Pin It
Domov / Grafika / TOP 10 najlepších šablón pre WordPress

TOP 10 najlepších šablón pre WordPress

Pri tvorbe webov využívam najčastejšie platformu WordPress. Rozhodol som sa preto zverejniť 10 najlepších tém  pre tento populárny redakčný systém. Je to najpoužívanejší CMS systém na svete. Využívajú ho klienti ako: Mashable, Forbes, CNN, The New York Times, Reuters. WordPress mám rád, ľudia si zvykli na jeho rozhranie, pretože je naozaj user-friendly. Je to open source systém s výbornou dokumentáciou a je zdarma. Existuje veľké množstvo rozšírujúcich modulov a pluginov.

Dnes je veľký trend vytvárať weby na wordpresse. Považujem to za najjednoduchší spôsob, ako si vytvoriť svoj web alebo blog. Web-hostingové spoločnosti dokonca ponúkajú služby, kde vám na vašej doméne nainštalujú wordpress na požiadanie alebo jedným kliknutím. Defaultný dizajn WordPressu nie je zlý, ale určite nechcete, aby váš web vypadal rovnako ako milión ďalších. V tomto článku teda nájdete desať najlepších šablón pre WordPress. Pozrite si aj článok TOP 5 tém pre rok 2015.

TOP 10 najlepsich sablon pre WordPress

Výber 10 najlepších PREMIUM tém pre WordPress

Rebríček najlepších WordPress tém, ktoré som zostavil po niekoľkých rokoch používania. Niektoré šablóny som zakúpil a používam ich. Ani jednu kúpu neľutujem, pretože keď si spočítam koľko času mi v skutočnosti ušetrili, majú nevyčísliteľnú hodnotu. Tieto šablóny sú vhodné pre firemné weby, portfóliá, blogy, magazíny, e-shopy, osobné stránky a ďalšie.

Všetky témy sú vytvorené tak, aby ste si ich vzhľad mohli jednoducho upraviť, bez znalostí programovania. Klienti so základnou znalosťou Photoshopu, HTML a CSS dokážu šablóny prerobiť na nepoznanie. Témy som sa snažil vyberať naozaj kvalitné.  Zoznam obsahuje iba tie šablóny, ktoré disponujú zákazníckou podporou. Všetky témy musia mať validný kód (W3C), Responsive design, podporu sociálnych sietí a podporovať zmenu písma cez Google fonts. Po otvorení jednotlivých tém kliknite na tlačítko „Live Preview“ a zobrazí sa Vám šablóna nainštalovaná na WordPresse, so všetkými funkciami. Ceny šablón sa pohybujú od 40-55 USD. Nasleduje spomínaný rebríček desať najlepších tém pre WordPress.

 

1. Avada – najlepšia wordpress šablona všetkých čias.

Top Tema pre wordpress

Avadu považujú užívatelia  za najlepšiu šablónu pre WordPress vôbec. Patrí medzi jej šťastných majiteľov :) Téma je univerzálna, hodí sa ako firemná web stránka, blog  alebo portfólio. Avada nemá žiadne obmedzenia a dokážete na nej prevádzkovať dokonca elektronický obchod. Šablóna disponuje mnoho funkciami. Prednastavené farebné motívy, v dvoch verziách Light & Dark. Samozrejmosťou témy je Responsive dizajn, nastaviteľné posuvníky obrázkov 2D a 3D prechody (Revolution Slider, Layer Slider, Flex Slider, Elastic Slider), podpora WooComerce, veľmi pekné fonty, shortcodes, user-friedly. Veľmi dobrá podpora zákazníkov. Podrobné video manuály. SEO optimalizácia zdrojových kódov. Tému si zakúpilo viac ako 43 000 spokojných zákazníkov. Podrobnú recenziu Avady, som robil nedávno.

Link na stiahnutie: http://themeforest.net/item/avada-responsive-multipurpose-theme/2833226

 

2. Enfold Druhá najlepšia šablona pre WordPress

header-sablona-wordpressPodrobnú recenziu témy ENFOLD nájdete na mojom blogu. Šablóna je vhodná pre firemné weby a blogy, elektronické obchody bežiace na WooComerce  alebo ako prezentácia vášho portfólia. Responsive dizajn zabezpečí správne zobrazenie, pri akomkoľvek rozlíšení. Vybrať si môžete z viac ako 18 farebných motívov. Bezproblémový preklad šablóny. Veľmi užitočné video návody – HowTo. Fantastická podpora zákazníkov. PSD dizajn a súbory sú v zakúpenom balíku. Vytváranie obsahu pomocou shortcodes. Základná SEO optimalizácia zdrojového kódu. S témou je spokojných viac ako 13 500 klientov.

