania a manažmentu: „Podnikanie má iba dve základné funkcie – marketing a inováciu. Tie plodia výsledky, všetko ostatné sú náklady.“ Z toho vyplýva, že na rozbeh podnikania skutočne stačí málo – nápad, vízia, zaujímavá adresa a možno ešte lacné tonery z glafarby.sk, ktoré nájdete aj na tejto linke. Reklama je totiž neodmysliteľnou súčasťou tohto dravého sveta. Či už tlačená alebo tá online. A Vaša cesta za úspechom sa môže začať.

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*