Pin It
Domov / PR články / Obchodný súd – poznáte jeho výhody?

Obchodný súd – poznáte jeho výhody?

Pokiaľ sa venujete podnikaniu je viac než pravdepodobné, že sa niektorým sporom nevyhnete. Pri našom súdnictve sa zainteresovaným zdá, že prieťahy sú nekonečné a súdny spor sa nikdy neukončí. Nemusíte však využívať tradičné spôsoby, pokojne sa obráťte na Obchodný súd. Tí, ktorí už skúsili riešiť svoje spory prostredníctvom Obchodného súdu vedia, že ide o omnoho jednoduchšiu cestu.

O čo ide?

Obchodný súd je vlastne stály rozhodcovský súd. Rozsudok vydaný Obchodným súdom je rovnako právoplatný ako rozsudok vydaný všeobecným súdom. Okrem toho rozhodnutie súdu je podkladom pre konanie exekútora, čiže ste naozaj ušetrili čas a energiu.

Čo sa týka výdavkov jednoznačne efektívnejšie je využiť Obchodný súd než všeobecný pretože poplatky sú neporovnateľne nižšie. Financie, ktoré by ste inak minuli počas súdneho konania, môžete použiť na čosi efektívnejšie. Ušetríte tam kde iní preplácajú.

Bez prieťahov

Ako sme už v úvode spomenuli bežne sa stretávame so súdnymi prieťahmi, ktoré akoby trvali celú večnosť. Rozhodcovské konanie je rýchlejšie, prečítajte si tento článok a dozviete sa viac. Obchodný súd je jednostupňový, teda nemáte možnosť odvolať sa. Tento fakt podstatne urýchlil riešenia mnohých sporov.

Pre koho je určený?

Obchodný súd je využívaný pri sporoch medzi podnikateľmi. Spravidla je ľahko riešený každý spor medzi podnikateľskými subjektmi a na rozsudok sa nečaká dlho. Vaše spory sa vďaka tomu omnoho rýchlejšie vyriešia. Ak ste o tomto spore veľa nepočuli spýtajte sa tých, ktorí služby obchodného súdu už využili. K výhodám zaiste patrí aj to, že ste pre tento súd klientom, a podľa toho sa k vám aj správa. Spor je riešený na naozaj dobrej úrovni.

Za rozhodcovské doložky neplatíte

Pri Obchodnom súde treba popri všetkých výhodách spomenúť ešte jednu – rozhodcovská doložka vo vašich zmluvách je bezplatná, tj . za používanie rozhodcovskej doložky neplatíte. Ak vás zaujala táto tematika kliknite SEM.

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*