Link na stiahnutie: http://themeforest.net/item/enfold-responsive-multipurpose-theme/4519990

 

3. Jarida – Najlepšia WordPress téma pre online časopis alebo magazín

jarida-wordpress-sablonaTéma Jarida ma očarila len nedávno. Vďaka nej, si z vášho webu môžete jednoducho vytvoriť online magazín, alebo noviny. Pozornosť by ste mali venovať  pripraveným reklamným plochám pre zobrazovanie bannerov. Samozrejmosťou je responsive design. Téma naviac obsahuje možnosti písať recenzie a hodnotenie článkov  alebo produktov, s podporou hodnotenia google rich snippets (zobrazovanie hviezdičiek vo výsledkoch vyhľadávania Google). Dizajn si ako vždy môžete jednoducho zmeniť  bez akéhokoľvek programovania. Všetky nastavenia robíte cez administračné rozhranie.

Link na stiahnutie: http://themeforest.net/item/jarida-responsive-wordpress-news-magazine-blog/4309191

 

4. KALLYAS – WordPress téma, ktorá vám vyrazí dych

kallyas-wordpress-tema

Téma Kallyas vás jednoznačne odlíši od vašej konkurencie. Moderný štýl je vizitkou firmy, ktorá si dá záležať na vojom „obale“. Šablóna je vytvorená pre moderný, čistý a prehľadný dizajn. Použité sú najnovšie technológie a štandardy. Základná SEO optimalizácia. Pripravená integrácia WooComerce. Dark/Light verzia a neobmedzené množstvo farebných variácií  robia tému univerzálnou pre 90% webov. Vzhľad jednotlivých stránok môžete upravovať pomocou intuitívneho „Page buildera“. Téma je samozrejme pripravená  pre zobrazenie na mobilných zariadeniach a tabletoch. WordPress téma Kallyas obsahuje toho ešte omnoho viac, ale to sa nedá slovami opísať, to musíte vidieť! Pozrite si šablónu nasadenú na WordPresse.

Link na stiahnutie: http://themeforest.net/item/kallyas-responsive-multipurpose-wordpress-theme/4091658

 

5.Natural – jednoducho čistá WordPress téma

natural-wordpress-tema

Táto téma ma zaujala svojím jednoduchým a univerzálnym dizajnom. Viem si ju predstaviť ako: elegantnú firemnú web-stránku  web penziónu, chaty, alebo peknú prezentáciu mojich prác. Vhodná je teda pre webdizajnérov, blogerov, fotografov atď. Túto tému som zakúpil už dávnejšie a som s ňou nadmieru spokojný. Najviac som pri nej využil pripravené shortcodes, pre tvorbu pekného formátovania textu a obsahu. Na výber máte z troch sliderov úvodnej stránky. Ďalej niekoľko typov galérií pre zobrazovanie fotografií. Stránku si teda môžete veľmi jednoducho prispôsobiť svojmu vzhľadu. Prednastavené farebné štýly – Svetlé tmavé, možnosť zmeny pozadia webu a pozadia hlavičky. Pri téme je pribalených viac ako 50 ikoniek v rôznych farbách, ktoré pri tvorbe obsahu určite využijete. Téma Natural je ozaj vydarená a odporúčam ju.

Link na stiahnutie: http://themeforest.net/item/natural-powerful-responsive-wordpress-theme/2358157

 

6. King Size – WordPress téma pre fotografov a grafikov

King-sizePrezentovať svoje fotografie  alebo grafické dizajny môžete elegantným spôsobom  pomocou tejto kráľovskej témy. Zaujala ma svojou jednoduchosťou a minimalistickým dizajnom. Na pozadí témy sa premietajú vaše fotografie. Téma je veľmi úspešná medzi užívateľmi. Je to netradičný dizajn, s pomocou ktorého vyniknete medzi konkurenciou. Šablona King Size poskytuje najjednoduchší spôsob  ako prezentovať svoje fotografie  alebo portfólio. Samozrejmosťou je výborná zákaznícka podpora.

Link na stiahnutie: http://themeforest.net/item/king-size-fullscreen-background-wordpress-theme/166299

 

7. Druhá najlepšia WordPress šablóna pre magazín

sahifa-Wordpress-SablonaWordPress téma Sahifa patrí medzi moderné a univerzálne šablóny. Hodí sa však hlavne na magazíny, online časopisy a spravodajské portály. Prednosťami sú hlavne minimalistický dizajn, prehľadnosť a veľmi pekný dizajn. Dodávaná je v niekoľkých farebných variáciách. Je kompatibilná s BBPress a BudyPress pluginmy pre WordPress. Veľmi dobrá podpora sociálnych sietí. Všetky úpravy robíte cez admin panel. Zabudovaný hodnotiaci systém  na recenzovanie článkov a produktov. Podpora google rich snippets microdata a vytváranie obsahu pomocou shortcodes. Veľmi podarená téma, svedčí o tom aj počet spokojných zákazníkov.

