Pin It
Domov / PR články / Kam sa uberá výpočtová technika – vraciame sa ku káblom?

Kam sa uberá výpočtová technika – vraciame sa ku káblom?

RouterDnes žijeme vo svete, kde sa vlastne kúpeme v obrovskom oceáne bezdrôtovej komunikácie, ktorá nepretržite lieta v ovzduší. Máte vôbec pojem, aké obrovské množstvo dát sa tu vznáša, koľko informácií tu teraz letí vzduchom? Wifi nájdete v električke, výťahu a pomaly v každom nákupnom centre. Routre vidno skoro všade. Týmto to ale nekončí. Firma Koss vytvorila wifi sluchátka, ktoré dovoľujú streaming internetových rádií, máme bezdrôtový prenos obrazu, bezdrôtovou synchronizáciu atď. Smartfón prenáša dáta cez wifi a je spárovaný s headsetom cez Bluetooth a samozrejme si tiež posiela info s BTS cez 3G signál. V budúcnosti sa bude musieť myslieť, na čoraz viac zanesené prenosové pásmo. Vývojári budú musieť prísť s novým riešením a štandardmi. Výpočtová technika je všade okolo nás a technologický vývoj nezastavíme.
Pokiaľ chcem zaviesť internet vo svojom byte, alebo dome, musím si v prvom rade určiť, aké zariadenia budem využívať. Pokiaľ budem v mojom dome využívať iba 2 kancelárske pc, nemusím inštalovať wifi router ale postačí mi switch. Naopak, pokiaľ budem využívať viacej notebookov a smartfónov, jednoznačne použijem Wifi router. Tieto isté pravidlá platí pre registračné sídlo a sídlo vašej firmy. Začiatky podnikania nie sú vždy ľahké a správne rozhodnutia vám pomôžu ušetriť nemalé náklady. Rýchle založenie sro externou spoločnosťou, Vám ušetrí čas, energiu a v neposlednom rade aj peniaze, ak svoj čas investujete do svojho podnikania.

Výhody wifi sietí

  • Vybudujete svoju LAN sieť bez káblov, tým znížite náklady na vybudovanie či rozširovanie Vašej siete. Bezdrôtové siete sa hodia do priestorov, kde nemôžete použiť káble – napr. vo vonkajších priestoroch, prípadne v historických budovách.
  • Nízka cena vybudovania siete a jednotlivých zariadení.
  • Na internet sa pripojíte z telefónu, notebooku alebo stolného pc pomocou wifi karty.
  • Bezpečný prenos dát pomocou WEP/WPA/WPA2
  • Pomerne vysoká rýchlosť (dnes až 600Mbit/s)

Nech sa pri budovaní vašej domácej alebo firemnej sieťovej infraštruktúry rozhodnete akokoľvek. Vždy si spočítajte náklady na budovanie a taktiež prípadné rozširovanie vašej LAN siete. Dnes sledujem trend, kde pri skenovaní voľných wifi sietí nájdem bežne 10-20 WLAN sietí. Myslím, že je to trochu prehnané a ľudia by mali viac uvažovať o využívaní káblového pripojenia.

Komentovať

Váš email nebude zverejnený.Povinné pole sú označené *

*