Domov / PR články / Moderné bývanie by malo byť najmä praktické

Moderné bývanie by malo byť najmä praktické

5Staviate alebo renovujete? Výber správnych okien patrí medzi kľúčové rozhodnutia, ktoré dokážu výrazne ovplyvniť Váš ďalší komfort, ale aj kvalitu života.  Pokiaľ sa chcete vyhnúť nepríjemnostiam a výrazne šetriť na energii, dobre svoje rozhodnutie zvážte. Po krátkom útlme plastového ošiaľu je tento typ okien opäť v kurze. Ide totiž o cenovo najdostupnejšiu alternatívu s bohatou ponukou modelov a farebných prevedení. Nie všetky okná ale spĺňajú požiadavky na kvalitu, zvukovú a tepelnú izoláciu, pevnosť a farebnú stálosť. Preto je pri výbere plastových okien dôležité staviť na výber overenej značky s dobrými vlastnosťami. Pätovým sa stáva tiež dôraz na profil okna, čo je vlastne tvarová lišta, z ktorej sa skladá okenný rám. Každý výrobca má vlastnú technológiu na jej výrobu. Profily plastových okien sa vystužujú najčastejšie pozinkovanou alebo nehrdzavejúcou oceľou, čo je aj prvým rozdielom medzi kvalitnými a nekvalitnými oknami. Medzi značky s najkvalitnejším profilom môžeme smelo zaradiť nemecký Salamander, o ktorom sa viac dočítate aj na tejto adrese.

Skriňové zostavy na vzostupe

Okrem okien sa ohľadom bývania často rieši tiež úložný priestor. Klasické šatníky v posledných rokoch nahradili skriňové zostavy, a to z dôvodu lepšieho priestorového využitia, dobrej vnútornej konfigurovateľnosti a rozsiahlemu výberu motívov, dizajnu či materiálov. Jednou z citlivých súčiastok vstavanej skrine je aj použitý posuvný systém, teda koľajničky a závesné prvky. Posuvné systémy ovplyvňujú ľahkosť, s akou sa skriňové dvere otvárajú, no tiež hlučnosť celého systému, ktorá je dôležitá najmä pri šatníkoch umiestnených v spálňach. Ponuku posuvných systémov na vstavané skrine nájdene TU.

Precízna voľba

V dnešnej dobe už vstavané skrine nahrádzajú aj klasické vešiaky pri vchodoch a zabezpečujú tým precíznejšie využitie vstupného priestoru. Vhodné nábytkové vešiaky sú ďalším z výberových prvkov, pri ktorých si je skutočne z čoho vyberať. Po úspešnom výbere šatníkových elementov zostáva už iba zájsť na nákupy a zaplniť prázdne miesto.

Moderné domácnosti už nie sú iba o luxuse a špičkovom vybavení, ale najmä o praktickosti.

Foto: cedera-okna.sk, freedigitalphotos.net

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*