Link na stiahnutie: http://themeforest.net/item/sahifa-responsive-wordpress-newsmagazineblog/2819356

 

8. One Page Paralax – portfólio na jednej stránke

paralaxDizajny, ktoré sme si pred piatimi rokmi nevedeli predstaviť, sú dnes bežné. Oblasť web-dizajnu sa neustále vyvíja a dnes je moderné prezentovať svoju firmu  pomocou jednostránkových prezentácií. Po kliknutí na položku v menu sa obsah automaticky presunie na požadovaný obsah. Je to veľmi atraktívne a moderné riešenie. Ďalší spôsob ako sa odlíšiť od konkurencie.

Link na stiahnutie: http://themeforest.net/item/907-responsive-wp-one-page-parallax/4087140

 

9. Invictus – nebeská téma pre fotografov

InvictusFotografom som sa rozhodol venovať ešte jednu tému. Invictus je jednoduchá a moderná šablóna pre WordPress. Bude mať určite viac foriem využitia, ale predovšetkým je vhodná pre fotografov, grafikov a filmárov. Zobrazovanie fotiek a videí na celej obrazovke  formou pozadia webu. Je plne responzibilná. Veľmi sa mi páči štýl, akým sa odlíšite od konkurencie. Poteší Light & Dark skin, podpora Google fonts a nastaviteľné farebné štýly  sú zárukou kvality.

Link na stiahnutie: http://themeforest.net/item/invictus-a-premium-photographer-portfolio-theme/180096

 

10. WordPress téma pre svadobné ozámenia

svatba-wordpressNudia vás papierové svadobné oznámenia? Pošlite svojim priateľom pozvánku online!  Prekvapte a ohúrte vašu rodinu online pozvánkami. Je to veľmi originálny nápad, ako oznámiť svoju svadbu. Šablóna je ozaj na úrovni a prekvapí vás mnohými funkciami. Dizajn je veľmi jednoducho, ale pekne ladený do svadobných farieb. Na výber máte 8 preddefinovaných farebných štýlov.

Link na stiahnutie http://themeforest.net/item/marriage-responsive-wedding-wordpress-theme/2425068

Článok môžete podporiť na vybrali.sme.sk.

6 komentárov

  1. Dobrý deň prajem pán Ličko.
    Inšpirovali ste ma svojim článkom k nákupu témy AVADA.
    Čeština v AVADA je čeština užívateľského prostredia témy (Theme / AVADA options) alebo
    je to čeština na stránke.
    Mám slovenský WP a neviem nastaviť češtinu pre tému AVADA.

    Skúšal som:

    1. Zmeniť vo wp-config.php zápis define (‚WPLANG‘, ‚sk_SK‘) na (‚WPLANG‘, ‚cs_CZ‘)
    Samozrejme WP prostredie zo slovenčiny sa zmenilo na angličtinu, ale AVAD bola stále po anglicky

    2. Premenovať v priečinku wp-content/themes/avada/language/cs_CZ.* na sk_SK.*
    Bez výsledku.
    Viem, že by som tým nedostal „slovenské“ ale „české“ prostredie, ale postupne by som to poprekladal

    Viete mi prosím poradiť.
    Moja angličtina je taká, že by som mal radšej slovenské prostredie.

  2. A co tak premiumpress? TI maju sablony na aukcie,katalogy,bazare, eshopy, komplet backend, email marketing,fakturacie….

    • Len zbezne som to pozrel ten premiumpress a ani zdaleka tam nieje tolko sablon ako na themeforest…

      • Super. 18 000 šablón na themeforest – paráda, brávo,….ja smekám, avšak:

        1. Na SKORO každú z týchto šablón existuje zadarmo klon.

        2. Jedna vec je „pekne vyzerať“ a druhá vec je byť užitočným – ešte raz backend: email marketing, fakturácia, newletter, nákupný košík, funkcia kupónu,….a ďalšie množstvo vbudovaných funkcií, pričom pri týchto theme forest „krasotinkách“ budeš musieť buď dokúpiť pluginy, alebo používať limitované free verzie, ktoré ti z wordpressu urobia nefunkčnú obludu….teda za podmienky, že ideš do toho seriózne…

        • 1. Mam skusenosti s free sablonami a ani zdaleka sa nevyrovnaju platenym sablonam = free klonom.

          2. Predpokladam ze hovoris o sablonach ktore su urcene na wordpress na ktorom bezi e-shop, lebo na themeforest su sablony skor zamerane na univerzalne pouzitie.

          Ano themeforest sa zameriava hlavne na pekny dizajn a univerzalnost, teda myslim ze napr. najpredavanejsia sablona Avada nema zakupenych 85 000 kusov preto, ze je to nefunkcna obluda, ale preto ze je to User-friendly a pre mnohych ludi je to najjednoduchsia cesta ako si „naklikat“ web. Nemam skusenost s premiumpress ale pravdepodobne su urcene pre inu skupinu wordpresakov ako themeforest.

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*