Pin It
Domov / Biznis / Teslove patenty sa onedlho stanú realitou. Podporte projekt vysielača pre bezdrôtový prenos elektrickej energie.

Teslove patenty sa onedlho stanú realitou. Podporte projekt vysielača pre bezdrôtový prenos elektrickej energie.

Chcete mať doma elektrinu zdarma a bez káblov? Predstavte si, že vaše auto nepotrebuje natankovať, ale funguje na voľnú energiu, ktorá je dostupná zdarma na celej planéte. Technológia na distribúciu voľnej energie existuje, už viac ako 100 rokov. Za tento vynález vďačíme vynálezcovi menom Nikola Tesla. Dnes máme šancu opäť dostať na svet tieto technológie a Teslove patenty uviesť do bežnej prevádzky. Tesla povedal, že svet v roku 1903 ešte nebol pripravený na tieto technológie. Po viac ako sto rokoch znovu dostávame šancu, premeniť celý svet s využitím moderných technológií.

Kto bol Nikola Tesla a čo nám priniesol?

TeslaNikola Tesla bol geniálny fyzik srbského pôvodu, vynálezca a konštruktér mnohých elektrických strojov a prístrojov. Vďačíme mu za vynálezy ako je striedavý prúd, rádio, bezdrôtová komunikácia,rontgenové žiarenie, dal si patentovať viac okolo 300 patentov. V roku 1899 sa Tesla presťahoval do mestečka Colorado Springs, kde si vybudoval veľké špecializované laboratórium, v ktorom sa niekoľko mesiacov zaoberal na svoju dobu neuveriteľne pokročilými a vizionárskymi výskumami súvisiacimi hlavne s bezdrôtovým prenosom elektrickej energie. Colorado Springs Tesla opustil v roku 1900, získal financie od miliardára J. P. Morgana a s ich pomocou sa pustil do veľkého projektu tzv. Wardenclyffeskej veže, ktorá mala umožňovať bezdrôtovú distribúciu elektrickej energie na veľké vzdialenosti. S výstavbou 57 metrov vysokej veže sa začalo na Long Islande nasledujúci rok, celý projekt si však vyžadoval ďalšie dofinancovanie a keď Morgan po niekoľkých rokoch nevidel návratnosť svojich investícii, prestal Teslu podporovať. Hoci sa Tesla snažil získať investície aj z iných zdrojov, nebol úspešný, projekt nikdy nebol dokončený a Wardenclyffeská veža bola v roku 1917 zbúraná. Tesla bol vizionár a chcel pre celé ľudstvo elektrinu zdarma. Bohužiaľ sa to vtedy nepodarilo. Viac o Teslovi sa dozviete TU.

Dnes takmer po sto rokoch od zbúrania Wardenclyffeskej veže máme opäť možnosť, dostať sa bližšie k jeho technológiám. Dvaja ruskí vedci sa zaoberajú už dlhšiu dobu štúdiom teslových patentov. Momentálne hľadajú financie na postavenie podobnej veže akú chcel postaviť Tesla. Samozrejme potrebujú finančnú podporu. Prispieť môže každý, akoukoľvek čiastkou. Aj jeden dolár pomôže. Celá kampaň beží na známom crowfundingovom portáli indiegogo.com

Projekt na Indiegogo – Lets Build a Planetary Energy Transmitter

Obaja vedci sú absolventmi inštitútu fyziky a technológie v Moskve (MIPT) a strávili viac ako 5 rokov výskumom Teslových projektov. Detailný popis projektu a všekty potrebné informácie sa dozviete priamo na webe:

Projekt podportu TU

Krátke video o projekte:

 

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*