Pin It
Domov / Hazard / Blackjack obľúbený hazard

Blackjack obľúbený hazard

Hazard, stávkovanie a kasíno patria medzi populárne formy zábavy. Povedzme si na rovinu, každý rád vyhráva peniaze. S príchodom internetu, mnohí objavili výhody kasína online a možností hazardu je dnes oveľa viac, ako v minulosti. Nemusíte chodiť do kasína, alebo do podnikov s automatmi. Ruleta, Texas HoldEm poker a blackjack sú najobľúbenejšie a najznámejšie kasínové hry. Pravidlá hier sú pomerne jednoduché a naučíte sa ich prakticky za pár minút. Ten pravý nával adrenalínu môžete zažiť dnes, aj z pohodlia domova. Blackjack je jedna z hier, kde môžete ovplynviť svoju šancu na výhru. Hra je teda ovplyvnená vašou šikovnosťou. Blackjack je kartová hra, v ktorej existujú rôzne stratégie na hru, prečítajte si viac o blackjack stratégiách.

Pravidlá Blackjacku

Na začiatku dostane každý hráč aj krupiér dve karty. Jednu lícom hore a druhú dole. Záleží či chcete ťahať ďalšiu kartu alebo nie. Cieľom hry je, aby ste mali súčet kariet bližšie k číslu 21 a zároveň bolo toto číslo vyššie, ako krupiérove. Ak prekročí Váš súčet hodnotu 21, prehrávate vždy vy. Krupiér naopak nieje vôbec vo výhode, ako sa zdá. Jeho veľkou nevýhodou je, že sa nevie rozhodnúť slobodne, či ťahať ďalšiu kartu alebo nie. Podľa pravidiel, ak má krupiér, hodnotu kariet menšiu alebo rovnú 16 – musí si potiahnuť ďalšiu kartu. Druhé pravidlo znie, ak má hodnotu kariet vyššiu, alebo rovnú 17 – už nemôže ťahať ďalšiu kartu. Karty od 2 do 10 majú hodnotu kariet rovnakú ako je na nich uvedené. Karty J, Q, K majú hodnotu 10 a eso môže mať hodnotu 1 alebo 11, podľa toho, čo Vám viac vyhovuje.

blackjack

Najlepšia stratégia pre blackjack

Existuje takzvaná Základná stratégia, ktorá znižuje šance kasína.

  • Ak je súčet kariet krupiéra 16 a nižší a jeho odkrytá karta je 7 alebo vyššia, ťaháte kartu.
  • Ak je súčet kariet krupiéra 12 a vyšší a jeho odkrytá karta je 6 a menej, neťaháte kartu.

Počítanie kariet

Počítanie kariet by ste mali mať zvládnuté, ak chcete uspieť v hre blackjack, táto šanca Vám opäť zvyšuje šancu na výhru a minimalizuje výhody kasín. Na začiatku rozdávania si musíte všímnúť aké karty sa dostali do hry. Vaša výhoda je vtedy, keď v balíčku na stole ostalo po rozdaní viac vyšších kariet. Ak má krupiér súčet kariet 17 a menej, musí ťahať, vtedy sa dostávate do výhody. A vtedy ak viete, že v balíčku sa nachádza viac vyšších kariet, môžete zvýšiť stávku.

Prečo hrať blackjack online

  • Jednoduché a jasné pravidlá, kde súčet kariet je 21.
  • Hru môžete hrať aj zdarma a naučiť sa rôzne triky.
  • Hráte sám proti kasínu
  • Stavíte iba toľko, koľko chcete.

Verím, že Vám tento článok trocha priblížil obľúbenú hru Blackjack online a pomôže Vám k výhre :)

 

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*